Cookie- og Privatlivspolitik

Debat

Start ny debat

Start ny debat

Du skal være logget ind for at skrive debatindlæg

Favorit TV-serie intro?

Fri debat → Favorit TV-serie intro?

Eric Poulsen
Eric Poulsen 1 år siden

Jeg kunne godt tænke mig at vide hvad jeres favorit TV-serie intro er og hvorfor?

Der findes mange gode introer derude som "Game of Thrones", "House of Cards", "Lost" (ja, det mener jeg alvorligt), "True Detective" (begge sæsoner, men mest den første), "The Walking Dead", "The X Files" (sæson 1-4) og masser af andre.

Men for mig destruerer introen til superhelteserien, "The Defenders" alle andre derude.

For mig er det den smukkeste og mest cinematiske intro til en TV-serie jeg nogensinde har oplevet. Jeg var virkelig hyped på serien da de 4 andre soloserier byggede op til den og hvor gang jeg ser introen bliver jeg personligt rigtigt glad. Jeg ser et komplet eksempel på “the collision of damaged characters” med sindssygt flotte farver og visuals til hver figur og når alle 4 ansigter nærmest smelter sammen i slutningen med John Paesanos flotte intromusik i baggrunden, så bliver jeg squ en smule rørt. Jeg bliver squ aldrig færdig med den intro!

Link til intro: https://www.youtube.com/watch?v=N0cSmLYmxHY

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Simon

Jeg bliver sikkert slagtet for dette, men FRIENDS!

God, catchy, og forklare meget godt i introen, hvad den handler om!

Mvh.
Simon

Camillauser/138272

Efter 28 år giver den mig stadigvæk gåsehud.

magicthe

Twin Peaks (1990) - Introen til Twin Peaks, karaktariseret med den grønne tekst. Vi ser et savværk, et byskilt og vandfald. Hvad det er for en by, vi skal besøge? Med Angelo Bandalamentis kan vi ihverfald regne ud, at ikke alt er, som det ser ud....

Den Anden Verden (2016) - En af de bedste titelsekvenser fra de danske julekalendre. Introsekvens introducerer både series æstetik og dens temaer. Fantasyverdenen og dens væsner bliver etableret, og ligeledes bogen med Grimms eventyr.

Riget (1994-1997) - Riget intro-sekvens er en af de mest utrolige. Riget er også en meget speciel serie i Dansk tv-historie. Sekvensen består af en kort prolog om blegedammenen, og efter kort titelcard (med reference til "The Shining"), bliver vi kastet direkte ind i serien. Selve titelsekvensen, er hurtigt klippet, både i tid og tempo. Kameraet er rystende, og hvad laver den ambulance på vejen? Serien følger op på det, med en passende historie.

Camie

Ingen tvivl om at den mest stemningsfyldte intro er, som andre også har nævnt, "Twin Peaks". Intet mindre end fantastisk.

Dog synes jeg også at "Riget" og "Rejseholdet" er ret godt med deroppe på listen.

En anden intro jeg også elsker, er den gode gamle "The Persuaders" (på dansk "De Uheldige Helte"). Ud over den skønne musik, så er den ret fint lavet så den beskriver de to hovedpersoners baggrund for at være dem de er i serien.

Og selvom det nok er en lille smule corny og mest af nostalgiske årsager, så bliver jeg altså også lige nødt til at nævne perler som "Knight Rider", "Airwolf" og "Miami Vice". Simpelthen bare fordi de for mig repræsenterer en stor del af 80'ernes film og tv-serier.

Lars

Nu er jeg nok lidt farvet af at den kører lige nu, men min favorit er Westworld.

Det er en af de få introer, der formår at samle hele stemningen i serien og pakke den ind, så man er helt klar til afsnittet når det går i gang.

Et alternativ kunne være introen til The Leftovers (alle 3 sæsoner), bare fordi den matcher den "WTF"-følelse man har, når man ser serien.

Jane Wayneuser/342947

Twin Peaks er også min nr. 1 uden tvivl. Stemningen sættes fra start og jeg elsker billederne til, jeg henføres!
Andre gode introer, som jeg nyder fra start til slut er Bloodline, Outsiders og True Detective.
4400 var også god, bare ikke så lang.

Ianneia

Helt klart Game of Thrones herfra! Synes de skaber en klar kobling til meningen bag det spirituelle, den personlige udvikling, og om hvad man kan forvente fremadrettet. Det giver, hvad man kan kalde en "ice breaker" ;)

Thomas

For mig er den bedste serie intro den man ser i Babylon 5. Den ændre sig hver sæson med en mere dyster version af den originale intro musik og man bliver således sat ind i den rette stemning.

Thomas

En slags Game Of Thrones bare bedre der lige er kommet på Netflix.

Lars Røpkeuser/474186

Hel klart Game of Thrones. Fed grafik og giver et godt overblik over byerne i serien, som godt kan være lidt svære at holde styr på.

/Lars Røpke Nielsen

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter