Cookie- og Privatlivspolitik

Debat

Start ny debat

Start ny debat

Du skal være logget ind for at skrive debatindlæg

LA LA LAND

Fri debat → LA LA LAND

Oliver
Oliver 5 år siden

Hvad er folks mening om filmen LA LA LAND? Begrund gerne svar.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Jeg har siden set den igen, og jeg står stadig ved mine ord fra dengang;

Så fik jeg set det alt Oscarbuzzen har samlet sig om. Det kostede lige en tur til London og en sen forpremiere. Men den er bestemt værd at få et nærmere bekendtskab med.

Efter Damien Chazelle's fantastiske Whiplash, og de mange Oscarnomineringer (vanvittige 14) - så måtte det jo være en af årets absolutte filmiske højdepunkter.

Er den så det som alle sukker efter?

Det korte svar er ja. Men det er også det som Natholdet's vært Anders Breinholt ville kalde "Ananas i egen juice".

Ligesom Hollywood hyldede "The Artist" for at hylde Hollywood, og stumfilm genren - så hylder Hollywood denne gang "La la Land" for at hylde musical genren, tilsat dans - som i den grad hylder Hollywood.

Men hvor er det en fed rejse, at være med på - så glem det, og lad dig rive med på en fantastisk musikalsk oplevelse med musicalens sædvanlige op - og nedture. Inden det hele ender - som det nu ender.

Kan Ryan Gosling synge? Ja, gu kan han så - det er måske ikke som John Travolta i Grease, men det er perfekt afstemt til filmens melankolske tone. Og lur mig om han ikke også kan danse, og spille klaver - ellers er filmskaberne geniale til at maskere det.

Kan Emma Stone synge? Ja, og jeg tror hun løber med en Oscar for det - for man kan føle hun gør det, og man kan se hvad hun føler. Og danse, det kan hun i den grad også.

Handlingen? Det handler selvfølgelig om kærlighed - det handler også om Hollywoods mange skæbner. Både når det går skidt, og når det lykkes - for man skal jo som bekendt mange ting igennem, i et rigtigt eventyr - før det hele kan få den berømte happy end.

Om det også gør det her, skal ikke afsløres. Men for søren det er en stor musikalsk og visuel oplevelse. 14 nomineringer er mange, men vel ikke for mange. Jeg tror ikke den kommer til at slå rekorden for flest opnåede Oscars, for der er også andre film som bejler til dem.

Under alle omstændigheder, så er det den bedst producerede og spillede musical på film i mange år - og den fortjener sine 6 stjerner her, og 9/10 på en større skala.

Jonas

Gav filmen 5 ud af 6 stjerner, da jeg så den i biffen, og det har ikke ændret sig siden. Herunder er min anmeldelse:

La La Land er en fantastisk og vanvittig atmosfærisk film, som tager en tilbage til 1940'ernes Hollywood og gamle musicalfilm. Filmen er visuelt smuk med fantastisk cinematografi, kemien mellem Ryan Gosling og Emma Stone er fantastisk at være vidne til, og musikken er intet mindre end fantastisk. Instruktør Damien Chazelle formår at skabe et storslået fantasibillede af Hollywood med alt, der hører en god musical til, med kæmpe koreograferede musicalnumre og omgivelser, der til tider virker som kulisser på en scene. Jeg var især vild med den måde, lys og farver blev brugt på. Farverne er stærke og mangfoldige og bidrager til den festlige og legesyge stemning, og når der virkelig skal fokuseres på en person, tændes der et spotlight på dem, og alt andet omkring dem forsvinder. Generelt er det alle detaljerne i filmen - bl.a. også titelkortene og de gamle Summit- og Cinemascopelogoer - der med til at give filmen sin charme og sit retrolook.

Ryan Gosling og Emma Stones kemi er noget af det mest nuttede, jeg har set på film længe. De udfordrer hinanden og gør grin af, hvordan skæbnen prøver at smede dem sammen, men finder alligevel samlet om ønsket om, at den anden skal få chancen for at udleve sin drøm. Generelt følger filmen op på nogle af de temaer, Damien Chazelle tog op i Whiplash - navnlig hvad man må ofre for at udleve sin lidenskab. Derudover er historien dejlig cyklisk, og slutningen er måske en af de smukkeste, jeg har set i lang tid.

Filmen har dog et rimelig væsenligt problem, og det er, at man tydeligt kan mærke, at hverken Ryan Gosling eller Emma Stone er trænede sangere. Generelt slipper Stone rimelig godt fra det, især i den fantastiske sang "Audition (Here's to The Fools)", men det er især tydeligt med Gosling, der mest får lov til bare at brumme sig igennem filmens sange. Et mindre problem er i musikken. Sangene og den originale musik er generelt fantastiske, og der er en pæn håndfuld gode numre, der går igen i løbet af filmen. Jeg er godt klar over, at der findes mange forskellige slags musicals, men generelt kunne jeg godt have brugt en smule mere distinktion i mellem de forskellige numre, da nogen af dem let kan glide over i hinanden og komme til at virke repetative.

La La Land er dog guf for alle, der gerne vil opleve en rigtig gammeldaws musicalfilm og bevæges af smukke billeder og en smuk historie.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter