Cookie- og Privatlivspolitik

Total Recall

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
09.08.2012
| |
2 timer 1 minut (ekskl. reklamer og trailers)
|
Total Recall
|

'Total Recall' er anden filmatisering af Philip K. Dicks novelle 'We Can Remember It for the Wholesale' efter filmen Sidste Udkald med Arnold Schwarzenegger fra 1990.

Selvom Douglas Quaid (Colin Farrell) lever et tilsyneladende tilfredsstillende liv med et fast job og en lækker kone (Kate Beckinsale), så savner han noget.

Derfor beslutter han sig for at opsøge et Rekall-center, hvor man kan få implanteret minder om et andet liv. Men noget går helt galt, og pludselig står Quaid i et baghold og beskyldes for at være spion.

Hele den verden han kender, ramler ned om ørene på ham, og snart er han på flugt fra en gruppe agenter, inklusiv hans egen kone, der alle vil have ham elimineret.

Med genindspilningen af 'Total Recall' (1990) har instruktør Len Wiseman valgt sin egen hustru Kate Beckinsale til Stones gamle rolle og Colin Farrell til Schwarzeneggers.

Verhoevens version af filmen blev nomineret til to Oscars for bedste lydeffekter og bedste lydredigering. Desuden vandt den en speciel Oscar for visuelle effekter.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (320 votes)
3.7
2.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... Verhoevens diabolske humor er helt fordampet fra Wisemans 'Total Recall', der i stedet lægger et rugende mørke over handlingen, der gør filmen et anstrengende bekendtskab." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "... den mest humørforladte celluloidstrimmel, jeg længe har set. Den oprindelige 'Total Recall' var spændende, sexet og humoristisk. Den nye her er ingen af delene." (Steffen Jungersen)

 • Ekstra Bladet

  "... scenoografien og den dystre vision af fremtidens samfund er noget af det mest vellykkede ved rabalderet... [men filmen] bliver mere og mere mekanisk og middelmådig, når den trivielle tjubang overtager opmærksomheden." (Peter Albrechtsen)

 • Jyllands-Posten

  "Navnlig i første del lykkes det, ikke mindst i kraft af Colin Farrells sans for at spille naiv, følsom og brutal på samme tid, at skabe en ganske effektiv stemning af paranoia, mistillid og usikker identitet. Senere går der mere ordinær action i den..." (Jakob Levinsen)

 • Politiken

  "... der er nogle afsindigt imponerende forfølgelsessekvenser... maskineriet [bliver] for tungt, og de endeløse kampscener begynder at føles som et computerspil. Hvorfor overhovedet lave en genindspilning, kan man spørge? Jeg er ikke overbevist om nødvendigheden, men den er ikke uden evner." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "Præmissen fra Dick er strakt meget langt. [...] Wisemans 'Total Recall' kan lægges til genbrug sammen med 'Impostor', 'Paycheck', 'Next' og hvad forbierne ellers hedder." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
brian

...det kunne ha været meget værre. Den nye genindspilning fungerer udmærke. Jeg indrømmer med det samme, at jeg ville vælge at se Schwarzenegger-versionen, hvis jeg skulle vælge mellem de to.

Min anke er lidt, at den nye historie ikke fanger mig helt, den originale er mere interessant synes.

men men men naturligvis effekter/lydside/billeder osv er super.flotte.

Jeg er glad for at have set den nye version, men jeg vælger altså den gamle...

Peter

Blev noget skuffet over filmen. Verhoevens magi fra 1990 versionen er fuldstændig fjernet fra den nye film som i stedet er fyldt med alt for lange action sekvenser og unødvendige slåskampe hvilket trækker en forudsigelig film i langdrag. 1990 versionen er simpelthen bare en bedre film.

Blockbuster

Ja mon ikke. Men som fan af den første, kan man næsten ikke undgå at sammenligne. Fede effekter, grafisk og Actionmæssigt helt på højde med Arnolds. Men alt i alt en god oplevelse.

Josephine

Okay film, men jeg synes den er lidt langtrukken. Der er nogle scener, hvor jeg sad og tænkte, kom nu videre altså!
MEN
Hvis man skal se den er det helt klart på grund af hele den verden de har skabt. Fantastisk fantasi skal der til, må jeg sige. Godt lavet!
Se den hvis du elsker skyderier (det er der meget af), robotter, invasion og ting dig mindfucker dig...

Maria Holmen

Skal lige siges jeg ikke har set den originale, men blev meget imponeret af denne her version. Den var satme flot lavet! Var godt underholdt, er man fan af genren er den da bestemt et must :-)

Joachimuser/192842

Jeg syns den var god, og den opfyldte mine forventninger til filmen. filmen har de samme grundprincipper som i den første filmatisering. derved kan man godt gætte sig frem i filmen, men det er jo ikke altid et minus.

Filmen er meget fængende med de meget fede action scener med mange hop og spring. flot og veludført grafik og cgi brug.

Jeg er meget begejstret for Colin Farrell og ikke mindst den skønne Kate Beckinsale`s skuespil, som løfter filmen i en ganske god karakter.

Jeg tror folk har for store forventninger til filmen og hænger sig meget op af originalen. Som måske også er lidt overvuderet, selvom jeg os er arnold fan! :D

Det er jo ikke en remake af filmen, men af novellen! så hvis man tror det, kan man hurtigt bliver skuffet.

vi lander på en fire.

Lau

Der er intet godt at sige om denne film, den originale er 1000 gange bedre. Der er intet af den charme og humor der er i den originale film og de få hentydningers der er til den originale udgade er for korte og for få. Jeg havde ellers glædet mig til at se denne remake, så er pænt skuffet :(

Steenuser/200034

Den er ok men den er den rigtige total recall underlegen på alle punkter.

Det jeg ærgrede mig mest over var action sekvenserne som var unødvendigt lange og det bliver sgu lidt kedeligt.

Derudover er der et par huller i historien.

Jeg undrer mig lidt over hvorfor instruktøren har valgt at lave en genindspildning når Philip K. Dick har et hav af noveller og short stories der endnu ikke er filmatiseret.

AufVideoSehen

Ganske fin opdatering til 11årige drenge i alle aldre - speciel hvis de ikke kan huske eller har den gamle '90er klassiker' i frisk erindring. Der er ihvertfald rigeligt med bulder og brag og øjenguf, så man sjældent keder sig. Den falder dog noget igennem hvis man tager filmen ligeså alvorligt som den selv gør som en samfundskommentar. Hvis det var en videofilm ville den sikkert gøre glæde mens den kørte, men ville nok også være næsten ligeså hurtigt glemt igen. Alt i alt en meget dyr popcornsfilm i forhold til resultat og udbytte.

Tomuser/871401

DVD udgaven. læste på imdb at de har cuttet 17 min af biograf udgaven imens DVD udgaven blir 17 min længere.

Sådan her stod der:
If you're a fan of cinema then don't pay to see this at the theatre because the studio cut out 17mins of story to make it a succession of non-playable videogame action sequences. The home-release will have the missing footage as the director intended.

Men jeg skal nu ind og se den alligevel og har bestilt billet til i aften fredag :-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.