Cookie- og Privatlivspolitik

Another Year

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
27.01.2011
| |
2 timer 9 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Another Year
|

'Another Year' er den nye film af Mike Leigh, manden bag 'Happy-Go-Lucky'.

Tom og Gerri er et lykkeligt, ældre ægtepar. Mary er Gerris ensomme kollega, sidst i fyrrerne, og til en middag med Tom og Gerri drikker hun sig meget fuld, tydeligvis plaget af sit ikke-eksisterende kærlighedsliv.

Da Mary senere besøger Tom og Gerri igen, bliver hun overbevist om, at deres søn, den 30-årige ugifte Joe, er en potentiel mage.

Derfor bliver Mary skuffet, da Joe ved en senere lejlighed kan præsentere dem alle for sin nye kæreste Katie.

'Another Year' er Oscar-nomineret for Bedste manuskript over forlæg.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (43 votes)
4.5
4.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Børsen

  "... set i forhold til Leighs bedste film, virker dette seneste udspil ufokuseret og mere famlende end tidligere." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "Rørende og vedkommende demonstrerer den gamle britiske mester her sin overlegne sans for at skildre den komedie, det er at være menneske." (Birgitte Grue) ()

 • Ekstra Bladet

  "En film af voksne mennesker om voksne mennesker for voksne mennesker. Det kan man jo så tage som en anbefaling eller advarsel alt efter ståsted." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "Mike Leigh har en evigt enestående evne til at fange det smertefulde og smukke i det almindelige liv. At man ikke bare udholder 'Another Year', men rent faktisk holder af filmen, skyldes, at humoren går hånd i hånd med alvoren." (Nanna Frank Rasmussen) ()

 • Politiken

  "... en ægte årgangs-Mike Leigh. ... klassisk Leigh og alligevel både noget velkendt og noget nyt." (Kim Skotte) ()

 • Weekendavisen

  "... er en stor fornøjelse. ... For instruktørens fanbase er Another Year afgjort et must. For nye tilskuere er den et godt sted at begynde." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Ægteparret Tom og Gerri (ja, udtales præcis som Tom & Jerry) er et ældre ægtepar, der har fundet de vises sten til, hvordan man kan leve i harmoni med sig selv, sit job, og ikke mindst hinanden. De går og hygger sig med deres kolonihave og har ofte besøg af venner og familie.

Filmen skildrer en række af sådanne besøg af venner, som til gengæld slet ingen harmoni har i deres liv. Især Gerri's kollega Mary er en ulykkelig sjæl, som mangler en mand i sit liv og døjer med dårlig økonomi. Hun spilles af Lesley Manville, der for nylig fik en Oscar nominering for sin imponerende præstation som Daniel Day-Lewis stramtandede søster i Den Skjulte Tråd. Hendes præstation som Mary i Another Year er af en helt anden kaliber, og faktisk endnu mere imponerende. Igennem filmen forvandler hun sig fra fjollet grinende snakke-tante til en bævrende stakkels ensom sjæl. Det er voldsomt gribende.

Filmen byder i det hele taget på skuespil i verdensklasse fra en lang række af Englands mange store skuespillere. Der er bl.a. gensyn med ikke mindre end hele 3 fra Hogwarts lærerstab: Jim Broadbent (Professor Schnobbevom), Imelda Staunton (Professor Nidkjær), og David Bradley (Argus Filch, Hogwarts pedel).

Der er ikke en egentlig handling i filmen. Men jeg blev i den grad suget ind i Tom og Gerri's hjertevarme stue og nød deres selskab. Skuespillet er som nævnt helt fantastisk og får hverdagsdramaet til at føles vedkommende og rørende.

Nikolaj

Lidt for lang, og lidt skør historie. Men der er nogle rigtig gode momenter i filmen, så alt i alt en god film.

Wayne

film, for at opleve noget andet. Og almindelige mennesker er altså ikke så spændende at bruge 2 timer på.

Elisabethuser/312250

Fantastisk beskrivelse af hvad der sker når man er ensom.

DJT

Og det er godt!!
Another Year er en sød film, ingen formår som Mike Leigh, at skabe karakterer der er så desperate og håbløst opgivende, at man på én gang har den vildeste sympati for dem, men også har lyst til at ruske dem hårdt.
Man må undres, når man ser den forrige anmelder, Dorte, skrive, at filmen er jævnt kedelig og at der intet sker (og endnu mere underligt er det så, at der står hun er 40, når man klikker ind på hendes profil); jeg skal så absolut ikke bestemme hvad folk synes er godt, men siden hvornår er personlige, indre kampe, desperation, frustration, sorger, gløder og selverkendelse - som vi alle kæmper med på dag-til-dag-basis? - blevet synonymt med, at intet sker? Det er virkelig en indstilling jeg er træt af. Oh well, der kommer vel snart en ny Twilight/Transformers/Sex and the City-film hun kan se, uden risiko for at komme til at tænke eller føle noget!!
Dorte, det er måske lidt groft af mig at skrive sådan, men den indstilling er noget jeg kun forventer at høre fra teenagere! Desuden kunne du læse om filmen, før du så den: der stod intet om vild sex, vampyrer eller action. Det er et DRAMA om et ældre ægtepar...hvad forventer du så??

Dorte

jævn kedelig - ventede og ventede på, at der skulle ske noget!!!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.