Cookie- og Privatlivspolitik

Perfume

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
25.12.2006
| |
2 timer 28 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Perfume: The Story of a Murderer
|

Jean-Baptiste Grenouille fødes på et parisisk fiskemarked i 1738 og vokser op under voldsomme kår på et børnehjem.

Her går det op for ham, at han besidder en lugtesans langt ud over det sædvanlige, hvilket løfter ham ud af Paris`s søle, da han kommer i lære hos en parfume-mester (Dustin Hoffman).

Fascinationen af duftenes verden tager overhånd og inden længe er Jean-Baptiste Grenouille, som et målrettet dyr, på jagt efter den perfekte duft.

Et moralsk forfaldent projekt, der skaber rædsel i 1700-tallets Frankrig.

'Parfumen' er en fascinerende filmatisering af Patrick Süskinds fantastiske roman.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (27 votes)
3.9
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Sarah

Jeg havde glædet mig meget til at se denne film. Men desværre blev jeg skuffet.
Starten, skuespillet og meget mere var super!
Men slutningen var, for mig, alt for overdrevet.
For mig handler en film, meget om slutningen! Hvis slutningen ikke sidder i kassen, føler man sig ofte tom og skuffet. Det gjorde jeg med denne. Jeg sad og tænkte: "HVORFOR?!". Jeg var bestemt ikke den eneste.
For mig var slutningen en KÆMPE SKUFFELSE.
Alt andet var perfekt. Men uden en god slutning, er filmen spoleret, især når man forventer noget stort, som man gør i denne film!
ÆV!

Martinuser/715946

Filmen, og i særdeleshed bogen, er gennemførte. Man skal virkelig kigge langt efter noget som bare ligner den samme klasse og perfektion, alene de mange dufte og sanseindtryk filmen - og særligt bogen - byder på er ganske enkelt imponerende. Historien i filmen holder, man er vel underholdt, særlig hvis man bare har en smule historisk interesse, og man finder nye ting hver gang man ser filmen. Følelsesregistret er på sit højeste og skuespillet sublimt. Kan klar anbefales (særligt også bogen som er i verdensklasse), dog skal man ikke dømme den første gang man ser den, som jeg selv gjorde. Er man i tvivl om den er noget vær, så se den igen og du vil blive forbløffet. Seks store stjerner herfra.

S. Rico

Jeg ved ikke om jeg skal give den 1 stjerne eller 6 stjerner. Så det må ende midt imellem. Filmen er meget smukt skruet sammen, men hvad er det lige budskabet er...? En ussel knægt myrder løs på unge kvinder, og han slipper ikke kun afsted med det. Filmen nærmest hylder ham som en engel.

Der er tale om surrealisme i højeste gear med en dybere mening, som man vist skal have fat i bogen for at forstå.

Nadineuser/13852

Fed kommentar. Kan ikke helt følge hvorfor du ikke kan se dybten i den. Alt de omrking mennesket egoisme & duft. Det jo pointen.

Muggauser/8186

Den er så.. Jeg mangler ord. Fantastisk, smuk, underlig, inspirerende, længende.. Jeg var klistret til min stol og havde den største lyst til at lugte, sniffe til alt. Så fantastisk historie og film. Jeg skal også have losset mig sammen til at læse bogen, da den nok er endnu mere fantastisk. Se den!

Nadineuser/13852

endnu en film hvor jeg tænker NØJ jeg må læse bogen det bliver jeg simpelthen nød til... fordi en film er en film og ikke kan havde hele indholdet med.. men den er klar værd og se den er smuk og skøn og dramatisk. Mennesket længsel efter duften... wow

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.