Cookie- og Privatlivspolitik

The Exorcist (1973)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 2 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Exorcist
|

Filmen 'The Exorcist' (Eksorcisten) er en prisbelønnet amerikansk gyserfilm fra 1973.

Skuespillerinden Chris MacNeil (Ellen Burstyn) bor i Georgetown med sin datter, 12-årige Regan (Linda Blair). Chris bemærker efterhånden, at Regan opfører sig mere og mere mærkeligt, og hendes bizarre påfund fører til, at Chris søger læge. Trods mange fysiske undersøgelser lykkedes det ikke lægerne at finde ud af hvad der er galt.

I mellemtiden bliver datterens tilstand mere og mere ekstrem, og huset danner rammen om adskillige uhyggelige og mærkelige fænomener. En af lægerne opfordrer Chris til at opsøge en katolsk præst, der har erfaring med eksorcisme. 

Gyseren er baseret på Wiliam Peter Blattys roman fra 1971. Blatty var ligeledes manuskriptforfatter på filmen.

'The Exorcist' blev i 1974 nomineret til hele 10 Oscar-statuetter og vandt to for bedste lyd og bedste filmnatisering. Samme år vandt den fire Golden Globes for bl.a. bedste film.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (66 votes)
5.3
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Jeg så den engang hjemme hos min ven da jeg var ca 8-9 år , og hold da op hvor var jeg bange da jeg så den, efter det har jeg også set den og ja det er en super god gyser men så heller ikke mere.

:-)user/328480

Det er en god gyser, men den virker på en måde mere sjov end uhyggelig da effekterne mm. godt kan virker meget overdrevne, hvilket gør den mindre realistisk. Det virker meget som en gengivelse af en ny historie fra film man har set før

Frank

Fremragende Gyser

Wayne

der dog næppe vil virke så grænseoverskridende idag, som den gjorde dengang.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.