Cookie- og Privatlivspolitik

Debat

Start ny debat

Start ny debat

Du skal være logget ind for at skrive debatindlæg

*SPOILERS* Forbedringer til "Mamma Mia! 2"?

Fri debat → *SPOILERS* Forbedringer til "Mamma Mia! 2"?

Jonas
Jonas 1 år siden

Som jeg også har skrevet i min anmeldelse af "Mamma Mia! Here We Go Again", kunne jeg godt lide filmen, men syntes, at den havde nogle problemer. Jeg syntes, at fortidsdelen blev rundet alt for hurtigt og klodset af, og at der mangler spænding i nutidsdelen, hvilket gør dens tredje akt virkelig langt og kedeligt. Jeg har derfor tænkt over nogle måder, man kunne justere filmen på, så den lige ville blive en tand bedre. Læg mærke til, at der er spoilers.

1) Rund fortidsdelen ordentligt af:

Fortidsdelen slutter med, at Donna har været sammen med Bill, og hun opdager, at hun er gravid. Hun får lov at bo gratis på øen, siger farvel til sine venner og føder Sophie. Moralen med denne her del er ifølge Sophie i nutidsdelen, at Donna ikke var bange, fordi hun vidste, at hun ikke kom til at være alene, da hun ville komme til at have sit barn som selskab. Jeg syntes selv, at fortidsdelen blev rundet for hurtigt af. Donna er gravid og alene på en græsk ø. Det er en rimelig væsentlig situation. Hvordan reagerer hun på det? Hvordan kommer Donna selv til den indsigt, at hun ikke kommer til at være alene? Man kunne bare have bygget det lidt ud med et par scener eller en sang. Der er helt sikkert en ABBA-sang, der ville være helt perfekt til den lejlighed.

2) Skab mere drama i nutidsdelen:

Vi får allerede at vide i starten af filmen, at Harry og Bill ikke kan komme til hotellets åbningsfest, og tidligt i filmen er der også den fantastiske sang og scene "One of Us", hvor Sky fortæller Sophie, at han har mulighed for at blive fastansat i New York. Det er et fedt øjeblik, hvor Harry, Bill og Sky kommer med resten af fiskerne fra fastlandet til "Dancing Queen" og nok også dér, hvor nutidsdelens plot når sit klimaks. Det havde til gengæld været bedre, hvis de havde skubbet "One of Us" til efter, stormen havde ødelagt dekorationerne til Sophies fest, så hun nu pludselig fik én dramatisk ting til at forholde sig til. Man kunne sige det samme med afsløringen af, at Harry og Bill ikke kan komme til festen. Hvis man til at starte med havde troet, at både Harry og Bill kunne komme, men så se dem finde ud af, at de alligevel ikke kan, og fortælle det til Sophie, ville det føles langt federe, når de beslutter sig for at sige "f**k det hele" og komme alligevel. Det ville ganske vidst ødelægge joken med, at Bill var blevet fed, når det i virkeligheden bare var hans tvillingebror, der modtog prisen på Bills vegne, men det kunne man undgå ved ikke at vise Bill i filmen før det og lade ham tale i telefon med Sophie.

De her problemer ville ikke løse alt. Tredje akt ville stadig være mere langtrukkent og konfliktløst, men måske ville man bedre kunne acceptere det, fordi nutidsdelen havde været en smule mere spændende. Det store problem er vel egentligt, at filmen fortæller to historier på samme tid med hver sine klimakser i første, anden og tredje akt, der ikke helt liner op, og især nutidsdelen lider under det. Klimakset på nutidsdelens anden akt (stormen) sker ca. halvvejs inde i filmen, og når Harry, Bill og Sky ankommer, hvilket føles som nutidsdelens højdepunkt, er der stadig en god del film tilbage.

Er I enige med mig? Er der noget, jeg har overset? Har I selv nogle forslag? Eller er de her ting overhovedet nok til at redde filmen?

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Segoyuser/116755

En film som er færdig/udgivet kan ik "reddes" smiler men der kan skrives om som du nu gør!

Synes den var okay, men når jeg engang genser, vil se nr 1 først siden nr 2 sætte de 2 film op imod hinanden.

Det med at være alene, hun har jo hende hun låner hotel af , hendes skønne søn, en hest,de andre dyr, møder sikkert nogen når hun er ude handle, min oplevelse af hende har hele tiden været hun tager livet som det viser sig.

Hun ved hun er gravid, ja der kunne være en del flere ting fra den periode, der vises få glimt så som fødslen, hun går tur med den fine mave, synes ikke der kan være særligt meget mere , en film kan blive for lang!

Jeg kunne godt lidt film havde 2 film i EN....ved andre har set film nr 2 uden at se den første så den funger som film for sig.

Jeg ved ikke hvad der kan ændres, uden at den falder fra hinanden filmen, jooo den var lidt "tynd" historien men vi gik i godt humør fra bio, det er nok mest det at genhøre musikken fra den tid sat om til en film der er rimelig, det har nok ikke været helt så let endda.

Jeg gad godt har fået at vide hvad Benny, Bjørn synes om begge film, er de tilfredse , hænger musik, filmen sammen for dem, på sin vis må den jo gøre det i nr 1 siden de laver en 2. Var ganske tilfreds med at se dem begge kort i film, fin ide!!

Martin

Jonas, jeg havde helt samme følelse efter at have set 2'eren.
Om end jeg ikke er kommet frem til helt de samme konklusioner til forbedringer og twists' som du har, så er vi i de store træk enige.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter