Cookie- og Privatlivspolitik

Debat

Start ny debat

Start ny debat

Du skal være logget ind for at skrive debatindlæg

Har I da ingen kritisk sans?

Fri debat → Har I da ingen kritisk sans?

S. Rico
S. Rico 8 år siden

Godt nok har vi alle forskellig filmsmag. Men det kan da ikke passe, at selv de dårligste af de dårlige film får masser af rosende anmeldelser og i rund hånd bliver tildelt 6 stjerner fra en række brugere.

Det er som om, at karakterskalaen af mange bliver anvendt alt for ensidigt: en dårlig film får 1 stjerne pg en god film får 6 stjerner.

Emnet har været vendt før, men da jeg så de mange top karakterer til Battleship (som altså IKKE er noget mesterværk), så følte jeg et behov for at tage det op igen.

Kino.dk giver selv følgende retningslinier for stjernerne:
- 1 stjerne: elendig
- 2 stjerner: dårlig
- 3 stjerner: ok
- 4 stjerner: god
- 5 stjerner: fremragende
- 6 stjerner: mesterværk

Det synes jeg er en udmærket guide. Jeg ville selv nuancere det på følgende måde:

1 stjerne: en film der er så dårlig, at man 9 ud af 10 gange ville have slukket for den undervejs. En sådan film ser man kun færdig, hvis der er tale om en film, der har fået så meget omtale, at man føler sig ”filmisk” forpligtet til at se det hele (eller man ikke kan finde en undskyldning for at gå…).

2 stjerner: en film hvor man bagefter føler, at man har spildt sin tid, fordi filmen var kedelig og kun havde meget lidt at byde på mht. originalitet, underholdning, spænding, drama, og plot.

3 stjerner: en film der kan tåle at blive set. Ikke speciel god, men heller ikke en dårlig film.

4 stjerner: en film hvor man er glad og tilfreds bagefter. Men ikke en film, man behøver at se igen.

5 stjerner: en super god film, der hæver sig markant over gennemsnittet og som man afgjort bliver nød til at se igen.

6 stjerner: en helt igennem fantastisk film, der enten underholdningsmæssigt eller følelsesmæssigt vælter dig fuldstændig bagover. Filmen er med ét slag blevet en af dine yndlingsfilm. Den må og skal stå på filmreolen. og der går ikke lang tid, før man går ned og køber deluxe udgaven på blue-ray, tilbud eller ej. Filmen behøver dog ikke at være 100% perfekt, da man altid vil kunne finde et eller andet, som kunne gøres endnu bedre.

Jeg gad godt høre et overbevisende argument for, at Battleship, Valhalla Rising, Transformers 2 osv. skal have 6 stjerner ud fra den definition…

Mit indlæg skal ikke ses som en kritik af bestemte film, men som en opfordring til at bruge karakterskalaen mere nuanceret.

Stem op!
12
Stem ned!
0
(reset)
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Antaeus

Jeg kan godt lide Kino på mange punkter, men skal jeg tjekke karakterer for en film så vælger jeg typisk Scope.dk (brugere) eller imdb og ikke Kino.dk da mange film har urealistisk høje karakterer herinde.

Wayne

Det går faktisk begge veje. Jeg mener at en film som er kommet gennem nåleøjet, og bliver vist i biffen som regel har bare en smule kvallitet. Derfor er det også usandsynligt at der er film som får karakteren 1. Hvis man virkelig er gået ind for se en film, som man ender med at give den karakter, så afspejler det mere at man er blevet dybt skuffet, end at den kun er 1. stjerne værd.

Jeg savner også at folk er lidt mere nuancerede, og ikke bare giver film - enten 1 eller 6, alt efter om de kan lide filmen eller ikke.

Bo Michael Christensen

Fint indspark!

På kino.dk er det muligt at "følge" hinanden, hvilke gøre det muligt at danne fællesskaber med de personer, du har samme forståelsesramme sammen med.

Vi er ved at kigge på mulighederne for at styrke denne relation, så hvis I har nogen gode ideer til dette, må I endelig sende jeres forslag her i debatten eller til bo@kino.dk

Hilsen
Bo - kino.dk

Frank

Jeg synes seks stjerner hellere skulle hedde suveræn eller fantastisk end mesterværk. Det lyder gammelt, støvet og filmhistorisk.

S. Rico

Der kommer masser af film gennem "nåleøjet", som bliver vist i biffen uden at kvaliteten er ret høj. Og i den forbindelse skal vi huske, at kvalitet er subjektivt. Så det kan sagtens forekomme, at film i biffen kun er 1 stjerne værd - afhængig af øjnene der ser.

Selv set med objektive briller (hvis det ellers er muligt) vil det være svært at give eksempelvis Jydekompagniet, Op på fars hat 2 osv. ret mange stjerner. Undskyld dansk film!

Mike

Jeg vil sige, at mange af de film jeg har rated har jeg set på dvd, og ikke i en biograf. Mest pga. jeg ikke gik så meget i biografen for 3 år siden, men derfor har jeg stadig besluttet mig for at rate dem, og nogle af de film jeg har rated er jeg ret sikker på ikke har været oppe på det store lærred.

Wayne

Min pointe er også bare at man altid lige skal trække vejret, en gang - inden man tildeler stjerner.

En film som Indiana Jones og Krystalkraniets kongerige var en stor skuffelse, for de fleste. Mest fordi den havde været ventet i 19 år, og var blevet hypet som få andre film.

Lige da jeg gik ud af biografen, kunne jeg måske have lyst til at give den 1 stjerne.

Men, hånden på hjertet, jeg har jo set væsentlig dårligere film - så ved at tænke lidt mere objektivt, så endte jeg alligevel med at give 3 (hvilket jeg kan se du også gjorde),

Men holder vores følelse fra dagen før, til dagen efter så er det fair nok.

Jeg mener stadig at Kick-ass var så fornyende og gennemført, at den fortjener 6 stjerner.

Det er også fair at man ikke bryder sig om en genre af film, og at det påvirker de points man giver.

Men jeg er generelt imod dem der bare pr. automatik giver Twilight serien 1 point - måske endda uden at have set den. Eller de som giver alle superhelte film bundkarakter.

Selvfølgelig skal subjektiviteten også have plads, begejstringen eller skuffelsen. Men det skal også være lidt fair.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter