Cookie- og Privatlivspolitik

Debat

Start ny debat

Start ny debat

Du skal være logget ind for at skrive debatindlæg

Er Kino.dk alieret med Cannes?

Spørg kino.dk → Er Kino.dk alieret med Cannes?

S. Rico
S. Rico 11 måneder siden

Hvordan kan det være at store aktuelle Netflix film som Okja, The Meyerowitz Stories, og den netop Oscar nominerede Mudbound slet ikke kan findes på kino.dk?

Jeg kunne forstå det, hvis det var sådan, kino.dk som biograf-portal KUN medtager biograffilm i deres filmkatalog. Men det er jo ikke tilfældet, idet der ud for mange filmbeskrivelser på kino.dk står noget i retning af "xxx er ikke planlagt til dansk biograf premiere".

Under seneste Cannes filmfestival var der et stort kontrovers mellem Netflix og de franske biografer, der mener, at Netflix film uden rigtig biograf premiere ikke hører til på en filmfestival.

Er det derfor, at Netflix film heller ikke kan findes på kino.dk? Altså fordi kino.dk udviser solidaritet overfor Cannes og de franske biografer...?

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Bare for lige at undgå misforståelser: Mit spørgsmål gik ikke på kino.dk's relation til Cannes - det var bare for at få en poppet overskrift :-).

Mit spørgsmål er: hvad er baggrunden for at Kino.dk ikke medtager Netflix film i deres filmkatalog?

Marianne

så vil jeg gætte på, at filmens fremvisning i en biograf er afgørende.

S. Rico

...hvordan kan det så være, at der i forvejen er masser af film i kino.dk's katalog, som heller ikke har haft biografpremiere?

Som nævnt i mit indlæg, så er der en del film på kino.dk med teksten "filmen er ikke planlagt til dansk biograf premiere".

Så kriteriet er åbenbart ikke, om filmen kommer i biografen eller ej.

Camillauser/138272

En portal, der samler biografers billetsalg - at der er biografier på ældre film, genererer trafik til sitet.

Trafik => Reklameindtægter

Marianne

end lige DK

S. Rico

Jeg forstår udmærket argumentet med at "trafik = reklameindtægter". Men det taler jo for, at Netflix film så OGSÅ burde ligge på kino.dk. Så hvorfor er de udeladt?

Mariannes gæt på, at det bare kræver en biograf premiere et eller andet sted i verden, for at filmen er kvalificeret til at ligge på kino.dk er også et godt bud.

Men det holder heller ikke. For Mudbound er jo Oscar nomineret, hvilket en film kun kan blive, hvis den har gået i en biograf i USA.

Men i stedet for at gætte, så vil jeg da gerne høre kino.dk's egne kommentarer.

Det er selvfølgelig lidt ligegyldigt. Men nu er jeg bare blevet temmelig nysgerrig.

S. Rico

Er det muligt at få en kommentar fra kino.dk ?

Daniel Hartvig Nielsen

Hej S. Rico,
Tak for dit engagement på siden - og dit spørgsmål.
Vi arbejder hovedsageligt med titler som er planlagt til dansk biografpremiere.
Grunden til at nogle er oprettet uden de får dansk biografpremiere er oftest fordi de enten på et tidspunkt har været tiltænkt en dansk premiere eller fordi de fx har optrådt på vores biograf top 10 fra USA.
Når det så er sagt, så vil selvfølgelig gerne have alle film i vores database - noget vi konstant forsøger at udvide, så den er så fyldestgørende som muligt. Desværre er tiden oftest knap, så vi kan ikke nå det hele - så hurtigt, som vi gerne ville.
Men der er ingen tvivl om at fx 'Mudbound' inden længe vil blive oprettet, da den vil blive behandlet i forbindelse med vores Oscar-dækning.

Mvh.
Hartvig, kino.dk

S. Rico

Tak for svar. Det giver mening.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter