Cookie- og Privatlivspolitik

Debat

Start ny debat

Start ny debat

Du skal være logget ind for at skrive debatindlæg

SEO og biografer

Fri debat → SEO og biografer

Mathias
Mathias 4 år siden

Hej alle.

Jeg har et lidt anderledes spørgsmål til jer. Jeg min lille hobby virksomhed, hvor jeg primært laver online marketing for kunder. Jeg fik dog en lidt sjov henvendelse i sidste uge, for en lokal biograf, som havde voldsomt meget brug for flere kunder i butikken, og de tænkte, at de ville forsøge med en SEO strategi.
Jeg har lovet at undersøge markedet inden jeg overhovedet siger ja eller nej til opgaven, da jeg egentlig har en tese om, at dette kræver mere fokus på direkte marketing end organisk vækst.

Mit spørgsmål til jer er så - hvor tit har I søgt noget frem gennem en søgemaskine på en lokal biograf? Hvis i har søgt, hvordan havde i så søgt?

Håber ikke det er for kringlet.
Personligt søger jeg blot i feltet, fordi jeg ikke lige kan huske den helt korrekte webadresse.

Lad mig endelig høre, hvis I har nogle idéer :)

Stem op!
3
Stem ned!
-1
(reset)
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Henrik

Når man skal i biografen i lokalområdet, så kender man jo ofte de lokale biografer.
Der søger jeg dog ofte også på google, på f.eks. "biograf bynavn" da jeg sjældent kan huske webadressen.
Det samme har jeg prøvet når jeg har været på ferie eller på anden vis har været i en anden region og gerne vil i biografen.
Det er næsten umuligt for en biograf ikke at ranke på den slags søgninger, men det skader jo ikke at optimere på de mest basale ting.

Christian

Jeg googler også altid navnet biograf og så bynavnet.

Det kan også være at man skal rankte på søgninger omkring film - - det er måske meget spændene at tage den approach.

Henrik

Hej John

Jeg har lige forsøgt mig med den guide du sende til et Dofollow link fra google maps. Det er desværre ikke et dofollow mere.

Rasmus

Hej! Jeg arbejder selv med SEO i https://haxholmweb.dk - Det virker helt generelt til, at konkurrencen ikke er så stor indenfor det felt, så som tidligere nævnt vil jeg anbefale at bruge krudtet på on-page optimering først og fremmest.

Til dit spørgsmål, hvis jeg skal finde en biograf bliver det enten direkte på Google eller i Maps - glem ej Google Maps rankings.

Steffen

søger jeg efter biografens spillefilm, ellers søger jeg direkte efter biografens navn.

Laura

Er lidt forskelligt, kender jo efterhånden mange biografer, men jeg søger da på 3D biografer, IMAX biografer, 4Dx biografer, VR biografer, luksus biografer osv.

Andre gange bliver der søgt på "biografer i Storkøbenhavn", "biografer i århus", "biografer i Næstved" osv.

Oftest er nr 2 den slags søgninger jeg laver når jeg befinder mig i en anden by end jeg er vant til.
nr 1 er når jeg godt vil prøve noget nyt/unikt

Andre gange igen søger jeg efter premiere på en bestemt film, for at se hvilke(n) biograf(er) der har den først og om de evt. laver et event ud af det. (Elsker events! så er det sagt :p)

Auser/69064

Hvis vi taler ren SEO, så er der kun to elementer der er værd at kigge på, som tilsammen nok vil fange +95% af alle meningsfulde søgninger:
- "biograf"+[bynavn]
- [filmtitel]+[bynavn]
Den vigtigste ting i den forbindelse er at aktivere indeksering således at biografen kommer med på Google's insta-result der viser spilletider direkte i søgeresultatet ("Showtimes for [filmtitel]"). Dette er især aktuelt for mobilbrugere (Google Now med videre).
Hvis dette ikke er tilfældet i forvejen, så er det den eneste nævneværdige ting du kan hjælpe dem med.

Mht. hvad "bynavn" repræsenterer, så husk at hvis biografen ligger i by A, men der er en biograf i by B, så opret også adwords på "det modsatte" bynavn. Det kan f.eks. være at folk der bor i Skanderborg søger på "biograf Horsens".

_Men det er efter min mening ret underordnet_, for hvis lokalbiografen mangler kunder, så er det ikke SEO de har brug for, men marketing og evt. "business-hjælp". Det handler (hardcore) om filmudvalg, spilletider og teknik og komfort i salen.
Såfremt der ikke kan skrues mere på dem, så er der tale om marketing, hvor man slår på de ting som biografen er bedre til end konkurrenten ("hyggelig", kundeservice, kort afstand, gratis parkering, lavere pris, osv.) og få biografen placeret i folks bevidsthed på andre måder, f.eks. via arrangementer eller alternativ markedsføring.

Hvis jeg har to biografer at vælge i mellem, så er det disse "praktiske" parametre (har de den film jeg vil se?, når det passer mig?, et sted som jeg gider betale penge for at besøge?, parkering/transport, er det nemt at reservere/købe billetter, osv.) der er afgørende for hvor jeg tager hen. Og så har SEO en absolut minimal indflydelse på hvor jeg ender med at bruge mine penge.

Anja

Hej Mathias,

Prøv eventuelt at høre dette podcast om local seo:

https://fairpeople.dk/esbjerg-firma-giver-viden-vak-gratis-via-podcasts

Det hjalp mig gevaldigt og episoderne er kun 5 minutter :-)

jesper

Hej mathias

Jeg må sige, at jeg mener, at lokal seo er en god ide. Det hjælper ihvertfald for mit firma Diluc som rydder dødsboer på fyn og odense.

Jeg tror også, at jeg ville finde en biograf på denne måde, såfremt jeg var en fremmedby.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.