Cookie- og Privatlivspolitik

Debat

Start ny debat

Start ny debat

Du skal være logget ind for at skrive debatindlæg

Gode soundtracks?

Fri debat → Gode soundtracks?

Victor
Victor 3 år siden

Jeg kan se, at en lignende debat har været oppe før, hvor de fleste nævner Harry Potter og Ringenes Herre, bla. af den grund, at de er mindeværdige + et par andre ubegrundede. Det kunne være fedt også at høre om nogle nye, og nogle ord om de valgte. Det er et interessant emne, fordi film simpelthen ikke ville være det samme uden. Musikken får os til at falde ind i det præsenterede univers. Det præciserer tonen. Det er ofte nærmest sin egen karakter i filmen.

Jeg kunne i denne forbindelse godt tænke mig, at høre hvilke soundtracks der har gjort mest indtryk på jer? Det er tilladt at vælge soundtracks der ikke er skrevet specifikt for en film. Det kan altså bare være en film der har været god til at vælge de rigtige melodier/sange. Med andre ord: Det behøver ikke være en "original score".

Det kunne være interessant med en begrundelse også.

Stem op!
7
Stem ned!
0
(reset)
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Segoyuser/116755

Synes musikken til THE Bodyguard holder ganske godt...en af dem er så nok også at Whitney H generelt har en flot stemme, desværre er død.

Har ikke den store begrundelse , udover det hang fint sammen.

Anonymuser/0

For nylig: Baby Driver, mest i kategorien soundtrack, selvom jeg syntes de få gange jeg lagde mærke til scoren i løbet af filmen var det meget effektfuldt. Men soundtracket har godt nok mange cool sange.

Mere "historisk," vil jeg fremhæve især Blade Runner, som er en hel vanvittigt atmosfærisk og tidløs score af Vangelis, med guddommelig brug af synthesizer.

Victor

Det er næsten også umuligt ikke at synes om Whitney Houston, selvom hendes musik ikke lige er min genre.

Victor

Er helt enig i Blade Runner. Fandt den lige for at høre den igen, da jeg så din kommentar, og det rammer stadig lige så godt.

Har også hørt meget omtale i forbindelse med Baby Driver soundtracket, men jeg har ikke set filmen endnu, så tænker jeg venter med at høre det, indtil da. Vil gerne opleve det for første gang med billede haha.

Frederikuser/247349

Into the Wild med hele soundtracket af Eddie Vedder. Det gør bare noget ved filmen...

Victor

Haha er helt enig. Jeg så den for første gang i skolen i forbindelse med mediafagsundervisning - og det første jeg gjorde da jeg kom hjem var, at søge efter soundtracket.

Antaeus

Som tidligere nævnt, Star Wars er helt umulig at komme uden om. Filmen er intet uden musikken og lydeffekterne. Åbningsmelodien, Imperial march når Darth Vader kommer, de mere stille melodier som afveksler til Princess Leia og Luke. Det er så markant og et mesterværk uden lige skruet sammen til filmen.

Julie

Amen det musik passer bare perfekt ind og kan nærmest ikke gøre andet, end at gøre en i godt humør!

Og vi hører også engang imellem nogle af numrene herhjemme :)

Victor

Jeg har hørt rigtig mange rose GotG for dens 'originale' og friske soundtrack, men jeg har aldrig rigtig helt følt den. Måske er det bare mig den er helt gal med.

Men hvis du spørger mig, er det er lidt somom den prøver for hårdt på, at være smart, at det faktisk bliver sådan lidt selvhøjetideligt irriterende.

Den rammer mere på nostalgien, end kvalitet og originalitet hvis du spørger mig.

Men der er da et par gode numre iblandt.

GandalfTWuser/660077

Der er et væld af fede soundtracks. Jeg synes generelt at kvaliteten af soundtracks til film er opadgående. Det er noget der over de sidste 20 år har fået meget mere fokus, synes jeg personligt. Ikke at der ikke har været fede soundtracks før, men der har været mange film hvor man har taget meget let på det førhen synes jeg.

Mine personlige favoritter er:

Ringenes Herre trilogien
Meget flot og gennemarbejdet soundtrack, med Howard Shores karakteristiske lyd. Desuden nogle flotte tekster til de få sange der er med.

Inception
Et meget dybt, dystert og vel også komplekst værk af Hans Zimmer, men den passer bare vildt godt til filmen, synes jeg.

Star Wars
Der er egentlig ikke så meget at sige. John Williams har bare skabt et fantastisk værk over ALLE de af filmene han har lavet musik til. Blændende.

Billy Elliot
Der er muligvis ikke ret mange der har lagt mærke til dette soundtrack, men det musik der er fundet fra den tid historien omhandler, er bare perfekt sat ind i historien. Kan virkelig anbefales. Generelt er instruktør Stephen Daldry en mester til at finde musik der bare er et perfekt match til hans historier.

Guardians of the Galaxy Vol 1.
For mig personligt er musikken i denne film en kæmpe del af hvorfor jeg elsker den film. Det er svært at sige at noget musik bare passer perfekt ind, fordi det er egentlig ikke altid fordi sangene matcher historien umiddelbart. Det er bare som om at tempo og klip i filmen og musikken er så perfekt et match at det virker som om det ikke ville virke med andet musik.

Back to the Future
Alan Silvestri fik her lavet et enormt sjovt og lækkert soundtrack som også bare står som et enestående match til filmen.

Der ud over lytter jeg jævnligt til nogle af Narnia soundtrackene, Harry Potter, Pans Labyrint og masser af Disney animations soundtracks. Og derudover kan Ennio Morricone, Vangelis, Danny Elfman og masser af andre jeg ikke kan huske varmt anbefales.

Der er masser at finde, uanset om man er til klassiske soundtracks eller kompilationer af forskelligt musik valgt til diverse film.

Et virkelig spændende emne, som man kunne blive ved med at skrive om.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter