Cookie- og Privatlivspolitik

Valhalla Rising

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
31.03.2010
| | |
Valhalla Rising
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning (m/eng. undertekster)
|

'Valhalla Rising' er en blodig vikingefilm om den stumme og overnaturligt stærke kriger One Eye.

Mads Mikkelsen spiller rollen som vikingen, der i årevis er blevet holdt fanget af en høvding og hans klan.

One Eyes uovervindelige evner i dødelige gladiatorkampe har holdt ham i live gennem lang tid, og rygtet om den mutte morder har spredt sig i den barske vildmark.

Det lykkes One Eye at slå sin fangevogter ihjel, og sammen med en slavedreng begiver han sig ud på en ordløs rejse ind mørkets hjerte.

'Valhalla Rising' er instrueret af Nicolas Winding Refn ('Pusher'-trilogien, 'Bronson').

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (270 votes)
2.9
3.8

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... kan roses for sit mod til at være anderledes, men dens selvhøjtidelighed er ulidelig, og jeg gætter på, at otte eller måske ni ud af ti tilskuere vil hade den." (Ebbe Iversen) ()

 • BT

  "... en velkommen fuckfinger til den etablerede filmindustri - og en stor glæde for dem, der går i biografen efter det nyeste nye. ... Enten vil du røvkede dig eller ile ud af biografen og anbefale filmen vidt og bredt til dine eventyrlystne filmvenner." (Jacob Wendt Jensen) ()

 • Ekstra Bladet

  "... er ikke så meget en film, som det er filmkunst - og en af den slags film man enten vil elske eller hade. Døm selv." (Kristine Krefeld) ()

 • Jyllands-Posten

  "Refns film er langt fra dilettantisk, tværtimod: Den er superprofessionel, men den modtages næppe med store lovord. Dertil er handlingen for stillestående og lapidarisk og personerne for endimensionale. Men den har en visuel magt, der besætter bevidstheden som et trip med sløret fornemmelse af en fjern, fjern tid." (Johs. H. Christensen) ()

 • Politiken

  "Vi kommer ikke tæt nok på nogen af figurerne til at føle noget for dem. ... De, der kommer frem til rulleteksterne uden at falde i søvn, vil sidde tilbage med mange spørgsmål." (Erik Jensen) ()

 • Weekendavisen

  "Filmen er foruroligende smuk. Der er en indædt stædighed på spil, sammenbidt, blodindsmurt, foroverbøjet... Det er ikke en film for de sarte, og den er ikke politisk korrekt noget sted. Men 'Valhalla Rising' skaber måske den bedste fysiske action, man har set i nogen dansk film." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Fyldt med tavse mænd, brutale drab og mørke.

Jeg tror at Nicolas Winding Refn har sat sig for at lave en film, som dels ikke indeholder moderne replikker og som dels kunne have været lavet 60 år siden. Hvis han skulle have haft det fulde mod, så havde han filmet den i sort/hvid. Ingmar Bergman ville have klappet i hænderne. Set i det lys burde den måske have haft en bedre skæbne.

Refn har valgt sit eget filmsprog, og det har et forvænt publikum ikke kunnet konsumere.

Jeg vil ikke anbefale nogen at se filmen, uden at de er forberedt på noget helt anderledes, hvor vi selv skal forsøge at forstå hvad vi ser.

Visuelt flot - men også frygteligt lang.

Lars Michael

jeg havde håbet på at Nicolas Winding Refn kunne komme helt op med denne her film sammen med mads mikkelsen.men ikke helt,men jeg ville stadig sige den er flot lavet,

Michael

"Valhalla Rising" er en meget atmosfærisk film, der prøver at ytre sig gennem så få ord som muligt og gøre karaktererne så anonyme som muligt. Der er protagonisten One Eye - spillet af Mads Mikkelsen - uden stemme og hans følgesvend - en lille blond dreng - uden navn. Resten af castet siger lidt mere end drengen, men jeg kan dog ikke huske hvem, der er hvem, eller hvor mange de faktisk er til at starte med.

Der bruges mange pauser under dialogerne, så vi netop aldrig glemmer landskabet og dens atmosfæriske indvirkning. Der stirres meget tomt ud i luften så at sige - tiden strækkes ud. Jeg sidder dog med en følelse af, at jeg blot stirrer med de andre karakterer. Jeg sidder og venter til ingen nytte. Hvis pointen var at skabe suspense ud fra det faktum, at besætningens rejse til det hellige land ironisk nok synes at bringe dem til deres undergang, så kræver det, at jeg bekymrer mig nok til at ville se dem i god behold. Det kræves, at de gør mere end at stirre ud i luften, gør deres tilstedeværelse mere tydelig, bryder deres anonymitet. One Eye er faktisk en interessant karakter med sin ubestemte overnaturlighed. Til gengæld har jeg ikke nogen fornemmelse af, at han får svært ved at holde sig i live, eller at han ville bekymre sig, hvis han døde.

Den udtrukne tid kunne velsagtens også være til stede, fordi tilskuerne skal have tid til at begribe denne spirituelle rejse. Det er sandt, at der er nogle smukke billeder, der gør god brug af det naturlige lys, men manglen på overraskelser dræber mine håb for at denne rejse vil bringe mig noget som helst interessant. I mine øjne prøver "Valhalla Rising" ikke på at være dvælende og chokerende - blot dvælende. Jeg stirrer endnu en gang og venter til ingen verdens nytte.

Jeg vil ikke påstå, at jeg forstod filmen særligt meget. Jeg er sikker på, at det har meget at sige på et symbolsk plan, specielt hvis man prøver at finde ud af hvem One Eye er, og hvad han er ude på. Jeg vælger at undskylde min uvidenhed med, at jeg er ligeglad. "Valhalla RIsing" får mig ikke til at rejse mig af begejstring. Den får mig rettere til at lægge mig ned af kedsomhed.

Movie-fanatic

Dette er ikke en action-film (NEJ! Den ER sgu feset ind, der er jo næppe 4 sekunders action?) skriver en anmelder. Dette er kunst, konstaterer samme anmelder??????????. KUNST??????? Er det virkelig kunst, at råkede sit publikum halvt ihjel??????

Den lægger op til ET BRAG af en film, men kommer aldrig særligt langt! Mads Mikkelsen, gør det smukt og HANS input i filmen kan jeg GODT se er kunst! Men Nicolaj....der er dømt OMMER!!!!!!!

Elendig og overvurderet, skidt og store armbevægelser!!!! Bedre held næste gang!

Movie-fanatic

Jeg var spændt, da jeg så traileren! Og syntes egentligt at HER var der da en oplagt chance, for at kunne afleverer et helstøbt filmisk værk om vikinger/mystik/overtro!!!

Filmens start lover MEGET, som den desværre L A N G T fra kan leve op til!!!!! det er som om at man sidder og ser OPVARMNINGEN til et BRAG af en cool action-basker....og SÅ stopper den????????

Alle gør dere3s ypperste - ikke mindst Mads Mikkelsen - og der er intet at klage over på skuespillersiden! MEN oplægget, manuskriptet og historien er der KORT OG GODT ikke???????????? Blev den sparet væk?

Et usædvaneligt halvhjertet forsøg udi at skabe en god film!

Kom igen!!!!!!!!

Nadineuser/13852

Gik spontant i blokbuster og tænkte tjoo tjaa var det ikke noget med den fik gode anmeldelser, det samme tænkte min kæreste og så vi tog den frisk ned af hylden sammen med to andre film.

Nøj hvor blev jeg snydt, sikke en fejl. Nogen der fandt pointen? Hvad i al verden gik det dog ud på. Sidder stadig tilbage med følelsen af at blive snydt. Må indrømme så den simpelthen ikke færdig.

En stjerne for nogen fede effekter og at lave tildels flot film, men uden pointe holder den ikke!

gabrielauser/253691

jeg blev ærlig talt sur undervejs i filmen. jeg har set utallige dårlige film i mit liv, og den her er den ringeste.. jojo det er da ganske flot landskab osv. men filmen har absolut intet budskab eller nogen form for pointe!! de filmanmeldere der har givet den 5 eller 6 stjerne, og kalder den 'et mesterværk' burde seriøst overveje et andet job..
Jeg er ked af at kritisere den så slemt, da jeg synes Mads Mikkelsen er en fantastisk skuespiller, og elsker de fleste af hans film, men den er elendig. halvanden time af mit liv jeg aldrig får igen... :( :(

S. Rico

Det er flot og det er modigt. Selv om der ikke sker så meget, så er det let at lade sig suge ind i de stemningsmættede billeder og den uhyggelige lydside. Men der mangler altså noget, herunder en ordentlig forståelse af, hvor filmen vil hen med alt det filmiske lir.

juliauser/400428

at mads mikkelsen skulle spille med i filmen gjorde kun mine forventninger højere. men efter jeg har set den er det absolut kun gået den anden vej.. handlingen giver ingen mening og man kommer ikke tæt på nogle af personeren overhovedet.. der bliver ikke udvekslet mere end 10-15 sætninger i hele filmen hvilket gør den kedelig og svær at forstå. den kan ikke anbefales at tage ind og se. er udelukkende kun spild af penge. dårligste film jeg længe har set::( desværre mads mikkelsen ikke denne gang..

May

...mærkeligfilm. Blod, for voldens skyld, penslet ud - filmet som om det er en dårlig Photoshopper, der har leget med røde filtre on and off, og meget selvhøjtidelig. Lidt Triersk-agtig dårlig (jeg har et bad-trip med Trier) og virkelig uden formål. Den dybde, der forsøges skabt, mangler totalt - og den er blot rent spild af tid. Den maner til eftertænksomhed, vil jeg formode, men fejler totalt. Flotte landskaber, og en Mads - som ellers er personifieringen af junkien fra pusher - som er decideret lækker med vikingehår og et manglende øje - er de eneste - virkelig eneste - plusser!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.