Cookie- og Privatlivspolitik

Debat

Start ny debat

Start ny debat

Du skal være logget ind for at skrive debatindlæg

Mindreårige børn ser voksen film

Fri debat → Mindreårige børn ser voksen film

STPuser/1483620
STPuser/1483620 9 måneder siden

Jeg er lige kommet hjem fra biografen (Lyngby Kino).
Jeg var inde og se Red Sparrow med en veninde kl 18.30-21. Det er en virkelig spændende og hårrejsende film, som i min optik bestemt ikke er for børn.
Til vores overraskelse sad der flere steder i salen børn og unge (Jeg lade særligt mærke til 3 grupper) som ikke virkede til at passe til aldersgrænsen. Efter kort tid inde i filmen begynder de hårde ting at vise sig. Min veninde, ligger særligt mærke til to drenge (ikke mere end 10 år) som sidder lige bag os. Da vi selv har børn og endda er min veninde mor til et barn på 10, kommer det helt naturligt at hun spørger om hvor gamle de er og om de er inde og se filmen med mor og far. Da de ikke svarer på spørgsmålene går hun ud og leder efter en medarbejder, men hun finder ikke nogle og kommer hurtigt tilbage. Da er drengene allerede selv gået ud af salen.

Jeg håber inderligt at andre vil stoppe mine børn i at se sådan en voldsom film, mit spørgmål er hvordan det er muligt for børnene og andre unge under 15 at få lov til at se sådanne film? Og hvad vil Kino gøre for at dette ikke sker?

Stem op!
5
Stem ned!
0
(reset)
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Line

Ret interessant debatemne du bringer op, synes jeg, særligt fordi jeg aldrig selv tænker meget over aldersgrænsen - og jeg må da også indrømme, at jeg meget sjældent tænker over, om nogle biografgængere er yngre end den tilladte aldersgrænse. Men aldersgrænsen er der jo netop af en grund, så der er nok flere, der har et ansvar her, både forældre og biograferne. Det er dog ret overraskende/chokerende at læse, at børn i 10 årsalderen er i biografen uden forældre på så sent et tidspunkt.

I princippet er det vel muligt for børn at købe billetter til en film, hvor de "passer" til aldersgrænsen, men da biograferne jo ofte åbner en dør, som giver adgang til flere sale på én gang, kan børnene vel snige sig ind i en anden sal til en anden film, så snart de har vist billetten. Og dét er jo svært for biograferne at kontrollere...

DJN

jeg var barn, var gysere og den slags sat til 16 år. Det stoppede da ikke os på 11 fra at gå ind og se dem og vi blev heller ikke stoppet af personalet.
Grænsen har aldrig været en lov og det skal det heller ikke være; det er en ledetråd. Hvordan skulle fremmede mennesker kunne vide hvilke film lille, 11-årige mig kunne tåle at se? Mine forældre vidste det, og de lod mig gå ind at se dem.
Så længe de kan tie stille under filmen er jeg ret ligeglad med alderen på publikummet.
Og hverken mig eller mine jævnaldrende venner er havnet i noget kriminelt og er overordnet velfungerende mennesker ;)

The Womanuser/8031

Det er rigtigt nok at hvad et barn kan holde ud at se på varierer fra barn til barn. Men ifølge Filmloven står der faktisk, at barnet skal befinde sig indenfor den mærkede aldersgrænse og hvis ikke være ledsaget af en voksen før han og hun må se det. Aldersgrænserne er jo lavet for at forhindre potentielle problemer i børns synspunkter. Nogle børn bliver ikke påvirket, hvorimod nogen rent faktisk kan, men for at være på den sikre side vil man jo gerne forhindre at det nogrnsinde kan ske igennem aldersgrænser

DJN

det er lovligt, på den måde, at biograferne ikke kan straffes for det.

Fra denne artikel:

https://nordiskfilmbiografer.zendesk.com/hc/da/articles/203464252-Censurlov

Der er forskel på børns fortrolighed med filmmediet. Det er rådets intention at voksne i højere grad skal tage stilling til, hvilken oplevelse barnet skal have end hænge sig i aldersgrænser. Medierådets aldersgrænser skal derfor fungere som vejledning til voksne i vurderingen af, hvad barnet kan se, men det er forældrenes ansvar.

Bemærk, at "men det er forældrenes ansvar" er understreget i artiklen.

Line

trods alt heller ikke, at aldersgrænserne er der, fordi man er bange for, at børnene ender i kriminalitet, eller at al håb for deres fremtid bliver slukket ;-) Det handler jo helt banalt om etiske hensyn til den biologiske udvikling og modenhed - fuldstændig som det er tilfældet i flere dele af markedsføringsloven. Man viser jo film for sårbare grupper (læs: børn), hvor det ikke er alle, der er i stand til at skelne mellem, hvad der er realistisk/rationelt, og hvad der er fiktivt og opdigtet.

Marianne

Er der billetkontrol for foden af en trappe, der leder op til etagen med samtlige biografsale. Det vil ikke være noget større problem at snige sig ind i en anden sal end den, man har billet til.

Jeg mener dog, at ansvaret som udgangspunkt er forældrenes. Aldersgrænsen kan ikke andet end være vejledende, for det er meget forskelligt hvor påvirkelige vi er.

Selv så jeg Exorcisten som 10-årig uden at det på nogen måde har givet mig traumer; mens jeg kender voksne mennesker, der knapt nok kan holde til at se Dødens Gab.

Antaeus

Så længe forældrene ved det så ser jeg ingen problemer, de ved bedst hvad deres børn kan tåle. Og børnene har i øvrigt ofte en ret god ide om det også.

Mark Lyng Plym Källstrøm

Det du oplevede der lyder ikke unormalt.

Jeg kender til en del børn yngre end det der spiller GTA V i deres fritid. - Hvor man selv går ud stjæler og dræber.

Man må bare konstatere at grænserne har rykket sig.

Alderbegrænsning på film - Er det ikke bare en retningslinje? Er det ikke op til forældrene at bestemme?

Jeg tror i hvert fald ikke at biograferne gør noget særligt ved det.. Ligesom man også kan gå ind i de fleste kiosker som 15-årig og købe cigaretter.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter