Cookie- og Privatlivspolitik

Kapringen

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
20.09.2012
| |
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
Kapringen
|

I filmen 'Kapringen' er fragtskibet MV Rozen, der befinder sig langt ude i Det Indiske Ocean, på vej mod havn, da det bordes og kapres af somaliske pirater.

Om bord er to danske sømænd, skibskokken Mikkel (Pilou Asbæk) og maskinmesteren Jan (Roland Møller), der sammen med kaptajnen og den øvrige besætning bliver taget som gidsler. Kravet til skibets rederi er klart: 15 millioner dollars for MV Rozen og dets besætning.

Hjemme i Danmark forhandler direktøren for skibsrederiet (Søren Malling) og et hold af eksperter med piraterne for at bringe løsesummen så langt ned som muligt, uden at sømændenes liv bringes i fare.

Selvom 'Kapringen' gør brug af et tidligere kapret skib, MV Rozen, som både kulisse og ved navns nævnelse, er historien ren fiktion, dog med klare referencer til virkeligheden.

Filmen er instrueret af Tobias Lindholm, som var medinstruktør på fængselsfilmen 'R' (2010), der ligesom 'Kapringen' har Pilou Asbæk i hovedrollen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (658 votes)
4.6
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en klaustrofobisk, monoman film, der i sidste ende hamrer sin vision så ufortrødent fast i publikum, at man nærmest går værkende fra biografen." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Den dokumentariske præcision styrker autenticiteten, og autenticiteten styrker intensiteten ... men [det er] hans evne til at fortælle en god historie, med levende mennesker, ægte følelser og umenneskeligt svære beslutninger." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "Pilou Asbæk og Søren Malling gør det begge fremragende og stærkt overbevisende..." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... elegant lavet [...] Tobias Lindholm sørger for, at man ikke går uberørt fra filmen." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... [et] stykke sober og spændende dramatik, hvor det virkelig er som at være der selv. [...] Pilou Asbæk gør det fremragende..." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Tobias Lindholm viste, hvad han kan med realisme, i fængselsfilmen 'R', som han skrev og instruerede sammen med Michael Noer. (...) I 'Kapringen' bliver målet at skabe et dokumentarisk skæbnespil. Det lykkes ikke mindst i kraft af en solidarisk indsats fra Pilou Asbæk og den overvældende stærke figur, som Søren Malling skaber med rederen". (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Kirstenuser/441566

Drama på dybt vand- fantastisk og fremragende film hvor det endnu engang bevises,at der må gøres noget mod de modbydelige pirater -Man sidder tom i hjertet ,når filmen slutter -se den og tænk over alle de sømænd der har været udsat for denne umenneskelige tortur - bl.a de to danske søfolk, som man nærmest fornemmer er forsvundet ud i intetheden og som ingen gør noget for at få hjem -jeg gir' filmen 6 ud af 6 stjerner******

Mogens

Fremragende film i en ny genre, hvor fiktion og fakta - faktion - smelter sammen og garneres med skuespil af verdensklasse. Jeg er stolt over, at dansk film hele tiden søger nye veje. Hvor er det dejligt at se en film, hvor der ikke ruttes med virkemidlerne.

Allan

Kapringen er ikke en rar oplevelse. Den er grim, barsk og ubehageligt virkelig. Men for fanden hvor er det en fremragende film, der nærmest bare skildrer hændelsesforløbet og lader tilskueren leve sig ind i dramaet, så man næsten kan lugte angstens sved.

Pilou Asbæk og Søren Malling er virkelig havnet i en skidt situation, men de spiller røven ud af bukserne på så intenst tilbageholdende en måde at man kan mærke lærredet dirre af frustration. Hvor er det skønt at se at specielt Søren Malling er brudt ud af de fladpandede komedier som han plejer at være med i.

Kapringen lefler ikke for sit publikum. Den har ingen lette løsninger. Og lader mange scener tage god tid, og den larmende stilhed er en effektiv effekt i hænderne på filminstruktøren Tobias Lindholm. Der ligesom i R skaber en virkelighed for fiktionen så den fremstår superrealistisk. Tilbage står et uforglemmeligt intenst drama, der brænder sig ind på nethinden og efterlader mig både rystet og rørt.

Anna

Så traileren i går, da jeg var i biffen - den skal da helt klart ses!

Kirstenuser/439909

Traileren og omtalen i 21 Søndag på DR virker rigtig spændende, så den skal bare ses.

karsten

Traileren ser da alt for fed og intens ud, elsker danske, skandinavske og europæiske film.

Men denne film er også meget højaktuel lige nu med Søren Lyngbjørn og Eddy Lopéz været taget til fange i snart 2år af somaliske pirater ;(

Emma

Det er meget(!) sjældent jeg har lyst til at se danske film, men jeg blev virkelig fanget efter at have set traileren. Jeg glæder mig virkelig til at se den!

Når det så er sagt, syntes jeg ikke at danske film er dårlige - jeg ved vi har gode instruktører og skuespillere, filmene fanger bare ikke min interesse.

VIVIuser/642309

den skal ses, hvorfor kan de ikke stoppes disse hensynsløse pirater !

Marieuser/9665

Har lige været til testvisning på denne film. Den er yderst intens, og giver indsigt i hvor kompleks processen er - hvorfor man ikke "bare betaler" og får ofrene hjem.
VIl anbefale alle at se den, men gør det på en solskinsdag, så du kan blive i godt humør igen.
Framragende (!) skuespil af alle, men især Søren Malling og Pilou Asbæk. Sidstnævnte gør det så godt, at det næsten ikke kan beskrives.
Gå så ind og se den

Wayne

Utroligt at man ikke kan stoppe de pirater - vi lever i det 21 århundrede.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.