Cookie- og Privatlivspolitik

Debat

Start ny debat

Start ny debat

Du skal være logget ind for at skrive debatindlæg

Fast & Furious - Fra værst til bedst

Fri debat → Fast & Furious - Fra værst til bedst

S. Rico
S. Rico 4 måneder siden

For bare et år siden havde jeg ikke set en eneste af de mange Fast & Furious film. Dengang de første film i serien kom frem, var målgruppen en helt anden end de nuværende brede actionfilm. Så jeg frasorterede dem som drengerøvsfilm og film for fans af sportsvogne. Men nu hvor serien bliver større og større og nærmest synes at have evigt liv, så bliver det mere og mere umuligt at ignorere filmene.

Jeg satte mig derfor til at se de 8 første film og vurdere dem med nutidige briller. Min rangering er på den måde ikke påvirket af nostalgi overfor de første film, men alene af hvilken oplevelse de giver, når de ses for første gang inden for et år i perioden 2018-2019.

Nr. 8: The Fast and the Furious: Tokyo Drift
Den tredje film i serien er uden sammenligning den ringeste. Den eneste grund til at se den er for at få hele Han's historie med. 1 stjerne.

Nr. 7: 2 Fast 2 Furious
Film nummer to er lidt en kopi af den originale film - bare i andre omgivelser. Den er ganske underholdende, men kan sagtens springes over, da den ikke handlingsmæssig er forbundet med de øvrige film. Dog skal det bemærkes, at det er i denne film, at vi introduceres til de to herlige snakkehoveder Roman og Tej. 2½ stjerner.

Nr. 6: The Fast and the Furious
Den bedste af de "gamle" film. Hvis jeg havde set den dengang, den kom frem, så ville jeg muligvis rate den højere på grund af nostalgifaktoren. 3½ stjerner.

Nr. 5: Fast & Furious
Film nummer 4 er en overgangsfilm mellem de tre første gaderæsfilm og de efterfølgende heist/agent/actionfilm. Letty er blevet skudt, og det skal hævnes! 3½ stjerner.

Nr. 4: Fast & Furious 6
Efter den succesfulde 5'er bliver der skruet endnu mere op for den vilde action. Det sker desværre på bekostning af en ringe skurk. Letty lever, og hun skal findes! 4 stjerner.

Nr. 3: The Fate of the Furious
Antallet af stjerner på rollelisten stiger og stiger. Vin Diesel, The Rock, Jason Statham, Kurt Russell, Michelle Rodriguez, og nu også Charlize "Furiosa" Theron. Letty har fået sin hukommelse tilbage, men så går Dom rogue! 4 stjerner.

Nr. 2: Furious 7
Fast Five fik en saltvandsindsprøjtning med The Rock som antagonist. Og denne formel genanvendes med succes i Furious 7, hvor Jason Statham giver den fuld gas som seriens hidtil sejeste skurk. Letty er tilbage i folden, men har hukommelsestab. 4½ stjerner.

Nr. 1: Fast Five
Seriens genfødsel. Nu handler det ikke om gaderæs. I stedet får man en kupfilm i højeste gear og med stunts og action, så øjnene er ved at trille ud af hovedet. Letty er ikke med, men det er The ROCK! 5 stjerner.

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Thomas

Fast and furious-serien er blevet bedre med de seneste film i rækken da humoren og actionscenerne er forbedret. Og der er mere handling og mindre gaderæs.

Jeg foretrækker også klart de “rigtige” actionscener frem for ræs. Og det er lavet rigtig godt især i film nr 7 og 8.

Jeg synes serien har udviklet sig positivt ligesom med Mission Impossible.

Har desværre ikke set de 8 film i rækkefølge men jeg tror jeg synes bedst om nr 7 i furious- serien.

S. Rico

Jeg kan vel ikke være den eneste?

Wayne

Dårligst - helt enig er Tokyo Drift

Jeg er også fan af at serien har udviklet sig, da plottet ellers var temmeligt tyndslidt.

Fast & Furious 7 er min favorit - elegant måde at skrive Poul Walkers karakter ud af historien.

Generelt er det en serie jeg kun har set en gang.

Steffen

Er absolut enig! -

Og ja, Tokyo Drift er den dårligste i rækken :(

Claus

Jeg ser også disse film som lidt nogle drengerøvsfilm og for folk, der elsker biler. Så jeg har heller ikke gidet se nogle af dem endnu. Men det kan da være man skal give en enkelt af dem chancen. :)

Men fedt at du ville give os en gennemgang af dem alle.

S. Rico

Hvis det virker uoverkommeligt at gå igang med 8 film, så kan du roligt starte direkte med film 4 (den der bare hedder Fast & Furious).

Nogle vil måske endda sige, at man kan gå direkte til den fremragende Fast Five. Især fordi 4'eren ikke ligefrem er et mesterværk. Men så går man altså glip af en del information, som vil mindske noget af oplevelsen ved de efterfølgende film.

S. Rico

Der findes faktisk en del, der synes, at 3'eren er god. Men det ligger altså uden for min fatteevne. Det kan da godt være, at gaderæsscenerne ser fede ud, men skuespillet er så utåleligt dårligt, at mine tæer var ved at gå af led.

Johann

Jeg elsker de to første film i serien. Dengang var fokus på biler og race - mine to favoritting.

Sidenhen har serien udviklet sig til at være mere action end fede og hurtige biler. Det synes jeg er en skam!

S. Rico

Jeg er også ret glad for hurtige biler og race, men mest via computerspil. Jeg har spillet (ALT for) mange timers Need for Speed på PC og PS3. Men når jeg skal se film, vil jeg gerne have lidt mere historie end bare, hvem der kommer først.

Antaeus

Jeg har også set dem alle og mange af dem igen inden for de sidste par år, men alligevel ville jeg skulle til at tjekke noget før jeg lige umiddelbart ville kunne rangere dem, men umiddelbart ser det ud til at din rangering er ganske god.

Men sådan helt generelt så er filmene ganske underholdende og jeg kan lide dem.

Det jeg i hvert fald også lige kan sige er at nr. 3 i Tokyo er klart dårligst.

De nyere tjener jo kæmpe summer, hvilket gør at der er råd til at hyre dyre skuespillere og gøre mere ud af filmene.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter