Cookie- og Privatlivspolitik

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005)

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 20 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith
|

'Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (Sith-fyrsternes Hævn) samler og forbinder handlingstrådene fra de andre Star Wars-film.

Klonkrigene nærmer sig efter tre år en afslutning, men de sidste og afgørende kampe er stadig i fuld gang.

Kansler Palpatine, lederen af Det Galaktiske Senat, er blevet taget til fange af General Grievous, den uhyggelige anfører for droidehæren, så de to Jedi-riddere Obi-Wan Kenobi og Anakin Skywalker drager af sted på en desperat redningsaktion.

Anakin - hvis enestående evner har udpeget ham som Den Udvalgte - forventes at frelse galaksen, men hans egne indre konflikter og dybfølte, men ulovlige kærlighedsforhold gør ham dog sårbar over for Den Mørke Sides dystre fristelser.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (111 votes)
4.6
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

så er det svært at flette 6 film sammen, så alle vil blive tilfredse (jeg var dog).

Hvem siger at Sidious ikke kan føle at Anakin er på vej - det sker ofte at Jedi's kan føle tilstedeværelsen af andre som bruger kraften.

Anakin skønner vel at han ikke kan nå at sætte sit sværd imellem, og at armen er tættere på - han har helt afgjort ikke forventet at Windu vil blive dræbt af Sidious lige efter.

Sidious fremstår normalt ikke som den store kriger, men snarere som det manipulerende magt menneske, som altid smeder på en ny ond plan. At 3 jedi's dør, kommer vel mest som følge af at de "bare" er almindelige jedi's og ikke Jedi Masters - og på grund af overraskelsesmomentet.

Anakin er jo langsomt men sikkert på vej mod den mørke side, på grund af hans mors død, og frygten for Padmes liv. Frygt og had, er de to værste modstandere i kampen mod den mørke side - det er først da han tvinges til at vælge side, at det går op for ham at han har truffet sin beslutning.

At kampen foregår blandt lava og varer så længe, som den gør, afspejler nok mere den kamp der foregår inde i Anakin - han har simpelthen svært ved at dræbe sin ven og læremester (måske ret menneskeligt i virkeligheden. Men ja - selvfølgelig ville intet levende have overlevet det, hvis de var almindelige mennesker og lavaen var som her på jorden.

Jeg mener ikke at Vader bliver ynkelig, vi får bare forklaringen på hvordan han blev skabt.

Faktisk er det jeg har ærget mig mest over i serien noget helt andet - nemlig da R2D2 i Star Wars 2 pludselig kan flyve. Noget han så ikke kan i de "senere film" hvor det kunne have været ret praktisk, flere gange.

Antaeus

Det undrede mig at R2D2 kunne flyve i det øjeblik det skete, men ikke noget jeg siden har skænket en tanke.

Ja, sådan er det vel. Man har sine plus og minus ved filmene. Som sagt har jeg det især svært ved 3'eren. Især alt omkring forvandlingen og at Anakin bliver så mægtig for så at tabe til Obi-Wan. Nå ja, og så selvfølgelig Ewoks og Jar-Jar Binks i de andre film. Der er så mange ting jeg ikke bryder mig om og alligevel formår den at være det bedste vi nogensinde har set på film (samlede saga). Noget af en bedrift og viser hvor fedt et univers det er.

Wayne

Det er forskelligt, hvad man vægter - men vi er enige om at det er det fedeste univers, der nogensinde er skabt, og vi er også enige om at Ewoks, er for nuttede til Star Wars. Jar-Jar Binks ser jeg bare som det sjove indslag i serien - når vi på det tidspunkt mangler vores Gøg og Gokke (R2D2 og C-3PO).

I det hele taget synes jeg at Lucas får alt for lidt kredit for at have lavet 1-3, og at det er unfair at IMDb folket først har anderkendt nr. 3 med høje ratings. Men det viser tydeligt hvor vigtig Darth Vader er for serien.

Desværre betyder den manglende anderkendelse sikkert også at vi aldrig kommer til at se Star Wars 7, 8 og 9 - ikke så længe Lucas lever.

Antaeus

Det er nu engang super fantastisk at du ikke har ret i dine forudsigelser :)

Wayne

Ja, heldigvis da. Jeg havde heller ikke forventet at han ville sælge sit barn.

Antaeus

Jeg synes det er en fejl at film ofte skal have en Gøg og Gokke. Mange film vil være bedre uden, men kutymen har i mange år været at indsætte en Gøg og Gokke eller "alt" for meget humor i mange film, der lige så godt kunne have været mere alvorlige. I nogle fungerer det og i rigtig mange vil jeg gerne have været foruden. Ikke hermed sagt at jeg ville være uden R2D2 og C-3PO, de fungerer. Jar-Jar og især Ewoks gør ikke.

Ja, 3'eren får høje ratings. Er det det du siger, at de andre også burde have høje ratings (hvis ja, enig) ? Og ja Darth Vader er indbegrebet af Star Wars. Vælg en person der bedst definerer Star Wars og 90% vil pege på Vader.
Hos mig får alle 6 film topkarakterer og den gamle serie med mange plusser opad.

Ja, Lucas har nu engang ikke gjort et skidt job, tværtimod.
Nogle af de nyere versioner af de gamle film (Solo skyder sidst osv.) er jeg ikke enig i og man burde kunne få begge versioner, men han får alt for meget medfart for småting. De nye film kan ikke matche de gamle, men de er stadig fantastiske.

En 7, 8, og 9'er ville være glimrende og herefter en serie (ikke animeret) med fremragende instruktør, forfatter og skuespillere ville være ubegribeligt smukt :)

Wayne

der er som regel en sjov figur, eller flere, som skal aflede fra alt det dystre, for at det ikke skal blive alt for trist.

Jeg så Episode 1 og 2 igen i går aftes og har læst nogle af de kritikpunkter der har været, specielt til episode 1 om at det skulle ligne et computerspil. Jeg bliver nødt til at indrømme at især frekvenserne med kampsoldaterne og deres luftskibe godt kunne minde om noget fra Mario - men til gengæld er der mange ting som fungerer rigtigt godt, og de trækker heldigvis så meget op at man accepterer det andet.

Der er skabt nogle fantastiske verdener i både episode 1 og 2, som gør at de er klassiske Star Wars film. Men prøv at gå ind på IMDb og læs de reviews hvor brugere hagler filmene ned og giver dem 1 stjerne - det er useriøst.

Jeg mener at Lucas har haft masser af respekt overfor sit Star Wars projekt, og at han har kæmpet en brav kamp for at leve op til de første film. Jeg er overbevist om at ingen kunne have gjort det bedre. Så er der måske nogle der mener at han burde have arbejdet med dukker og masker, som var den eneste mulighed i episode 4-6 - men hvorfor det? Alle ville da benytte sig af de nye computereffekter, som kan skabe spektakulære skabninger, verdener og kampe.

Jeff

The best of the “new” trilogy, but the plastic sets and effects just lack the charm of the originals. And don’t get me started on that terrible dialogue…

Wayne

Generelt opfattes de første film, som bedre film - end dem fra den nye triologi. Men helt ærligt, skuespillet er lige så endemisionelt som det er i de nye film. Det er en romantisk opfattelse, at de skulle være bedre. Jeg vil dog fremhæve en forskel, som er vigtig; Harrison Ford.

Teknisk er de nye film lysår bedre, end de første - og universet lige så fantastisk. Og til den nye triologis fordel; der er langt flere Jedi's, langt flere lyssværd og flere kampe. Hvad mere kan en Star Wars fan ønske sig?

Anonymuser/0

at de fokuserede for meget på hvordan det så ud, istedet for historien. Man fåt aldrig den samme emotionelle følelse som i den originale trilogi. Er Portman end bedre skuespiller end Fishet? Ja, men ikke i Star Wars. Er Hamill bedre end Christensen? Nej, men i Star Wars er han. Episode 1: Kedelig hele vejen indtil de sidste fem minutter. Episode 2: Meget dårligt skuespil (Hayden C.) og har ikke noget særligt. Det var fedt nok at se Yoda sparke Dookus røv, men ellers bare lidt kedelig. De fokuserede for meget på forholdet mellem Anakin og Padme, istedet for Anakin og Obi Wan. Hvis de ikke fokuserer på det, betyder det ikke noget når de bliver fjender. Episode 3 var en anelse bedre, men ikke så god som de gamle. Også skurkene. Ingeb havde det Vader havde. Maul havde lidt af det (han skulle ikke dø så tidligt). Men Dooku og Grievious, eller hvad det nu er han hedder. Hey, det er Christopher Lee, han er super sej, men man føler aldrig FJENDEN, på samme måde som med Vader. Og jeg kalder stadig Luke vs Vader den bedste duel i serien. Måden det er sat op på, atmosfæren, dialoget, brillant. Men ligemeget hvad jeg synes, skal det selvfølgelig ikke ødelægge din oplevelse med at se filmen. Alt sammen subjektivt. Det er det bedste ved film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.