Cookie- og Privatlivspolitik

Amour

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
20.12.2012
| |
2 timer 7 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Amour
|
Billetter

I dramaet 'Amour' har ægtefællerne Georges og Anne begge passeret 80 år. De er pensionerede musiklærere, som nu nyder deres otium i en velholdt lejlighed i Paris. 

Deres voksne datter Eva (Isabelle Huppert) er professionel musiker og lever i udlandet med sin engelske mand Geoff (William Shimell), og de to ser sjældent Georges og Anne. Det kultiverede pensionistpar elsker hinanden betingelsesløst og har nok i hinandens selskab.

Men hverdagen vendes helt og aldeles på hovedet, da Anne får et slagtilfælde, der gør hende lam i højre side af kroppen og medfører begyndende demens.

I 'Amour' ses to af fransk films største navne, Jean-Louis Trintignant og Emmanuelle Riva.

Trintignant slog sit navn fast med roller i franske film som 'Gud skabte kvinden' (1956) og 'Min nat hos Maud' (1969) samt den italienske klassiker 'Medløberen' af Bernardo Bertolucci fra 1970.

Riva spiller overfor ham, og hun havde en hed affære med en gift japaner i Alan Resnais' modernistiske hovedværk 'Hiroshima, min elskede' (1959).

Michael Haneke, Den østrigske instruktør bag 'Amour', er kendt for sine kompromisløse, kunstneriske film med 'Funny Games' (1997), 'Skjult' (2006) og 'Det hvide bånd' (2009) som de mest toneangivende eksempler.

'Amour' modtog en Oscar og en Golden Globe for Bedste udenlandske film samt Guldpalmen i Cannes 2012.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (160 votes)
4.4
5.6

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Nydelsen ligger i kompromisløsheden og præcisionen. De to ting kan Haneke. Han helmer ikke, før skuespillet og replikkerne virker 100 procent ægte og nærmest er kemisk renset for sentimentalitet. Forevigelsen af bagsiden af livets medalje – og ekkoet af forsiden – er formidlet på en så suveræn facon, at der ikke sættes et filmkomma forkert." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Mesterlig og usentimental skildring [...] Haneke er ikke blevet mindre kompromisløs, men han registrerer livets ubønhørlige gang med paraderne nede og får en helt formidabel intimitet og sårbarhed frem i spillet mellem Jean-Louis Trintignant og Emmanuelle Riva..." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "Trintignant og Riva, der begge er over 80 år, spiller de krævende roller med en nærmest rystende intensitet. Og Michael Haneke har igen skabt et dybt originalt, insisterende værk, der – uanset hvad man ellers synes om det – aldrig forlader ens bevidsthed. Det er vi nogle, der kalder stor filmkunst." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Normalt rammes man af hans kompromisløshed lige midt i masken. Det sker ikke denne gang. [...] bolden bliver trillet pænt ind i armene på os og det endog i et meget, meget andægtigt tempo. Jean-Louis Trintignant og Emmanuelle Ria spiller det gamle par, og det gør de ikke mindre end fænomenalt." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... Michael Haneke [rammer] dybt og hårdt i selve menneskelighedens solar plexus. Det er dér, denne film sidder. Lige under brystbenet. Jean-Louis Trintignant og Emmanuelle Riva spiller begge så troværdigt og givende, at man efterhånden synes, man har kendt dem og holdt af deres ældede ansigter i mange år." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Man må have en vis erfaring for at sætte pris på nuancerigdommen. 'Amour' er dog ikke en pensionistfilm. Tværtimod lykkes det Haneke at fylde hver scene med dyb eftervarme. 'Amour' er prunkløs, skarp og umådeligt bevægende." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Sørenuser/807779

Så filmen lige før jul. Dette er et godt eksempel på, at anmelderne lever i deres helt egen verden. Jeg anerkender, at filmen har sin berettigelse, for temaet er vigtigt. Men til trods for, at jeg godt kan lide udfordrende film, er Amour en gabende kedelig og alt for lang film. Handlingen er så tyndbenet, at det gør ondt. Og det er ikke fordi, jeg ikke forstår meningen med de lange udpenslede sekvenser. Det havde bare været rart at få noget mere at vide om det liv, det ældre par havde levet. Intet kender vi til dem. Bliver jeg spurgt om, hvad filmen handler om, bliver svaret: en mands kone bliver syg og langsomt dårligere. Han passer hende, og hun ender med at dø. Det er IKKE en film, der fæstner sig for alvor. Den gør ikke det indtryk, som instruktøren sikkert ønsker. Der var intet nyt eller overraskende i den. For mig var den rent tidsspilde og en pinsel at komme igennem.

octopus_luke

With a near forty year career, Michael Haneke has earned the title as one of the most important filmmakers making cinema today. He tells stories which many would shy away from, all containing a bleak critique on contemporary society as he sees it. You get as much from his films as the emotional baggage that you bring in with you, and his latest Palme d'Or winning Amour is no exception. Performed in his adopted-French, it's an unflinching look at a married couple coping with disease, age and the brevity of life. But we aren't voyeurs to the tragedy, we are vicariously experiencing it...

Read the full review here:
http://366movies.com/2012/12/11/344amour/

Beate

Amour vil jeg sige er en meget original titel, men hvis det er nok til de Gyldne Palmer så fint med mig. Jeg kan godt lide de flotte franske film der virkelig oser af passion og historie.

KYLLE

Normalt er jeg ikke til franske film, men denne kunne jeg godt tænke mig at se alibevel

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.