Cookie- og Privatlivspolitik

Chronicle

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
19.04.2012
| |
1 time 24 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Chronicle
|

I filmen 'Chronicle' opdager tre high school-venner en skjult kilde til overnaturlige superkræfter, der afprøves og bruges til flere og flere practical jokes.

Det går dog hurtigt op for vennerne, at de voldsomme kræfter ikke er til at spøge med, og deres venskab kommer nu på en alvorlig prøve.

Filmen stiller bl.a. spørgsmålet: Hvad ville du gøre, hvis du fik overnaturlige kræfter - ville du opføre sig som en vaskeægte superhelt?

'Chronicle' er instrueret af debutanten Josh Trank, som har taget den klassiske superheltefilm i en ny realistisk retning ved at fortælle historien som found footage i stil med ’Cloverfield’ og ’The Blair Witch Project’.

Efter filmens overbevisende kommercielle succes i udlandet, er Josh Trank på tale som instruktør til Spider-Man-spin off-filmen om Venom og et reboot af 'Fantastic Four' (2005).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (210 votes)
4.1
3.8

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... bruger for meget tid på seje tricks og for lidt på at finde et fokus for, hvad fortællingen egentlig vil sige os. Resultatet er en rodebutik af en film, der i glimt kommer med gode pointer om mobning og ensomhed, men det meste af tiden bare virker som et lille barn, der råber 'se mig - se hvad jeg kan'. Igen og igen." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... hopper man med på præmissen, er den en ret interessant overraskelse..." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "... debutanten Josh Trank mister desværre stilgrebet om den potentielt fremragende film i sidste fjerdedel. Så nu er den 'bare' god." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Det bliver måske en anelse manieret i længden, men tanken er ikke desto mindre god og kompromisløst udført." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... et spændende bud på en 'hjemmevideo' for unge, der rent faktisk vil noget med genren." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Filmen er væver og intelligent. For den rigtige tilskuer er det en fest." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Emil

Jeg har altid været rigtig vild med Found Footage film. Især den her.

Det jeg bedst kan lide i filmen er hvor de bruger deres kræfter. Men jeg synes godt de kunne vise lidt mere at deres kræfter. Men meget underholende film, fine effekter og en rigtig god historie.

Nicklas

Fantastisk film med fede effekter, godt skuespil, sjove scener og god action! Men jeg vil dog sige at de kunne godt have gjordt sig lidt mere umage med slutningen. Men eller kan filmen klart anbefales!

Sebastian

Jeg havde aldrig hørt noget om Chronicle da jeg første gang så den på filmhylden, men jeg må sige at den gik fra ukendt, til bedste film på min personlige liste. Den overgik mine forventninger helt vildt.
Historien om 3 forskellige drenge der ved et tilfælde får superkræfter lyder lidt underligt indrømmer jeg gerne, men handlingen er simpelthen utrolig.

Hovedpersonen er en 17 årig dreng ved navn Andrew Detmer, som er fantastisk spillet af Dane DeHaan. Han lever sig fuldstændig ind i rollen som en mentalt forstyrret dreng, og det er noget af det bedste skuespil jeg længe har set. Han skal for resten også spille Harry Osborn/Green Goblin i The Amazing Spiderman 2 senere i år. Det tror jeg også han vil klare super godt.

Og hvis i ikke vil have at jeg ”spoiler” noget så stop med at læse nu.
Historien bag de 3 drenge er helt forskellige. Lad os tage hovedpersonen f.eks.
Han er en dreng på 17 hvis mor er dødeligt syg, mens han far drikker og slår ham hele tiden.
Sæt ham sammen med den mest populære dreng, hans fætter og giv dem superkræfter, og så har du en god film. Jeg skal dog lige sige at det helt klart er en ”drengerøvs-film”, så lad kæresten være derhjemme, sæt dig med gutterne, og så skal der bare hygges med en god film.
6/6 stjerner.

Al.user/29154

Slutningen var virkelig mærkelig. Ellers virkelig sjov.

Star

elsker found footage film, men meget underholdene film, med en go' historie :)

FilmFaxuser/1051580

Det ville have klædt 'Chronicle' hvis den havde turdet lidt mere, altså tage flere chancer og gå dybere i moralen, som traileren ellers havde lovet. For jeg må indrømme at found footage stilen til tider fungere, og så er produktionsdesignet i filmen troværdig og rigtigt godt lavet (sommetider). Jeg kan for eksempel rigtigt godt lidt teenagernes præstationer under deres overnaturlige evner, hvor vi får et fint indblik i hvilke kræfter det er de har. Desværre ser vi for lidt til alt det filmen burde indeholde - jeg mener ikke at sidehistorierne og det dramatiske indblik over Andrew´ liv - og endda over selve klimakset, ikke burde være med, for det burde det, og det fremhæver filmen rigtigt godt, det er bare at handlingen gentagene gange, mangler at give nogle mere præcise detaljer om superkræfterne og de andre karakteres image. Sommetider kan indholdet få sit publikum til at tvivle, om denne film er ment som en paranoia science fiction spillefilm (altså, rent fiktiv film og ikke en hjemmevideo), eller en rigtigt optaget video, for det ser flere gange ud som om det bare er ren kliche fyldt skuespil, vi ser undervejs. 'Chronicle' har alt i alt mange evner, og konceptet er forbasket godt opdigtet, specielt fordi den fortæller en superhelte historie der aldrig er blevet fortalt før. De dramaturgiske og alvorlige dele er fint blevet stoppet ind i denne film, desværre mangler der lidt mere suspense og superhelte genre over filmens fasong, for at det kan blive til en født sci-fi klassiker, inden for den såkaldte "Superhelte genre".

Jeg hader trods alt at stå i et dilemma. For på den ene side er 'Chronicle' faktisk en rigtig god film - altså på sin egen mærkelige måde. Men under forventningernes resultat, blev jeg flere gange skuffet. I helhed får 'Chronicle' tre stjerner. For jeg nød nemlig action scenerne, det overraskende koncept, og dramaet´ side af handlingen, selvom selve filmen ikke stod helt på mål med formen!

- Skrevet af: Emanuel

Kimiuser/404513

Filmen mangler handling. Der sker for lidt og man efterlades med mange hv spørgsmål som forbliver ubesvaret.
Den dårligste film jeg længe har set.

karsten

Blev underholdt i 1½ time ca, ikke mere, ikke mindre, overall okay film, ikke en jeg blev blæst væk af, ikke en film jeg kommer til at se igen, men syntes endlig drengende gjorde det fint, den er da værd at se, men kun en gang :)

Emma

Jeg syntes det var en god film, og jeg kunne godt lide den måde den blev filmet på. Desværre havde jeg ikke den store sympati for "den onde" (beklager, kan ikke huske navnet) da jeg fandt ham ret irriterende.

Men det var en positiv overraskelse - god historie, selvom jeg ikke kunne lide den ene skuespiller.
Fire stjerner herfra.

S. Rico

Øj, hvor blev jeg skuffet. 3 mega irriterende fjolser får superkræfter. Og det bliver de ikke mindre irriterede af.
Alle tre mandlige hovedroller vandt ikke det mindste sympati hos undertegnede. Deres handlinger og motiver var langt ude, de var irriterede at høre på, og det hele forekom så ufattelig utroværdigt, hvis man ellers kan bruge det ord om en "sci-fi" film.
Det hjalp heller ikke, at man forsøgte sig med samme tilgang som i Cloverfield, som også var ufattelig kedelig.

Jeg bliver nok aldrig fan af konceptet "lad os lade som om denne film er en dokumentar" som i Blair Witch, Paranormal Activity, Cloverfield og nu Chronicles.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.