Cookie- og Privatlivspolitik

Debat

Start ny debat

Start ny debat

Du skal være logget ind for at skrive debatindlæg

IMAX

Fri debat → IMAX

Morten
Morten 7 måneder siden

Er jeg den eneste der syntes at IMAX biograferne/forestillingerne ikke er pengene værd ?
Jeg vil meget gerne se den nye Star Wars film men hvis det skal være i IMAX er jeg ikke helt sikker, jeg vælger sandsynligvis en biograf der har 2D (3D hvis jeg ikke kan undgå det...)
Jeg har prøvet IMAX et par gange og er ikke imponeret også er det simpelthen for dyrt !
Sæderne oven på boombox (eller hvad det hedder) er da elendige.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Marianne

Jeg synes ikke, at oplevelsen kan retfærdiggøre den noget højere billetpris.

Men der bliver solgt billetter, så nogen må jo synes om det.

Morten

Ja der bliver solgt biletter fordi man ikke har mulighed for at se filmen i andet end IMAX :/

Marianne

kan man vist vælge en anden biograf.
Jeg er helt med på, at det ikke gælder hele landet, men ligefrem tvangsindlagt til IMAX er da ikke.

Christian

Først og fremmest Morten (med al respekt) hvad er det for noget vrøvl du siger? Det med at der kun bliver solgt billetter, fordi "man ikke har mulighed for at se filmen i andet end Imax"? Er du ikke klar over der er hundredvis af andre biografer her i landet, eller er der noget i din reference jeg har misforstået? :-)

Mht hvorvidt IMAX er overvurderet, for dyrt eller om der er forskel på billedet kontra standard biografen, så er mit svar dette: Jeg VED der er forskel. Jeg ser forskellen og bliver mindet om den hver evig eneste gang. Imax-biograferne, verdenen over, vokser og vokser ikke for sjov. I mine øjne er det kun et spørgsmål om tid før dette bliver standarden. Imax-billedet giver publikum 26% mere billede fra top til bund, i forhold til standard biografen (se eventuelt eksempel i link forneden)...

https://www.youtube.com/watch?v=kbNZRMTbVkQ

Alle film der udgives i Imax-formatet har desuden gennemgået en særlig billedbehandling, som blandt andet giver op til 60% mere lys på lærredet (DERFOR, når det nu engang skal være 3D, er IMAX 110% det optimale!) I Imax står billedet kniv-skarpt, farverne popper så meget mere og kontrasten er betydeligt stærkere. Jeg får bekræftet hver gang, hvorfor jeg er villig til at betale 180kr for en sådan billet. De seneste to gange alene har været kerne-eksempler på dette. Var for kort tid siden inde og se "Blade Runner 2049" og billedet var så blændende smukt (denne var i 2D) Jeg så den med en gruppe venner, og et par dage efter ville vi se den igen med et par nye tilhængere. Denne gang tog vi den blot i Lyngby's nye Supreme Sal, som er virkelig go'.. Men shit, det var en flad fornemmelse efter man først havde set filmen i Imax, vi kunne slet ikke lade vær at snakke om det efterfølgende :-) Da Stephen King's "IT" havde premiere så jeg også denne i Imax, for herefter at se den i standard bio endnu en gang. Tankerne var de samme; Imax-oplevelsen var så meget mere medrivende! En film som "IT" var ikke engang filmet på noget tidspunkt med dissideret Imax-kamera, men grundet den særlige billedbehandling som disse Imax-udgivelser får, var hele oplevelsen bare så meget bedre. Selv min kæreste, som generelt ikke går så meget op i om det er dvd eller blu-ray derhjemme, kan tydeligt føle og se forskellen på Imax kontra normal biograf :-) Ærligt Morten, jeg tror, hvis du havde et side-om-side eksempel på en standard biograf-fremvisning og så IMAX lige ved siden af, SÅ ville du pludselig se forskellen ret så markant :-) Misforstå ikke! Jeg har jo ikke selv brug for at se samtlige film i Imax. "Good Will Hunting" gik fint an i en normal biograf dengang, hehe. Men alle de store visuelle film-oplevelser, så som Star Wars i aften, så er der bare ingen konkurrence for mig. Imax er simpelthen fantastisk!... Men det er jo også et spørgsmål om hvor meget en film-elsker du er :-) Jeg synes generelt biografer er blevet for dyre, men mht IMAX betaler jeg glædeligt 180kr for de store film, for for mig er det nærmest som at gå i "teateret" (ud over at en teater-billet koster mellem 600-1000kr, haha) Glæder mig også for stygt til "Avengers: Infinity War" der vil være den første film nogensinde til, at blive skudt 100% med dissideret IMAX-kamera, således du får det helt fulde og sande (episke) IMAX-billed hele vejen igennem! :-)

Du snakker ydermere også om at stolene er dårlige? Jeg kan slet, slet ikke forstå det, for jeg går rigtig meget i biffen, og jeg har aldrig siddet bedre end i IMAX's lækre og ekstra brede luksus-sæder :-)

PS: At IMAX viser Star Wars i 3D er ikke_deres_beslutning, men derimod Disneys! :-) Over hele verdenen er filmens Imax-udgivelse udelukkende frigivet i 3D, så der er ikke så meget at rafle om der :-)

Mvh Christian.

Marianne

Ellers ville man ikke lave film i forskellige formater.

Jeg er bare typen, der mest af alt ser film på grund af historien, og derfor spiller det en mindre rolle for mig, om det er 2D, 3D, IMAX eller noget helt syvende. I de tilfælde er det så lidt fjollet at bruge penge på andet end en 2D-forestilling.

Christian

I skal gøre hvad i føler mest for, det klart. Jeg var bare nød til at pointere hvorfor jeg tror på Imax vil overtage alt med tiden, og hvorfor jeg personligt ikke synes det er overvurderet :-) Siden jeg så den første film i imax har jeg ikke kunne gå tilbage til og se de helt store film i andet end dette format :-) Men jeres meninger er jeres meninger og det er helt fint :)

Johnny Christian

Det er muligt en Imax biograf har et større lærred end en almindelig biograf, men hvis hele filmen ikke er optaget i Imax-format, så kommer der med jævne mellemrum "sorte bjælker" på lærredet, hvor der ikke er billede. Jeg oplevede det med den forrige Star Wars film, og jeg gider ikke se på det igen. Billedefladen skifter med andre ord hele tiden størrelse i højden !

Jeg tror ikke pengene er givet bedre ud på hverken Imax eller Supreme - jeg ville hellere se en 70mm film, hvor opløsningen indtil videre ikke er overgået af digital fremvisning. Dunkirk var et pragteksempel i 70mm :o)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.