Cookie- og Privatlivspolitik

Kick-Ass

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
15.04.2010
| |
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Kick-Ass
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|
I 'Kick-Ass' er der ingen, der lægger mærke til Dave Lizewski (Aaron Johnson), en anonym gymnasieelev og tegneseriefan.

Dave beslutter sig en dag for at blive superhelt, på trods af at han hverken har kræfterne, træningen eller nogen egentlig grund.

Superhelte-projektet bliver imidlertid en smule indviklet, da Dave render i vejen for et par tjekkede superhelte-wannabe'er, Big Daddy (Nicolas Cage) og Hit Girl.

Helt galt går det, da han kommer til at genere en lokal mafiaboss (Mark Strong).

'Kick-Ass' er instrueret af den alsidige Matthew Vaughn ('Layer Cake', 'Stardust').

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (2005 votes)
5.3
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... det gør 'Kick Ass' til veloplagt, flabet, kulørt og herligt politisk ukorrekt underholdning, der både har god action og bringer højlydte grin frem." (Ann Lind Andersen) ()

 • BT

  "Selvom kostumerne er kiksede og ikke én af superheltene har superkræfter, så er 'Kick-Ass' virkelig.. kick ass." (Henning Høeg) ()

 • Ekstra Bladet

  "Alle superhelte-film får et gevaldigt los i den forrygende 'Kick-Ass'." (Peter Albrechtsen) ()

 • Jyllands-Posten

  "Den sejeste superhelt-wannabe, der længe er set på film, er Hit Girl. Hende kan man møde i den overmåde vellykkede 'Kick-Ass', der revitaliserer superhelte-genren." (Nanna Frank Rasmussen) ()

 • Politiken

  "'Kick-Ass' er en helt igennem velspillet, brølende morsom og overraskende actionperle." (Erik Jensen) ()

 • Weekendavisen

  "I hvert fald er 'Kick-Ass' ikke en film, som man sidder og falder i søvn til." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Det er egentlig bare en ungdomsfilm forklædt som en superheltfilm. Det er en blodig, modig og effektiv superheltefilm, som ikke skal tages alvorligt på nogen måde. Men skal nydes for en hærlig underholdning, med sjove replikker, blod og god action.

Emil

En af de sjoveste superhelte film jeg har set, actionen er rigtig fed, og realistisk, fed film.

Jacob

Ligedeles parodi og hyldest til superhelte, og med sin brutalitet er Kick-Ass helt noget for sig selv. Den behandler de sædvanlige emner som "hvad hvis jeg havde superkræfter", "hvad skulle mit dæknavn være" og det traditionelle problem med at bærer masker, men Matthew Vaughn kommer faktisk helskindet igennem det.

Trine

Fed film

Bond

En film hvor der hele er en smule overdrævet på den gode måde!

Det er ikke hver dag man ser det!

Al

Nørder kan også kan sparke røv og Kick Ass er bestemt et bevis på dette. Hit Girl er en lysende stjerne som 11 årig skydegal lolita der er en toptrænet dræbermaskine. Fede effekter og hæsblæsende action. Det bli'r ikke meget bedre.

Anonymuser/0

Hvor tog jeg fejl! Super fed og sjov film, man bliver utroligt bidt af. Jeg kan virkelig ikke sige andet end: Elsker den! Se den hvis du ikke allerede har! ;)

Lukas

Jeg elsker denne film, har set den godt 60 gange på dvd. Og der er bare noget med filmens plot og karakter der for mig til at skrige af glæde, min storebror som der normalt hader tegneserier film, elsker denne film også, og så er det rat at se Nicolas Cage spille godt igen. Og hvem kan ikke lig hitgirl. Denne film er en født klassiker. Og der med basta.

Frank

Fremragende Action Komedie

Michael

Jeg er ret glad for denne her overskrift, da jeg sjældent rammer guldåren med så få ord. "Kick-Ass" er en levende tegneserie, som man kan leve i, fordi der indblandes virkelige mennesker med virkelige relationer til hinanden med det overdrevne element fra tegneserier, der fungerer som en flugtvej fra dagligdagen.

Der er titelhelten, der påtager sig det farlige hverv som superhelt pga indelukkethed og naivitet, for det må i højere grad være det naive aspekt frem for tragedien, der er inspirationskilden til den meget mærkelige beslutning. Jeg har aldrig i så høj grad lyttet til en indre monolog, der lod mig forstå trangen til latterlig påklædning.

Superheltens håndlanger, der i dette tilfælde rent faktisk bliver behandlet som et barn, hvilket er interessant i betragtning af, at Batman som regel tiltaler Robin som en lille voksen. Deres forhold burde være mere, som det vi ser hos Big Daddy og Hit Girl, der ellers tydeligvis har ladet sig inspirere af verdens mest populære superhelteduo. Dette er i øvrigt blandt et af Nicholas Cages bedste valg i sin karriere blandt andre uforståelige af slagsen.

Skurken er nok noget af det, der mest skiller sig ud. Frem for den stereotype gennemgemene personlighed, så er Mark Strongs karakter (et af hans bedste præstationer i øvrigt) en familiefar og fra visse synspunkter en sympatisk fyr. Det er bare mere troværdigt.

Filmen er dog ikke så virkelighedsnær, at vi går glip af det, som vi rent faktisk kom for: Superhelte. Det starter ud rimeligt realistisk, hvor Kick-Ass bliver kendt via held, et amatørkamera og YouTube. Det bliver dog hurtigt latterligt urealistisk. Dette sker ikke fordi filmen glemmer handlingen - tværtimod. Kick-Ass' superhelteliv kommer ud for en uventet optrapning, hvor han indser mere og mere, hvorfor realiseringen af hans drøm er komplet umulig (eller i det mindste virker umulig). Så må man naturligvis heller ikke glemme den underholdende vold. Det er velklippet, velkoreograferet og velblodigt - selv soundtracket er perfekt. Vi får det, som mange af os elsker i tegneserier nemlig den intense og endda legesyge vold. Jeg har altid undret mig over kritikken af Hit Girl, når folk klager over den blodige lille pige. Robin kan tæve hvem han vil - blod eller ej - og det er der da ikke nogen, der bebrejder ham. Hit Girl er ikke værre bare fordi filmen tør at være ærlig og vise blod. Lad os bare være ærlige og indrømme, at forherligelsen af superhelte og selvtægtsfolk ikke er helt uskyldig. Vi har dog stadigvæk lyst til at være dem, og det bebrejder filmen os ikke for.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.