Cookie- og Privatlivspolitik

Debat

Start ny debat

Start ny debat

Du skal være logget ind for at skrive debatindlæg

Hvor gå grænsen ?

Fri debat → Hvor gå grænsen ?

Elementær
Elementær 4 år siden

Er det ikke på tiden at man seriøse begynde at forbyde film fra bl.a. Lars von Trier og Nicolas Winding Refn, Gaspar Noé hvis eneste formål er at provokerer, uden dække af at værre kunst filminstruktør.

Normalt har jeg ikke noget i mod censur, men vi leve en anden anden verden i dag, hvor stor gruppe ikke kan kende forskel på film og virkelighed, og i bund og grund er deres film skadelige for denne gruppe.

Ville sige at netop Lars von Trier og Nicolas Winding Refn, Gaspar Noé, er gået lange over grænsen, tænk bare på at deres film i 70-80ner ville blive vise i små snusket biografer og ikke i mainstream biografer.

En kunst instruktør, største kunst er at hentyde (nogle af de bedte gyser film, hentyde kun), ikke at skære ting ud, så man ender med at se vold og sex, uden andet indhold end dette (ja film bliver solgt på dette grundlag).

Og derfor hvor gå grænsen, eller er vi gået over den og skal man forbyder filminstruktør som bl.a. Lars von Trier og Nicolas Winding Refn, Gaspar Noé helt og holde at lave film ?

Stem op!
354
Stem ned!
0
(reset)
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Katja*

For du får det næsten til at lyde, som om overstående filminstruktører (og deres værker) har været medvirkende til, at forbrydelser har fundet sted i den virkelige verden? Det kan jeg ikke mindes at have læst nogen steder?

Og hvis jeg skal give min mening til kende, hvad angår dine spørgsmål, så er jeg bestemt ikke enig med dig. Såfremt vi tillader os at bestemme, hvilke film der skal laves og hvilke der ikke skal.. ja, så kan vi lige så godt flytte til Nordkorea, hvis du spørg mig.. for så har vi da solgt ud af alt, hvad der ku' minde om ytringsfrihed og demokrati..

Kan du ikke komme med nogle eksempler på, hvad det er, der helt præcist forarger dig?

Simon

Hvis man ikke kan skelne virkelighed og film kan man bare lade være med at se film fra von Trier, Winding Refn og Gaspar Noé. Det dummeste vi kan gøre er at forbyde de bedste instruktører, ikke sandt?

Segoyuser/116755

Det er altid interessant at læse hvad du og andre har på "hjertet/sinde.

Hvis en filminstruktør har lavet en film hvilken det måtte være har jeg en ide om der er et budskab de vil bringe ud...

Provokation må betyde at det har ramt noget , men hvad?

Jeg vil ikke mene der skal forbydes film af nogen, hvis du mener disse kunne være til skade, for der er da lavet så mange film der vil altid været noget nogen vil føle sig provokeret af, det har jo noget at gøre med ens måde at se verden på, åbenhed, at turde se virkeligheden eller uvirkeligheden.

Tja nogen film hentyder ikke kun de viser , men de har nogen år på bagen.

Du må gerne være mere konkret i henhold til din skrivelse, hvilke film skriver du om, hvor eller hvad provoker, hvem er den store gruppe du hentyder til?

Nikolaj

Det er vel også lidt det, som gør at man er blandt de bedste instruktører i verden. Herregud jeg er ikke den største fan af nogle af dem, som bliver nævnt. Men måden de laver film på er helt op til dem. Men der simpelthen for mange film, som har en provokerende attitude. Og jeg kan da også blive provokeret af film, bøger- tv-serier. Live-tv. Reality programmer. Spil. Men bliver på ingen måde påvirket psykisk, og vil aldrig forbyde disse ting. Det gør jo også verden kedelig. Men fin debat! Der skal nok komme nogle forskellige holdninger ud af det:-)

Elementær

Filminstruktør som bl.a. Lars von Trie, Nicolas Winding Refn og Gaspar Noé, er et udtryk for et sygt samfund.

Og ja, der burte sætte politisk grænse for bl.a. disse filminstruktør og andre har en provokerende attitude og gå over grænsen.

Og ja, vi live i et andet samfund, hvor bl.a. Reality programmer er blive til den nye sandheden, dette samme med bl.a. sociale medier, er med til at skubbe et samfund mod en mere voldelige samfund, og lagt samme med at vi få en generation der ikke kan kende forskel på virkelige og en opdigtet virkelighed.

Og ja, det gør filminstruktør som bl.a. Lars von Trie, Nicolas Winding Refn og Gaspar Noé til en risikofaktor og dette kan før til et mere råd samfund, hvor vold og sex i det offentlige rum er blive til det nye normal.

Og ja, et frit samfund er under ansvar og her savner jeg, at der sætte regler.

Og tilbage til spørgsmålet hvor gå denne grænsen, og hvornår skal der sætte ind, før at samfundet udvikling til et anarkisk samfund hvor alt er mulige i det offentlige rum, og er det ikke den vej vi er på vej hen ?

Det se nemlig ud som om at kapitalisme system har fået så stor magt over det politiske systemet og mediet, at så længe der kan tjeneste stor penge på vold og sex, og selve om dette er lange over grænsen, ja så tør man ikke at gribe ind over for det politisk siden.

Husk der er kun antagelser, jeg kan ikke finde bevis for dette (endnu), kun at prøve at få en debat i gang og dette emne, før at det er for sent.

Elementær

Det er nu ikke det denne debat handler om, men jeg kan godt give dig et kort svar, og så er den ikke længer.

Og få den sag skylde er Roman Polanski, Woody Allen og Almodovar film ikke på samme provokerende måde som bl.a. Lars von Trier og Nicolas Winding Refn, Gaspar Noé er, selv om de er kontroversielle.

Michael Bay, gide jeg slet ikke at tale om i dette sammenhæng, der er jo en anden debat om ham her.

Og ja, hvis Roman Polanski og Woody Allen blive dømt, ja så skal deres film forbydes (eller helt udlukkes eller blacklist), dette er jo sket for en kontroversielle dansk filminstruktør, så hvorfor ikke.

Det samme for Almodovar hvis han også blive dømt skyldig, man skal helst ikke gør forskel på forbrydere.

Men Michael Bay, Trump og Almodovar er nok i samme båd, men det sige ikke noget om deres film (minus Trump).

Men denne debat handler om films indhold fra de omtale filminstruktør, ikke om hvordan de opføres sig privat, dem der så ikke opføre sig korrekt privat, kan så i sidst end påvirke om de i fremtid kan få lov til at lave film om deres film, blive udlukke er den anden sag (hvis de blive dømt).

Katja*

.. jeg er stadig ikke helt med på dit argument eller, hvad det er, du vil diskutere?

Kan du ikke komme med nogle konkrete eksempler på filmsekvenser, der ifølge dig er stødende eller farlige for seerne i en sådan grad, at det burde forbydes?

Er ret nysgerrig!

Elementær

Læse mit indlæg, før at du svare, og jeg skal ikke uddybe det mere end jeg har gjort, idet det er er tale om en generelle debat, og ikke en specifik debat.

Katja*

Men der er nu ikke meget debat over det, Elementær, hvis ikke du kommer med eksempler eller et bedre modsvar end 'jeg skal ikke uddybe mere, end jeg har gjort'? For jeg er slet ikke med på, hvilke scener m.m. du hentyder til?

Og for mit vedkommende, kan jeg ikke rigtig komme med flere spark til debatten, før jeg er med på, hvad du mener..

Elementær

At du ikke ved hvad jeg mener, er at fordreje debatten, i det du ikke læser det jeg skrive og ikke ønske at forstå det, men heldigvis er den nogle der gør.

Noget kunne tyde på at du har ikke set film fra bl.a. Lars von Trier, Nicolas Winding Refn og Gaspar Noé, eller også er du stor fan, af dem og deres film ?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter