Cookie- og Privatlivspolitik

American History X (1998)

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
| |
American History X
|

I den chokerende åbningsscene ser man nynazisten Derek (Edward Norton) skyde og dræbe et par unge, sorte fyre, der er ved at bryde ind i hans bil. Han bliver retsforfulgt og dømt til tre års fængsel. I fængslet ændres hans livssyn, da han oplever kontrasten mellem fængslets afstumpede White Power fanger og hans medarbejder i fængselsvaskeriet, den sorte Lamont (Guy Torry), der ender med at blive hans bedste ven og til sidst endda redning.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (130 votes)
5.2
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Nok Edward Norton bedste rolle.
Klar en top 25 over bedste film der er lavet.

Mads

Pudsigt at der står man skal være 7år for at se så grum og grov en film

christinauser/1082785

American History X en absolut yndlingsfilm. Barsk og tankevækkende - men også rørende. Det er en film, som man aldrig glemmer, og Edvard Norton er "in a league of his own".

Biancha

den sætter et perspektiv på den virkelige verden

Jacob

Edward Norton er nærmest fysisk forvandlet, og det er på alle måder en barsk og hård film der giver stof til eftertanke.

CINEMANDRUP

Denne film går rent ind og nærmest lammer dine sanser via skrækkelige scener og brutal adfærd, men samtidig er det en yderst vigtig historie som bliver fortalt.

Den rammer alle der ser den, idet den virker så autentisk skræmmende, at man tror på den. En skuespilpræstation der er Oscar værdigt. Edward Norton og Edward Furlong leverer noget af det bedste, mest realistiske og skræmmende jeg længe har set.

En yderst hård, men vidunderlig historie om et ændret livssyn i en tid hvor man er så dybt nede i et hul, at ens redning findes på det mest utænkelige sted og kan findes i den mest uventede person.

Vold avler i den grad vold, men redningen findes, hvis man er villig til at ændre livssyn.

Fantastisk film - se den, bliv chokkeret og nyd historien, for den viser meget mere end du tror

Camilla BK

Jeg elsker Edward Norton i den her rolle!
Har set den her film sindssygt mange gange, og bliver aldrig træt af at se den
Jeg får den følelse af at have ondt af dem i filmen hvilket er et godt tegn i min verden!
God historie og bliver på intet tidspunkt kedelig. Scenen med hitlerkysset er klart en af dem der får mig til at væmmes mest... selvom man ikke ser det ske, ved man at se ske.

Frank

Okay film

Nicoline

American History X er en af de bedste film jeg endnu har set. Handlingen holder, historien er spændende og interessant og udover dét, er Edward Norten bare helt perfekt i rollen som nynazisten Derek .. Han har det der rå og hårde udseende og attitude, samtidig med at han på tidspunkter i filmen viser at der faktisk gemmer sig en blød og medfølende mand indenunder. Virkelig godt spillet og super godt plot.
Intet mindre end 6 stjerner ..

S. Rico

En præstation der er en Oscar værdig. Men det er ikke lige en af dens slags roller, der plejer at udløse statuetter. Filmen er i den grad værd at se. Både som et studio i skuespillunst, et sjældent indblik i nynacisme, der visse steder fortsat stortrives, og en ualmindelig god historie.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.