Cookie- og Privatlivspolitik

Modig

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
30.08.2012
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Brave
|

Pixar-animationsfilmen 'Modig' (også kendt som 'Brave') fortæller historien om den skotske prinsesse Merida.

Prinsesse Merida er datter af Kong Fergus og Dronning Elinor, men hun er ikke, som prinsesser er flest. For det første er hun en mesterlig bueskytte, og for det andet er hun fast besluttet på at styre sin egen vej i livet.

Men da Merida trodser en ældgammel skik, som er hellig for landets huserende magter, bringer hun riget på kanten af ødelæggelse, og den impulsive prinsesse må søge hjælp hos en gådefuld olding, der opfylder ét skæbnesvangert ønske.

Merida er nu tvunget til at se meningen med ægte mod i øjnene, så hun kan ophæve en forfærdelig trolddom - inden det er for sent.

Med 'Modig' har Pixar skabt deres 13. spillefilm og indkasseret deres 13. hit. Denne gang er de farvestrålende universer (og talende ting og dyr, der normalt ikke kan tale) byttet ud med et eventyr fra det mørke og hemmelighedsfulde højland.

'Modig' er instrueret af debutanten Mark Andrews og Brenda Chapman, der i 1998 var med til at instruere 'Prinsen af Egypten'.

Filmen 'Modig' modtog en Oscar for Bedste animerede film.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (221 votes)
4.6
4.2

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Pixar går for at være moderne og lige netop modige, men 'Modig' lever ikke på nogen måde op til sin titel. Animationsfilmen er hele tiden det sikre valg, og en stribe sikre valg ender med at blive en kedelig affære." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Der er fart over løjerne, harmløs action, lun humor og en helt sublim animation med en 3D-dybde, der virkelig giver et sug i maven. Det er en fornøjelse at se, og så lad gå, at filmen rent dramaturgisk kunne have været lidt mere modig." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "Ud over at være gedigent medrivende og have en sund morale ... er 'Modig' proppet med sjove bifigurer, ... finurlige detaljer og fremragende animation (i 3D)..." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... tordner lige ind i alle prinsessekonventioner og giver dem konsekvent forfriskende baghjul." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Spillevende, spændende historie om mødre og teenagedøtre ... men den sprænger ikke grænser som andre Pixar-universer..." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Maria

På trods af at Julie Zangenberg ligger stemme til Merida (ikke lige min kop the), så synes jeg at filmen er rigtig sød og har en god historie.

Det er ikke gode gamle Pixar, som vi kender det med Toy Story, Monsters Inc., og Up, men den går an. Og så elsker jeg Dick Kaysø! Thumps up herfra, kan sagtens anbefale den til alle børnefamilier og ældre mennekser med en barnlig sjæl. :)

Annetteuser/646675

... med det hele - sød, sjov, lidt bevægende mm. - blot er det en pige der er den modige *Smiler*. Helt sikkert værd at se.

anna

hey jeg anbefalder denne film den er en rigtig morsom familie film!

Ida

Jeg har lige været inde og se den, og den levede virkeligt op til forventningerne! Følte mig så spændt som et lille barn, som jeg gør hver gang jeg ser en ny Disney film:)

Benji Blaakilde

Humor, morale, spænding og en modig prinsesse. En speciel form for prinsesse-film. I traditionelle prinsesse-film har prinsessen et modstykke i de fleste tilfælde en prins som plejer at forelske sig på et tidspunkt, men det er ikke tilfældet her. Her er det mor-datter forholdet der trykker og her er det prinsessen Merida som er den "seje" og som er den modige. Det er en af de ting som gør denne film unik og speciel. Men filmen er ikke en traditionel pixar-fortælling, for pixar er jo
kendt for at tage fat i nogle helt vildt gakkede historier som fx i Op og Monsters Inc, hvor at der hvor man kan se pixars tydelige præg på filmen er i de helt vildt flotte billeder og animation. Men der er en fortryllende film og kan varmest anbefales :D

Pernille user/696646

Jeg blev ikke skuffet, Modig levede op til de høje forventninger.
På nogen måder en forudsigelig handling med en mindre klog og kærlig far, 3 små frække brødre, som leverer mange sjove scener, en meget klog mor, som nok lige kan styre alle de vilde klanfolk og så en ustyrlig rødhåret prinsesse som selv vil bestemme over sit liv. Så moralen er meget nutidig, med prinsessen, der vil og kan selv! Selvfølgelig bliver det leveret i bedste Pixar-stil med masser af flotte billeder og hæsblæsende scener. Også nogle rimelig uhyggelige, så vær nok voksne til at kunne have børnene på skødet.
Vi blev fantastisk godt underholdt hele filmen igennem, så fem stjerner herfra.

Christina

Super god fortælling, sød film med lidt humor.
Kan helt sikkert anbefale den, det er helt klart en god familiefilm.

Helleuser/732964

flot film, søde og sjove karakterer, acion og eventyr. helt perfekt. børnene elskede den, både pigen og drengen. anbefaler !

Mikkel

Modig er en god familie film for alle aldre over 5år.
Kan klart anbefale den i 3D (så den i 3D) :)

Er lige kommet hjem fra den.

Winnie Leth

Smuk film, om en modig rødhåret prinsesse, der ønsker forandring, så hendes skæbne kan ændres. Men man skal passe på med hvad ønsker sig og det opdager hun.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.