Cookie- og Privatlivspolitik

Debat

Start ny debat

Start ny debat

Du skal være logget ind for at skrive debatindlæg

28 grunde til at Star Wars prequel trilogien fejlede

Fri debat → 28 grunde til at Star Wars prequel trilogien fejlede

Anonymuser/0
Anonymuser/0 5 år siden

Nu er det lidt sent, eftersom det er så lang tid siden de udkom. Men nu vil jeg alligevel, en gang for alle, samle (næsten)alle fejlene der blevet lavet i Star Wars prequel trilogien, og se hvad Episode 7 kan lære af:

1: Jar Jar Binks. I vidste allesammen denne her ville komme, så jeg starter bare med ham. Det er ikke bare det at han er en komplet åndssvag karakter, med provokerende stemme. Det er ikke bare det at han var lavet til at børn skulle købe legetøj. Det er også det, at da han kom ind i billedet, kom Star Wars humoren ikke fra hovedpersonernes venskab, men fra retarderede sidekarakterer. Og hvis i skal komme og sige noget om Ewoks, så må jeg sige, at de i det mindste havde en rolle i historien, og de er ikke bare nuttede teddy-bjørne, de er voldelige barbarer, der ville have slagtet Luke og Co. Og i forhold til C3PO, er forskellen at C3PO virkede, Jar Jar gjorde ikke.

2: Karaktererne. Det eneste jeg har tænkt mig at gøre, er at sige se denne video: http://m.youtube.com/watch?v=FxKtZmQgxrI

3: Green-Screen/Blue screen. Det er svært for skuespillere at arbejde med Green/Blue screen, og det får det til ikke at føle virkeligt.

4: Plottet. Hvad er plottet? Og lad være med at sige: "Anakins fald til den mørke side", eller "Kejserens oprejsning til magt", det er ikke et plot.

5: Anakin Skywalker. Han er en pivet, klynkende, irriterende karakter, som jeg ikke kan lide, og jeg holder ikke engang med ham, selvom jeg burde, på trods af at jeg kender slutningen. Han er svær at relatere til, og er ikke heroisk på nogen måde. Luke var også en smule pivet i episode 4 og 5, men ikke så meget så jeg ikke kunne lide ham, og han var i det mindste heroisk, og reddede nogen mennesker. Obi-Wan løj åbenbart da han kaldte Anakin: "A good friend", fordi de bygger ikke deres venskab op på nogen måde, og de bruger alt tiden på at vise Anakins mørke side, hvilket gør det ikke ret tragisk når han endelig falder fuldstændigt. Og første gang vi møder ham, er han en lille dreng, spillet af en børneskuespiller med skuespilsevner der er elendige, selv af børnestandard. Og lad mig ikke komme i gang med hans forfærdelige Nooooooo, i ROTS.

6: Mace Windu. Når du har Sam Jackson, er det sidste du skal gøre at få ham til at spille en munk uden personlighed, der sidder på en stol med det samme ansigt hele tiden.

7: Mangel på øjeblikke der føles virkelige. De originale film føltes bare meget mere virkelige. Fordi George Lucas tror han kan skabe den samme emotionelle forbindelse med publikum med et stort computer-genereret rod.

8: Yoda blev ruineret. Da vi for første gang mødte Yoda, var det virkelig en frisk, ny, spændene, mysteriøs karakter. Han var symbolet på at fysisk styrke er ikke lige nær vigtigt som din tro på dig selv. Det er måske ikke 100% rigtigt i virkeligheden, men i Star Wars... Han handlede om at hjerne og visdom slår styrke og dumhed. Alt der gjorde ham speciel blev ødelagt da han trak sit lyssværd frem, for at kæmpe mod en computer-genereret version af Christopher Lee. Og den dukke føltes meget mere levende en video-spils figuren.

9: For meget CGI. Det ligner et videospil.

10: Lyssværds-galskab. Lyssværd var seje fordi de var unikke og sjældne, ligesom Jedier var unikke og sjældne. Nu er der 3000 af dem, så er det ikke interessant længere. Og hvis du siger at de gamle Lyssværds-dueller var dårlige, er jeg lige nød til at fortælle et par ting.
Først og fremmest. De gamle dueller handlede om konflikten i
karaktererne, ikke om fancy koreografi, og man føler sig mere levet ind i det. Det føles virkeligt, ikke bare to fyre der kæmper inde i et video-spil. De har mere tyngde, mere atmosfære, og der er mere på spil. Og man kan mærke Lukes vrede, frygt og had.
For det andet. I må forstå, at i rigtig sværdkamp, prøver man at ramme ens modstander, ikke ens modstanders våben. I prequel trilogien, ligner det at de danser med sværd, og prøver at ramme lyssværd, i stedet for at hugge i modstanderen. Hvor i for eksempel Obi-Wan vs Darth Vader i Star Wars(a new hope), ligner det rent faktisk at de prøver at ramme hinanden. De to kampe mellem Luke og Vader er GODT koreograferet, IKKE langsomt, og mere realistisk, hvilket også hjælper det med at føles virkeligt. I rigtig kamp, prøver man med få hurtige slag, hvor du prøver at hugge efter din modstander.
Hvis du siger at de nye kampe/danse var bedre, er det nok fordi du ikke kender rigtig sværdkamp, og hvis du siger Obi-Wan vs Grivious var bedre end Obi-Wan vs Darth Vader tror jeg du har misset pointen. Da Luke går amok og svinger efter Vader i Return of The Jedi, føles det episk, og man kan mærke Lukes vrede, at han bare slår alt hvad han kan, og det fortæller en meget stærk historie. Da Obi-Wan bliver vred, begynder han bare at danse ekstremt hårdt.

11: Punk-Ass Jedi. Åndssvage, unødvændige, tilfædige Jedier på skærmen, fordi George Lucas vil have så meget skidt ind på et billede som muligt. De er tilfældige, og er der bare for at dø. Det er tydeligt at de ingen træning har, Kejseren dræber 3 af dem nemt, de er i den grad ikke "de bedste i galaksen". De er så fjollede, og jeg vil hellere bare have 15-20 Jedis, der sparker røv, en 2000 idioter. De blev også beskrevet som vise. Det er tilsyneladende ikke sandt.

12: Yoda kendte Chewbacca?

13: Darth Vader byggede C3PO?

14: R2D2 kan flyve?

15: Forholdet mellem Anakin og Padmé. Et dårligt, kedeligt forhold, uden kvindeligt perspektiv. Vi er aldrig givet en ordentlig grund til at Anakin ville give så meget for Padmé.

16: Racistiske stereotyper. Lidt offensivt.

17: Elendigt dialog.
"It's because i love you so much"
"No, it's because i love you so much".
Seriøst?

18: Padmé. Det laveste punkt i Portmanns karriere.

19: Ingen Han-Solo type. En helt der er lidt små-arrogant, og ikke alt sammen handler om the force, manglede i den grad.

20: The Force blev ruineret. Midichlorians? Det bedste ved The Force, var det mysteriøse, vi behøver det ikke forklaret. Plus, det blev mere portrætteret som et fysisk våben, end en åndelig ting, som det burde være.

21: Boba Fett barnet. Virkelig. Ikke flere børn, tak. Han er irriterende, unødvændige, og bare en karakter der kom ind i billedet som en af de 5000 oprindelseshistorier.

22: Star Wars foregår ikke i en by. Eller et senat. Eller ved et rådsmøde. Eller et bibliotek. I de gamle film foregik det ved øde, spændene, fede steder, på is, i skove, ørkener, i kantinaer med Bounty Hunters og Smugglers, Star Wars er western, og foregår rå steder, hvilket også fik det til at føle virkeligt.

23: Star Wars er rå. Alt er ikke pænt, perfekt, rent og nyt i Star Wars, det er råt, slidt og virkeligt. Det er noget af de smukke ved Star Wars.

24: Qui-Gon Jinn. Dum, kedelig karakter, spild af så god en skuespiller som Liam Neeson.

25: Darth Mauls død. Kan du forestille dig hvilket had der ville være mellem ham og Obi-Wan. Og hvor god en rivalisering det havde været? Det havde gjort Obi-Wan til en langt bedre karakter.

26: Politik. Star Wars handler ikke om politik! Især ikke når George Lucas ikke kan finde ud af at skrive politik.

27: Intet giver mening. Se hele Mr. Plinketts anmeldelse for at finde ud af hvorfor: http://redlettermedia.com/plinkett/star-wars/

28: Ingen klar skurk. Vi havde Maul som sparkede masser af røv, men døde på 0.0005 sekunder, vi havde en gammel engelsk gentleman, endnu en Fett, en firearmet cyborg med retarderet stemme, ... Vent, nej, de er også allesammen døde allerede.

Altså, hvis i kan lide disse film, så godt for jer. Jeg ville bare opsummere hvad Episode 7 må lære.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

du har postet den samme tråd 3 gange, gør den ikke mere rigtig.

1. Ja, Jar Jar er ikke det mest geniale som er gjort for Star Wars - men Ewoks var små bamser med lanser!

2. Ja karakterene er ikke perfekte - men det var heller ikke dem som gjorde de første populære (med undtagelse af Han Solo - naturligvis).

3. I den første triologi spiller de overfor dukker - hvorfor skulle det være bedre?

4. Der er lige så meget plot i den anden triologi, som i den første.

5. Du skriver det selv, der er ikke mere personlighed i Luke figuren, end i Anakin....

6. ?

7. Gentagelse af 3.

8. Uenig, det er logisk at Yoda's figur også gennemgår en forandring frem til 5. del.

9. I stil med 3 og 7.

10. Vi er jo netop tilbage i en tidsalder, hvor lyssværdene hersker - og hvor der er masser af dem. Selvfølgelig er de bedre og hurtigere - og Vader er lidt langsom på sine ældre dage ;-)

11. I en fortid med mange Jediér, så er der selvfølgelig mange af dem - og de kan vel ikke alle være lige vise. Luke er heller ikke ekstremt vis for at sige det mildt. Det vigtigste for en Jedi er vel også tilknytningen til kraften - og den er ikke lige stærk for alle....

12. Hvorfor skulle han ikke kunne det?

13. Hvorfor ikke?

14. Enig - det giver ingen mening, så skulle vi også have set det senere.

15. Star Wars er ikke et univers for kvinder - heller ikke i den originale triologi.

16. ???

17. Og det beskriver så en hel triologi?

18. Nej - hun gør det hæderligt, og bedre end i Thor og Your Highness.

19. Enig - selvom Liam Neeson og Samuel L. Jackson gør det godt.

20. Det fortæller vel egentlig alligevel ikke noget, det ødelagde ikke noget for mig.

21. Fint at klonerne har et navn, og fint at Fett har en fortid - jeg synes det fungerede.

22. Har du ikke forstået at det foregår i en tid, inden 4-7? Hvor det faktisk var et senat og Jedi's som i fællesskab holdt skik på galaksen?

23. Hænger sammen med 22.

24. Ikke enig.

25. Ja, synd - men du indrømmer altså at der er en fed karakter i Star Wars 1?

26. Star Wars er krig, og det er politikere som sender folk i krig. Lucas gengiver bare politik og krig som det har været i et nyt univers.

27. Der er fejl i dit link.

28. ???? Man skulle tro at du ikke har set filmene...

Wayne

Er et eventyr.

Der er en årsag til at Luca's lavede episode 4-7 først - det var den bedste historie.

Af samme grund kunne 1-3 ikke blive lige så episk.

Begge triologier har fejl - men jeg holder af dem begge, og elsker universet.

Jacob

28 grunde til det ikke fungerede - halli halløj. Meget enig i dine modargumenter. Prequel trilogien har da sine fejl og mangler, men hvilken anden historie skulle den så have fortalt? Selvfølgelig foretrækker jeg den oprindelige trilogi, men derfor synes jeg stadigvæk Episode I-III er kanon gode :-)

Stine

mit største problem med episode I-III er Padmés død i episode III. I episode VI spørger Luke Lea om, hvad hun kan huske om sin mor. Lea siger, at hun kun har få minder om sin mor, men at hun mindes sin mor som en trist kvinde. Hvordan kan Lea huske noget om sin mor, når Padmé dør lige efter hun har født Luke og Lea? Og faktisk er Luke den ældste, så han "burde" jo kunne huske sin mor bedre end sin lillesøster.

Hvordan George Lucas har kunne lave sådan et fuck up overgår min forstand. Scenen i episode VI er så fundamental for hele den gamle trilogi, nemlig at Luke fortæller Lea, at de er søskende. Jeg kan godt forstå, at Padmé skal dø i episode III, for det er den nemmeste løsning, men plotmæssigt hænger det ikke sammen med episode VI. Og det skuffer mig.

Jacob

Med så mange års mellemrum de to trilogier imellem, så kan der næsten ikke undgåes gnidninger i plottet. Men man skulle tro at nå det var den samme skaber bag alle seks film ville det dreje sig om ubetydelige detaljer.

Med hensyn til din fejl hvad angår familien Skywalker, så var det selvfølgelig oprindeligt tænkt at Leia's mor skulle være Padmé, men den mor Leia snakker om i Episode VI kunne sagtens være Senator Bail Organa's kone. Som bekendt adopterede de to Leia i slutningen af Episode III. Hun kunne jo sagtens være en trist kvinde, som døde da Leia var barn. Groft giver det mening, men så alligevel ikke da det jo ikke engang er Luke og Leia's fælles mor.

Der findes sikkert et hav af lister over fejl, men jeg har altid undret mig over, hvorfor Obi-Wan Kenobi siger Yoda var hans læremester når det viste sig at være Qui-Gon Jinn. Og hvorfor han ikke kan huske C-3PO og R2-D2 - han siger tilmed i Episode IV at han aldrig har ejet en droide.

Antaeus

Star Wars er det bedste filmunivers i filmhistorien og alle filmene er super underholdende. Jeg holder dog klart mest af episode 4-6.

Der er også en del jeg finder irriterende eller forstyrrende i især 1-3 og især i ep. 3, men alligevel er det blandt toppen af poppen. Jeg er enig i lidt fra første indlæg og lidt mere i Waynes indlæg. Har vi ikke en skurk - vi har en super skurk, som til dels hemmelig, for vi ved jo godt hvem der er Sith Lord nr 1 og styrer hele showet, hvis man ellers har set ep. 4-6.

Jar Jar er mega-irriterende, men det værste i Star Wars er Ewoks, var det ikke for dem havde ep. 6 muligvis været det bedste vi havde set i filmhistorien, nu tilfalder æren i stedet ep. 5.

S. Rico

Hvor er det konkluderet, at Star Wars I-III fejlede? Bare fordi alle fans ikke lige fik, hvad de have drømt om - det er ikke det samme som at sige, at filmene fejlede.

Personligt synes jeg de er ufattelige underholdende og episke.

Jeg er dog enig i en hel del af dine kritikpunkter.

Til gengæld er jeg også helt uenig i eksempelvis

- punkt 4. Plottet er yderst interessant.

- punkt 9. Filmene er øjenguf af højeste karat.

- punkt 10. Man kan ikke sammenligne lyssværdkamp med almindelige sværdkamp. Kampene i I-III er amazing.

- punkt 13. At Anakin byggede C3PO er blot en af mange små detaljer, som gør det ekstra sjovt.

- punkt 22+23. Star Wars foregår der, hvor Lucas siger det foregår! Og det er da fantastisk at få alle disse detaljer tilføjet til universet. Og serveret i en utrolig lækker indpakning.

- punkt 24. Nix.

- punkt 26. Star Wars handler i den grad om politik. Lige som alle krige gør det. At følge Sidious vej til magten ved hans snedige politiske intriger er noget af det fedeste ved I-III.

Camillauser/138272

-hos mig altså ;-)

Stine

du rammer så meget plet med ewoks´ne. Som du skriver, så ville episode 6 være den bedste SW film, hvis ewoks´ne havde fået sparket.

dippegalantuser/922792

There are no prequels. Only original trilogy. - Yoda

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter