Cookie- og Privatlivspolitik

Debat

Start ny debat

Start ny debat

Du skal være logget ind for at skrive debatindlæg

Exodous - "hvide" spiller egyptere, OK?

Fri debat → Exodous - "hvide" spiller egyptere, OK?

Camillauser/138272
Camillauser/138272 8 år siden

Ridley Scott kritiseres for at lade store hvide skuespillere spille egyptere.
Han siger at han ikke kunne få finansieret filmen uden de store hvide stjerner.

Jeg må da ærligt indrømme at jeg skeler til rollelisten, før jeg beslutter om jeg vil se en film.
Kan du forstå hans argumentation?

http://www.huffingtonpost.com/2014/11/26/ridley-scott-exodus-controversy...

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Accilleus, hvis han har eksisteret var næppe blond som Brad Pitt. Og sådan kan man finde masser af eksempler fra film.

Det nye er at det også går den anden vej. Nick Fury var hvid oprindeligt. Og sådan er tingene begyndt at udligne sig.

Sjovt nok er det ikke et skældsord at være "hvid", selvom ingen har farve som en albino. Vi er ved at have berøringsangste, når vi skal beskrive nogen.

Det må ikke være, gule, røde, brune eller sorte - men hvide det er helt i orden....

Vi lever i en verden hvor grænserne bliver mere og mere udvaskede.

Når vi refererer til noget fra fortiden, så har vi ingen problemer med at inddrage elementer fra romerriget, græsk mytologi, kristendommen eller andet som lige passer ind - selvom det foregik tusinde kilometer væk.

Når det er sagt - så kunne man sagtens have fundet skuespillere med mere mellemøstligt udseende, eller afroamerikanere som kunne have solgt billetter.

Camillauser/138272

Loke er blevet til Loki og den nordiske gud Thor spilles af en australsk fyr - det har sjovt nok ikke vakt protester.

Antaeus

Acchilles havde blondt hår ifølge Iliaden og som så mange græske guder beskrives. Achilles kan vel betegnes som halv-gud.

I sin tid spillede Yul Brynner den egyptiske farao i De 10 Bud, havde han ikke gjort det havde den næppe været så god og fået den succes.

Det afhænger jo helt af hvem man sætter ind og om det irriterer en eller man køber den. Jeg kan huske jeg faktisk tænkte over at Nick Fury da ikke er sort lige i starten, men så købte jeg den - nogle gange gør man bare ikke og så kan det tage noget af fokus fra filmen.

I øvrigt hader jeg den politiske korrekthed som vi især ser i Sverige for øjeblikket, men som også indfinder sig til dels i Danmark og andre lande. Neger har fx aldrig været et forbudt-ord, der er betegnelsen på en af den negroide race.

camillauser/900533

Jeg synes sagtens de kunne have ansat skuespillere med flere farver, det skader jo ikke. Bare se på "Nat på Museet", en glimrende sjov film, hvor de rette skuespiller var castet (elskede især Sacagawea, endelig var det ikke en hvid kvinde der spillede hende). Vi lever i 2014, der er masser af etniske skuespillere, endda berømte, som kan hyres, modsat før i tiden, hvor det ikke altid var muligt, derfor synes jeg også det skal gøres.

At caste de rette skuespille med den rette etnicitet kan have stor betydning, for så kan minoriteterne spejle sig i dem, især børn.

Jeg synes forresten at ham der spillede Thor ligner en fra norden, så ingen skade dér.

Arrowstormen

Der er nærmest det samme som at klage sig over, at hetroseksuelle skuespillere spiller homoseksuelle karakterer. Det er skuespillere, ideen er netop at de lader som om de er noget, de ikke er. Hvis skuespilleren er god, så skal der bare lidt makeup til for at de ender op med at ligne hvad de skal.

Hvis man klager over det her, så burde man vel også klage over at de ikke fik rigtige aber til at spille aberne i Dawn of the Planet of Apes?

Maria

Man skal også lige tænke på at Thor filmene baserer sig på Marvel tegneserier. Derfor kan man ikke rigtig sammenligne med den oprindelige Asatro. Jeg synes nu alligevel at Chris Hemsworth ligner en fra norden. ;)

Patrick

Synes helt klart man skal forsøge at hyre skuespillere son passer ind etnisk. De behøver dog ikke passe med nationalt. Jeg er eksempelvis ligeglad med om en britisk skuespiller spiller en amerikansk præsident og synes også fint man kan bruge Chris Hemsworth til at spille en amerikansk baseret superhelt som igen er baseret på en nordisk Gud.

Jeg synes til gengæld det er latterligt at en film som 47 Ronin som er baseret på en af Japans mest elskede historier får et stort set komplet asiatisk cast med undtagelse af Keanu Reeves i hovedrollen. Der må instruktører/film selskaber efter min mening til at tage sig lidt sammen.

Camillauser/138272

Vi har mange gode skuespillere i Skandinavien, derfor synes jeg det er tåbeligt at bruge en australier, som er mest kendt for at være eks-kæreste til Miley Cyrus.

Maria

Selvfølgelig har vi mange gode skandinaviske skuespillere, men knap så mange der har hans fysik og knap så mange der taler et pænt engelsk uden den grimme accent.

Det er desuden lillebror Liam Hemsworth der har fjollet rundt med Miley Cyrus. ;)

Maria

I øvrigt synes jeg, ud over Thor-karakteren, at man skal nikke genkendende til det gode arbejde Chris Hemsworth lægger i sin karakter i filmen Rush.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter