Cookie- og Privatlivspolitik

Debat

Start ny debat

Start ny debat

Du skal være logget ind for at skrive debatindlæg

'Once Upon a Time... in Hollywood' er Tarantinos mest overvurderede og ligegyldige film

Fri debat → 'Once Upon a Time... in Hollywood' er Tarantinos mest overvurderede og ligegyldige film

Larsuser/188933
Larsuser/188933 1 år siden

SPOILER SPOILER SPOILER!

Har du endnu ikke set ’Once Upon a Time… in Hollywood’, men har planer om det, så STOP med at læse nu.

Lad mig starte med at slå fast, at Tarantino stadig ikke har lavet en dårlig film – heller ikke denne gang. Han har dog med ’Once Upon a Time’ lavet sin mest ligegyldige film til dato.

Tarantino formår stadig at underholde, samt skrive knivskarpe, sjove og interessante dialoger, og selvfølgelig lave film på allerhøjeste niveau. Og så er slutningen fænomenal, sjov, blodig og overraskende… Og elsker jeg de mange referencer der er til datidens Hollywood og stjernerne der fra.

Filmen har rigtig mange rigtig gode øjeblikke. Den byder bl.a. på Leonardo DiCaprios bedste præstation til dato, hvilket ikke siger så lidt. Hans side-kick bliver portrætteret af Brad Pitt, der ligeledes levere skuespil i topklasse.

I modsætning til hans andre film, handler denne film ikke rigtig om noget, hans hovedkarakter har ikke rigtig noget overordnet mål igennem filmen og så er der så mange løse ender, at filmen snubler rundt i dem. Og hold nu op hvor bliver der brugt mange fantastiske skuespillere på ingenting. Al Pacino, Bruce Dern og Kurt Russell leverer alle deres karrieres mest ligegyldige roller.

Tarantinos kærlighed til filmmediet skinder tydligt igennem, og det samme gør sig gældende med hans hyldest til Hollywood. Der er ikke en finder at sætte på hverken skuespillet, dialogen, instruktion eller noget af det tekniske. Der hvor filmen til gengæld halter er på historien.

Handlingen
Er nærmest ikkeeksisterende. Vi møder Hollywoodstjernen Rick Dalton, der er på vej til at blive en ’Has Been’ og hans stuntdubble Cliff Booth, hvis karriere ligeledes hastigt er på vej ned ad bakke. En relation der starter med at være interessant, men hurtigt viser sig ikke rigtig at have noget at byde på. Selv i situationer der har potentiale til at blive både rørende og intense, bliver det aldrig rigtig interessant. De to har fulgtes ad gennem hele karrieren og er hinandens bedste venner, men da Cliff pludselig skal fyres, er der lagt i ovnen til lidt kontroverser mellem de to, hvilket aldrig kommer.

Sidehistorien om Charles Manson og hans uhyggelige kult har fyldt meget i de trailers vi er blevet introduceret for. I filmen er Manson med i ca. 3 minutter og bliver ikke brugt til noget som helst, på trods af der er masser af steder i filmen det ville være oplagt at bruge ham. Cliff kommer ved et tilfælde forbi Mansons range, hvor han stifter bekendtskab med resten af kulten. Her kommer filmens måske største antiklimaks:

Ejeren af rangen er en gammel bekendt til Cliff ved navn George. Cliff ønsker at besøge sin gamle ven, hvilket Manson-kulten nægter at lade ham gøre. De kommer med alle mulige undskyldninger for ikke at lade Cliff passere – alle undskyldningerne er så dumme, at man hverken Cliff eller publikum kan tro på, de er sande. Spændingen er på sit højeste da Cliff ignorerer både advarsler og dumme undskyldninger, og alligevel bevæger sig ind på Georges værelse. Jeg tror de fleste havde regnet med, at Cliff ville finde George enten død eller holdt som gidsel. Men nej. Efter den lange scene der er perfekt bygget op med spænding, kommer Cliff ind og finder George, som blot bekræfter alle de undskyldninger Cliff havde hørt. Der blev jeg rigtig træt. Men det stopper ikke her. Da Cliff skal til at forlade rangen, finder han sin bil med en kniv i dækket. Endnu en gang bliver der lagt op til at nogen skal komme til skade. Og jo, Cliff ender da med at dele et par øretæver ud. Men det er også det. En pige fra Manson-kulten ridder straks afsted efter Tex, der er en eller anden form for leder i dette øjeblik. Han skal komme sin kammerart til undsætning. Vi følger Tex i ca. fem minutter, hvor han ridder alt hvad hesten kan. Også her sad jeg med en forventning om et godt slagsmål mellem Cliff og Tex. Men nej. Vi ser Tex komme tilbage, blot for at opdage at Cliff i samme øjeblik har forladt rangen. Ej men for fanden altså! Det er måske et kvarter af filmen, hvor to potentielt spændende øjeblikke bliver total negligeret af Tarantino, og hvor Bruce Derns talent bliver total spildt i de tre minutter, man så ham i den film. Cliffs tur ud på den range havde ingen effekt på historien.

DiCaprio (Rick Dalton)
DiCaprio leverer noget, der er tæt på at være karrierens bedste præstation. DiCaprios skildring af Rick Dalton viser hvorfor han er en af verdens bedste skuespillere og tidens største stjerne. Han leverer skrøbelighed og viser sider af karakteren, der er gør at man til tider er helt på bølgelængde med Dalton. Desværre har karakteren ikke noget mål og de udfordringer og den modgang han ind imellem møder, bliver fejet til side så man ikke på noget tidspunkt rigtig får empati for ham. Derudover bliver der bugt mere tid på at vise klip fra film Dalton har medvirket i, end der bruges tid på at fortælle om hans nutid, og kun en enkelt gang dét relevans for resten af filmen, nemlig der hvor han brænder nazisvin (en film jeg gerne vil se), da flammekasteren til slut bliver brugt til at brænde Manson-kult-medlem i Daltons swimmingpool.

Kæmpe ros til DiCaprio for at få så meget ud af en rolle der på papiret har så lidt at byde på.

Pitt (Cliff Booth)
Pitt leverer også stærkt skuespil og får liv i en karakter, der heller ikke kommer med meget til filmens handling. Hele den tidligere nævnte range-scene er det bedste eksempel på, at der ikke er meget at komme efter. Derudover kommer der endnu en løs ende, der denne gang handler om hvorvidt Cliff har slået sin kone ihjel eller ej. Det bliver nævnt og refereret til et par gange, og man ser et enkelt flashback på en båd – endnu en del af filmen der ikke bliver fulgt til dørs og som heller ikke har nogen indflydelse på resten af filmen.

Ovenstående er blot en lille del af mange ting fra filmen der ikke hænger sammen eller giver mening.

Vil meget gerne høre, hvad i synes om filmen og om jeg er den eneste der mener at det er Tarantinos mest overvurderede film.

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Til min anmeldelse under filmen. Vi er rørende enige om det meste. Dog er scenen i westernbyen ikke uvæsentlig, når man ved at der netop blev fundet en myrdet stuntman, præcist der senere. Det er altså en del af Tarantinos hævn/historieomskrivning.
Fejlen ligger i at det er der ikke ret mange der ved.

Steffen

Sådan er det jo ofte med dem der "markedsføres" helt vildt, det er enten knald eller fald.

Har heller ikke hørt andet om den film i Norge, fordi instruktør er norsk

Henriette69

synes jeg egentlig ikke man kan kalde den.
Virker blot mest som om, han har lavet den ene og alene for sin egen skyld. Og det er vi som fans, og biografgængere, ikke vant til.

Mig eget bud på en handling er, at Rick skal så uendeligt meget igennem, for at få den der pokkers invitation til naboen (Polanski) ;)

S. Rico

...hvordan filmen vurderes om 5-10 år ift. Tarantinos øvrige film.

Det kan gå begge veje. Den kan både ende med at blive betragtet som overvurderet eller undervurderet til den tid.

Både The Hateful Eight og Jackie Brown fik en ret blandet modtagelse, da de kom frem. Efterfølgende er de steget i manges vurdering.

Jeanette

Jeg er fuldstændig enig. Dog fandt jeg at Brad Pitts rolle er mere tyndbenet. Du fik åbenbart lidt mere ud af ham end jeg. Jeg forstår virkelig ikke hvor Tarantino vil hen med den historie. Jeg savner i den grad substans og troværdige levende personer. Jeg fandt 100%Fiktion og tomme floskler, desværre skræmmende lidt handling. Flotte stemningsbilleder bevares ,men det er ikke nok til at bære en helaftensfilm.(Danser med ulve om jeg må be’).
Den bør bestemt ikke komme i betragtning til Oscar-statuetter.

Kan varmt anbefale Almodovars “Smerte og Ære” som byder på alt det Tarantinos nye film mangler.

Larsuser/188933

For filmen, da det ikke bliver brugt til noget som helst. Der er mange referencer til datidens Hollywood i denne film. Men at have en scene der fylder så meget og har så lidt relevans for filmens narrativ, giver ingen mening. Jeg elsker hans historieomkskrivning - men at have en slutning der på ingen måde bliver ledet op til, er virkelig mærkeligt.

Wayne

Men som sagt. Tarantino laver film som han selv har det sjovt med - og er egentlig ligeglad med om vi kan lide det eller ikke.

Er helt enig i at der mangler en egentlig historie - som jeg også skrev i min anmeldelse.

Ardimon

Jeg er vild med Jackie Brown, Pulp Fiction og Once upon....af den grund at dramaturgien spiller samt skuespillet er eminent. Tarantino er sin egen og gør hvad han vil. Men når han får de rigtige skuespillere sammensat kan hans film noget som andre ikke kan. Den eneste som trak ned i filmen var Kurt Russels kone, som tydeligvis ikke anede en skid om skuespil, men det var heldigvis kun en enkelt scene.

Momseuser/805530

"Det er måske et kvarter af filmen, hvor to potentielt spændende øjeblikke bliver total negligeret af Tarantino, og hvor Bruce Derns talent bliver total spildt i de tre minutter, man så ham i den film. Cliffs tur ud på den range havde ingen effekt på historien."

Det er simpelthen for fjoget at skrive sådan noget. Det er jo underforstå, at havde han bare haft dig med under optagelserne, ja så var der kommet en meget bedre film ud af det.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter

Senest aktive brugere