Cookie- og Privatlivspolitik

Debat

Start ny debat

Start ny debat

Du skal være logget ind for at skrive debatindlæg

Mad Max er åbenbart en feminist-propaganda :o

Fri debat → Mad Max er åbenbart en feminist-propaganda :o

Majbrith
Majbrith 6 år siden

Jeg er lige faldet over denne artikel på Independents hjemmeside.

http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news/mad-max-fury-...

Så pas på derude. :)

Problemet er åbenbart at Den kvindelige hovedrolleindehaver har for mange linjer i manuskriptet. ;)

At mænd bliver narret ind og se den ved hjælp af eksplosioner og ild-tornadoer. Uh uh. :( (sårn noget L***)

Så nu skal jeg sku ind og se den film, jeg havde tænkt lidt sådan nårh ja jeg kan da altid se den hvis jeg har støvet af og vasket tøjet.
Men nu er det en Must See, for sådan en hardcore feminist som mig. ;)
Hi, hi.... Så kan jeg jo læse Virgina Wolff bagefter, sådan for at sætte standarden. ;)

Stem op!
4
Stem ned!
0
(reset)
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Majbrith

jeg kom til at give mig selv et "like".

Det vidste jeg så ikke lige jeg kunne. Ups...
Se venligst bort fra den.

Karoline

Jeg syntes faktisk det var et ret smart reklame stunt

De laver en actionfilm som ikke handler om at mænd har retten til kvinder, men undlader at vise det i traileren (Hvordan skulle man vise det?)

Så når alle de indspiste mænd, der er vokset op med action film der giver dem det serveret på en sølvske, bruger penge på at gå ind og ser den, bliver de utroligt sure og vil brokke sig. Problemet er bare for dem at når de brokker sig, og kalder filmen for 'feminist propaganda' (Hvilket jeg forresten syntes er en ting der burde propaganderes, fordi alle burde da gå ind for at alle mennesker er lige?) vækker det opmærksomheden hos alle os som måske ikke ved første øjekast havde tænkt os at se filmen.

Dette gør at de tjener penge på to forskellige puplikum... og alle for lysten til at se den gode film

Mickey

Tror bare det er en princip-sag: Mad Max har en speciel plads i hjertet hos de fleste mænd (heriblandt mig selv, og i en tid hvor feministiske budskaber har invaderet ALLE nyere film, er det bare endnu værre, at Mad Max nu også skal have disse budskaber. Det er selvfølgelig et godt "stunt", men et unødvendigt et :/

Karoline

Så det du siger til mig er at du ikke syntes der skal være basale beskeder om at folk er lige?

Siger du til mig at det ødelægger film når der ikke er beskeder til mænd, hvor de for at vide at de fortjener at være bedre end kvinder?

Er din holdning virkelig at det kun er mænd der burde nyde action film?

Tror du ikke at kvinder har hold at de gamle Mad Max Film?

Må kvinder ikke have nogle at genspejle sig i på det store lærrede?nogle som ikke kun er der for hetrosexuelle mænds sexuelle tiltfredstillinger?

Er det det du siger?

Ann-Britt

kan nu godt forstå at Mickey ikke tør vende tilbage med en kommentar. Mænd er jo som bekendt dårlige til at argumentere for deres holdninger.

Det var forresten under ingen omstændigheder en film, jeg gad at se, før jeg nu havde læst den påstand om feminisme :D
såe ... nu overvejer jeg da godt nok det alligevel.

Karoline

jeg vil råde dig til at se den, personligt syntes jeg den er rigtig god. den er stadig utroligt action preget, så hvis det ikke er din kop te er det nok ikke den bedste film...

det er dit valg :3

Victor

Jeg vil lige hurtigt påpege, at personligt fandt jeg Therons karakter meget mere interessant end Tom Hardys, hvilket jeg iøvrigt også følte var et fundamentalt problem for filmen, da Hardy jo var hovedrollen? (Men jeg skal ikke komme for meget ind på min personlige mening om filmen, da jeg allerede har anmeldt den)

Jeg forstår godt hvad Mickey mener, og jeg er faktisk enig med ham. Jeg tror ikke at Mickey nødvendigvis synes, at mænd bør være hævet over kvinder, men de nyere film er altså ved at drukne i det samme moralske budskab om lighed så meget, at det er gået hen og blive en cliché - fordi, hvilket normalt menneske er ikke enig i det? Der er langt mere aktuelle problemer man kan formidle om til budskaber i form af moderne spillefilm. Feminisme behøver sin egen film, og bør ikke fungere som en puslespilsbrik i store action film, for at få omtale.

Specielt Mad Max filmen, som jo netop handler om uretfærdighed i en barsk verden. Det er jo lidt paradoksalt at man så vælger et så åbenlyst feminist-stunt i en film der tematisk relegerer mod det 'modsatte'. Det føles meget malplaceret.

Og det skal ikke forstås som om at jeg er imod feminisme, for det er jeg bestemt ikke - jeg synes bare at det er et meget ærgerligt sted at placere det ret slidte budskab.

Og lige til Ann-Britt - nu er jeg ikke sikker på om din kommentar skulle forstås som et humoristisk indskud i debatten, men det er vel lidt dobbeltmoralsk at du i din herliggørelse af feminisme siger, at mænd ikke er gode til at argumentere

Man skal passe på med ikke at anskue feminisme som en hævn mod mænd, men istedet, som et håb om lige og retfærdig behandling - uanset køn.

Karoline

Jeg tror godt jeg kan følge dig i nogle af dine beskeder! Det er vigtigt at fokusere på at feminisme betyder lighed ikke kvinder højere end mænd...

Men når du siger at alle er enige i det stå jeg altså af... Når vi lever i en tid hvor at så mange taler shit om feminisme, vil jeg ikke lige sige at 'alle er enige'

Desuden er Mad Max en Sci-Fi, en genre der oftes kendetegnes ved at man tager en problemstilling fra nu tiden, og gør den mere ekstrem. Dette er netop hvad Fury Road har gjordt... Så jeg kan altså ikke følge dig på dit agument

Og til at slutte af med... hvor mange action film kan du nævne der har et sådan budskab?

Victor

Godt du forstod hvad jeg mente.

Jeg skrev specifikt: "hvilket >>normalt<< menneske er ikke enig i det?".
I Danmark, og stort set globalt (herunder USA), er det ikke socialt acceptabelt at være kvindediskriminerende, så hvis du spørger mig - er det et meget 'safe-play- budskab'.

Er enig i, at Mad Max ofte har taget problemstillinger fra nutiden, hvilket er selve grunden til, at jeg synes det er en skam, at man ikke kunne finde noget mere passende og aktuelt i forbindelse med filmens tema. Det føles, som sagt, lidt malplaceret.

Og med hensyn til action-film med sådanne budskaber, findes der faktisk mange af:

Kill Bill, Hunger Games, Salt, Divergent, Alien, Sucker Punch, Underworld, Resident Evil, Lucy, The Call, Hanna, Wanted, den nye Spy (osv.)

Karoline

Ja okay så... alle har sin holdning

Jeg skal ind og se Mad Max: fury road igen her på søndag, og jeg er meget intreseret i at høre precist hvad det er i den, som du syntes ødelægger Mad Max...

På den måde kan jeg prøve at se filmen fra din vinkel?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter