Cookie- og Privatlivspolitik

City of God

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
11.07.2003
| | |
Cidade de Deus
|

'City of God' er rå, brasiliansk gaderealisme.

Filmen er en virtuos skildring af det barske liv i de såkaldte Favelas, slumkvarterer i Rio de Jeneiro, hvor politikorruption og bandekrige er en del af hverdagen.

Man følger hovedpersonen, Buscapé, vokse op i dette miljø, hvor drømme om at blive en professionel fotograf er ganske svære at realisere. Faktisk er det en udfordring bare at overleve.

Fernando Meirelles anmelderroste gangsterdrama høstede fire Oscar-nomineringer, bl.a. for hans instruktion, og blev af pressen døbt "en brasiliansk 'Goodfellas'".

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (18 votes)
4.6
0

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Blod, vold og magt. Filmen gir et billede af en rå verden vi lever i, men det der gør at filmen ikke for flere stjerner er at det kun handler om at skyde og tag Coke.
Synd da den ville være bedre hvis der var noget mere at fortælle i filmen.
At filmen ligger på en top 25 i verden over bedste film, jamen så må der være en grund.
Ellers må jeg bare forstå den bedre.

Simon

Fed og meget barsk film om Rio's underverden i 70'erne. Rå, gaderealisme.

Jeg havde meget høje forventninger til City of God/Guds By/Cidade de Deus. Og selvom at den får 5 stjerner, betyder det ikke at alle blev indfriet. Alexandre Rodrigues er ikke nogen Ray Liotta, fx.

Når det så er sagt, så har filmen en fantastisk historie, okay præstationer, og et ret udmærket manuskript. Man er hele tiden underholdt, selvom filmen er hård. Bare se på den scene hvor en 9-10 årig dreng skal vælge imellem to grædende drenges liv.

God film som er godt skruet sammen. Man får et virkelig godt indblik i, hvordan det var i Rio de Janiero underverden i 70'erne. Kan klart anbefaldes.

S. Rico

Dette er den absolutte modpol til animationsfilmen Rio. Her er ingen karnevalsstemning. Og vi får heller ikke flotte panoreringer hen over Rio's mange kendte seværdigheder. Kun den rå og barske virklighed fra Rio's slum.

Vi følger en flok børn fra de vokser op og første gang stifter bekendskab med vold og kriminalitet. Og man får et næsten dokumentaristisk indblik i, hvordan unge kan forvandles fra uskyldige børn til hensynsløse bandeledere. Udover den gribende historie, så er filmen samtidig virturost instrueret og fortalt gennem en række lækkert klippede flashbacks.

Frank

God film

Wayne

Fra Rios skyggeside. Morale, der er altid andre der tager over hvor de gamle faldt. Når man lærer noget er det ofte for sent. Vigtig film.

Muggauser/8186

Fed film i stilen med bl.a. Blood In Blood Out, Goodfellas, Shottas osv. Mottoet i filmen må være: Survival of the fittest, for fuck, det er et hårdt miljø. Barsk film, men den viser også, at den, der har et godt hjerte og sind, nok skal blive hyldet. De har ikke sparet på stofferne, blodet eller pistolerne. God film

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.