Cookie- og Privatlivspolitik

Rush

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en dramatisk grundstemning. Den indeholder scener med voldsomme bilulykker, sårede og døde. I en række længere scener ses en alvorligt forbrændt mand, der under store smerter kæmper sig tilbage til livet. I en anden scene ses et voldeligt overfald på en mand, hvis tænder slås ind. Det vurderes at scener som disse vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
12.09.2013
| |
2 timer 3 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Rush
|

Filmen 'Rush' er centreret om 1970erne. Et årti med stor rivalisering indenfor motorsporten. Især to kørere udfordrer hinandens grænser på og udenfor banen fra karrierens start i Formel 3 og frem mod det ultimative niveau - Formel 1.

Østrigske Niki Lauda (Ferrari) er metodisk i sin respektfulde tilgang til bilerne og hastigheden, mens hans britiske modstander James Hunt (McLaren) er en karismatisk playboy, der elsker mediernes søgelys lige så meget som udfordringerne på racerbanen.

Deres forskelligheder kommer for alvor til udtryk i den legendariske 1976-sæson, hvor begge kørere er villige til at risikere alt for at blive verdensmester i en ofte fatal sportsgren, som ikke efterlader plads til fejl.

I det biografiske drama portrætteres Niki Lauda af Daniel Brühl, der har gjort sig bemærket med tysktalende roller i ’Good Bye Lenin!’ (2003) og ’Inglourious Basterds’ (2009). I den anden hovedrolle som James Hunt ses australske Chris Hemsworth, kendt som hammersvingende tordengud i Marvels ’Thor’ (2011) og ’The Avengers’ (2012).

'Rush' skildrer den benhårde konkurrence mellem Lauda og Hunt i verdens måske mest glamourøse, men også mest livsfarlige sportsgren. Filmen er instrueret af Oscar-vinderen Ron Howard (A Beautiful Mind) og er nyeste bud i en genre, der bestemt ikke er overrendt, og som senest blev repræsenteret af den kritikerroste dokumentar 'Senna’ (2010).

Manuskriptet er skrevet af Peter Morgan, der var Oscar-nomineret for ’The Queen’ (2006) og ’Frost/Nixon’ (2008).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (222 votes)
4.9
4.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Rush' er en flot film, men først og fremmest en utroligt velfortalt film." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "[...] resultatet er en spændende og dramatisk film, der bør ses af både racerfans og folk, der ikke kunne være mere ligeglade med kubik og lynhurtigt gearskifte." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Filmen har, som Formel 1-sporten selv, et kolossalt drive og fungerer æstetisk troværdig, og de flotte scener kommer i aggressiv succession." (Søren Jacobsen Damm)

 • Jyllands-Posten

  "I 'Rush' beror spændingen dels på, hvornår Laudas ulykke indtræffer, dels på, hvornår han kæmper sig tilbage igen, og det er ikke nok!" (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "'Rush' er en særdeles vellykket film om motorsport." (Søren Vinterberg)

 • Radio24syv

  "... ikke bare den bedste motorsportsfilm, jeg har set. Det er også én af de bedste sportsfilm, jeg nogensinde har set." (Søren Søndergaard - kino.dk)

 • Weekendavisen

  "Rush er en sober og vellykket film." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Ania

... afslører jo nærmest hele filmen. Nu har jeg sådan set kun lyst til at se filmen pga. Ron Howard og Daniel Brühl...

marianneuser/961699

Det skal da opleves.

Wayne

Lauda blev forbrændt over det meste af kroppen. Fra dengang man endnu ikke prioriterede sikkerheden tilstrækkeligt i F1. Lauda er en af F1's største ikoner - spændende hvad Howard kan brygge ud af det.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.