Cookie- og Privatlivspolitik

Debat

Start ny debat

Start ny debat

Du skal være logget ind for at skrive debatindlæg

@kan man se for mange film?

Fri debat → @kan man se for mange film?

Vaasemaas
Vaasemaas 6 år siden

Man kan ikke rigtig starte en debat med at dele en oplevelse. Men jeg har sådan lyst til at fortælle om den. Hør her:
På en ferie i Portugal blev jeg inviteret i biografen.
Jeg lod mig overbevise om, at det ville blive en helt særlig oplevelse, og selvom vejret var godt, og aftenen var egnet til at opholde sig ude, så endte jeg altså alligevel i en meget gammel bygning med slidte, lurvede rækker af stole, der var stillet op så det lignede det, det var: en biograf.
Det var en gammel Clint Eastwood, der var dubbed til portugisisk.
Før hovedfilmen begyndte, var der reklamer. Det var ligesom forventeligt, det har man overalt.
Men i den portugisiske biograf var reklamerne tilsyneladende endeløse, og bedst som man troede, at nu startede filmen, så var der pause.
Alle rejste sig og gik ud i baren, hvor der blev solgt smøger, slik og portvin. Pausen var lang, så man kunne nå at få et par stykker og se sig om.
Til min store, nordiske forbavselse var jeg den eneste kvinde, bio på portugisisk var en mande-ting, hvis man skulle dømme efter denne, ene aften. Min ledsager sagde, at det var sådan, det var.
Så blev der ringet ind, og efter endnu et par reklamer begyndte hovedfilmen omsider, men efter ca ti minutter, var der igen pause, og alle begav sig til baren, hvor der blev røget og drukket lystigt.
Min ledsager havde lovet, at det ville blive en usædvanlig oplevelse. Og det blev det. Med bidder af Eastwoodfilmen, der hele tiden blev vist omgivet af reklamer, og med en million ryge- og drikkepauser, blev klokken tre om natten, inden filmen var slut. Da vi gik hjem fra biografen, kunne vi knapt nok huske, hvad vi havde set, og jeg var selv, truth be known,
temmelig ør af de mange glas portvin, jeg havde indtaget i de mange pauser, og på vejen hjem mente jeg, at jeg måske havde fået børnelammelse eller lignende, siden mine ben havde mistet en del af deres normale jordforbindelse.
Alt gik dog vel. Men portugisisk bio er altså en anderledes oplevelse, og den slags film skal man nok ikke se for mange af.
God Ferie! Love and Good Will fra Bodil

Stem op!
4
Stem ned!
0
(reset)
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Herlig historie, som sikkert skal opleves. Jeg er nu ikke sikker på at min tålmodighed ville vare så længe - men hvem ved, hvis portvinen er god nok? ;-)

Camillauser/138272

De mest eksotiske steder jeg har været i biografen er: Paris, Bruxelles bl.a. i Kinepolis og Sorø.

Kinepolis var en stor oplevelse, dog kan jeg ikke huske så meget, da det er 23 år siden.
Men jeg kan se at de har flere film, som slet ikke er nået til Danmark endnu.
Jeg vil f.eks. gerne se Before Midnight

http://kinepolis.be/fr/cinemas/kinepolis-bruxelles#showtimes

Vaasemaas

Aahh, vi har fælles oplevelser! Jeg har været meget i biografen i Bruxelles! Og en enkelt gang i Paris! Sådan er det med Filmere: hvor godtfolk er, kommer godtfolk til.
Bodilio, Filmeuse extraordinaire

Vaasemaas

Portvinen var dejlig, men skulle nok have været indtaget i mindre mængder.
Bodilio Oporto

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter

Senest aktive brugere