Cookie- og Privatlivspolitik

Albert Nobbs

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
09.08.2012
| |
1 time 54 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Albert Nobbs
|

I filmen 'Albert Nobbs' spiller Glenn Close titelrollen som butler i Dublin.

I 1800-tallets Irland er kvinderne stærkt undertrykte, så Albert Nobbs (Glenn Close) har skabt sig en ny identitet. Forklædt som mand arbejder hun som butler på et af de fineste hoteller i Dublin.

Her udspiller hverdagen sig med diverse dramaer både blandt personalet og gæsterne. Men da den unge maler Hubert Page (Janet McTeer) dukker op, bliver der for alvor rykket ved noget inde i Albert, der måske kunne få hende til at lade masken falde og turde gå efter sine drømme.

Filmen er baseret på novellen 'The Singular Life of Albert Nobbs' af George Moore. Glenn Close har været med til at skrive historien om til manuskript og har i hele 15 år arbejdet på af få denne film til at blive en realitet.

Hendes arbejde bar frugt, da filmen blev nomineret til tre Oscars. Glenn Close fik selv en nominering for bedste kvindelige hovedrolle, Janet McTeer for bedste kvindelig birolle, og så fik filmen en nominering for bedste make-up.

Rodrigo Garcia laver udpræget film med fokus på kvinder som bl.a. 'Mother and Child' (2009) og 'Things You Can Tell Just by Looking at Her' (1999).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (169 votes)
4.5
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... filmens bankende hjerte er Glenn Closes portræt af Albert Nobbs, som hun bibringer en smuk, nærmest resigneret melankoli. [...] Close får flot modspil af Janet McTeer som Hubert." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "'Albert Nobbs' når ikke 'Downton Abbey' til galocherne, men Glenn Close blev nomineret til en Oscar, så nogen må hun have narret." (Niels Lind Larsen)

 • Børsen

  "[Glenn Close] er værkets fascinerende centrum... Samtidig er filmen overraskende levende og humoristisk... Man forlader biografsalen opløftet og beriget." (Morten Dürr)

 • Ekstra Bladet

  "Kan stort skuespil løfte en lille film? Svar: absolut. Og 'Albert Nobbs' er et helt oplagt eksempel på en strimmel, der slet ikke havde været den samme uden indsatsen leveret foran kameraet." (Peter Albrechtsen)

 • Jyllands-Posten

  "Skuespillerne Mia Wasikowska, Bronagh Gallagher og Brenda Fricker er fremragende, og det samme gælder resten af skuespillerholdet samt fotograf og scenograf. Filmen er endog til tider umådeligt rørende, men selve karakteren Albert Nobbs forbliver en påstand mere end et faktum." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "'Albert Nobbs’ er en fascinerende og frustrerende film... McTeers fysiske spil over for Closes stramt beherskede figur er en af filmens helt store styrker... Desværre kommer vi aldrig helt ind under den stramt knappede tjenerjakke, for filmen forbliver – på godt og ondt – lige så tilknappet som sin titelfigur." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "Der er et vist præg af nipsgenstand over filmen. Man fornemmer hver preciøs detalje, som der er blevet puslet med, men Rodrigo Garcia tegner kvinderne med den samme omhu, som han investerede i 'Things You Can Tell Just by Looking at Her' (1999), 'Nine Lives' (2005) og 'Mother and Child' (2009). Albert Nobbs er fornem filmkunst. Der er meget at gå hjem med for den litterære liebhaver." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Katrine

En meget rørende film, som giver dig noget at tænke over, når filmen er slut...

Per

Hollywood laver med mellemrum film, hvor trækplasteret reelt ikke er andet end en stjerne, der er sminket grim, har tabt sig enormt eller er blevet fed, spiller idiot eller som her har forklædt sig som mand. Normalt foretrækker jeg Glenn Close med så lidt tøj på som muligt, men her bærer hun hele den sørgmodige "det er svært at finde sig selv og sin seksualitet"-film ved at gå i lag på lag af mandetøj. Og hun er god.

lis aarenstrupuser/501651

En film som gav stof til efter tænkning, en rigtig sørgelig historie.

Ulrikuser/902797

Selvom Glenn Close er rigtig god i filmen, er det, i min verden , ikke troværdigt at ingen har gennemskuet hende noget før. Det samme gælder hendes veninde, der er ret femi at se på. Ellers en fin og god lille film med en, til gengæld, troværdig slutning.

Hassel

Det er en helt igennem anbefalingsværdig film. Glenn Close spiller helt igennem fantastisk og de andre skuespiller spiller godt, men ikke lige så godt som hende. Plottet er gennemarbejdet og historien er meget tankevækkende. Den er super sørgeligt men på en måde gør det bare filmen det mere kraftig.
Uden at afsløre for meget er der vist ikke mere at sige en "se den!!"

Tia

Jeg synes det er en god film, med fantastiske skuespillere.
Til at starte med kan man godt synes den er lidt langtrukken, men den underholder hele vejen igennem og overrasker en konstant. Den er ikke forudsigelig.
Den er også enormt følsom, den bringer glæde, men får også en til at græde.

Dorteuser/657492

God film. Gode skuespillerpræstationer. Anbefalelses værdig.

Annemarieuser/58924

Den bedste film jeg længe har set

Frkbrokuser/935539

Jeg synes denne film var fremragende. Man bliver holdt ved med konstant frustration over karakterernes beslutninger og egoisme. Men jeg gik fra biografen en smule forundret, for jeg havde svært ved at sætte mig ind i følelserne. Men bestemt værd at se.

tis1980

Filmen er en af de bedste film, jeg har set i lang tid. Glenn Close er fantastisk og fortjener sin Oscar! :-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.