Cookie- og Privatlivspolitik

The Breakfast Club (1985)

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
11.11.1969
| | |
Breakfast Club
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning, Særvisning, Særvisning, Særvisning, Særvisning
|
I John Hughes’ 80’er-klassiker ’Breakfast Club’ er fem forskellige unge tvunget til eftersidning en lørdag på skolen. Men hvad der begynder som en dag, der bare skal overstås, ender med være en dag, der helt forandrer de unges syn på hinanden og livet. For til trods for, at de fem unge er så forskellige, som tænkes kan, viser de sig selvfølgelig at have en hel del til fælles, da først de begynder at åbne sig over for hinanden.

Filmen tematiserer følelsen af at være en stereotyp i andres øjne og at føle sig som outsider i et liv, man ikke forstår. ’Breakfast Club’ er genrens ypperste klassiker og cementerede John Hughes’ position som teenagerens forsvarer.
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (32 votes)
4.8
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Jeg fik aldrig set filmen, da den kom frem, så min høje karakter er ikke baseret på nostalgi, men på den kendsgerning, at det simpelt hen er en super god ungdomsfilm, der holder 100% den dag i dag.

The Breakfast Club balancerer eminent mellem det alvorlige og det sjove. Sammenlignet med andre Brat Pack ungdomsfilm, så er den langt fra så fjollet som Sixteen Candles, men har omvendt meget mere humor end Kliken fra St. Elmo. Og så bliver der spillet fremragende af de fem unge skuespillere, der hver især udfylder deres typecastede rolle perfekt.

Nikolaj

Breakfast club er en skøn ungdomsfilm, som viser et måske lidt stereotypt billede af de klassiske roller unge kan have i skoletiden. Filmen viser på en hyggelig og nænsom måde alle de unges styrker og svagheder blive sat op overfor hinanden og hvordan de alle er nødt til at se ind af for at finde ud af hvem de virkelig er. Denne klassiker skærer det ud i pap for alle der ser den hvordan ungdommen er den vigtigste tid når man skal danne sin identitet.

Nicolai

Denne Film er slet og ret ungdomsfilmen over dem alle sammen! Og hvorfor? jo.

1. Den er lavet af John Hughes ( 80er teen-movie kongen) der slet og ret vidste lige præcis hvordan unge mennesker var og er.

2. Den har en perfekt rollebesætning af unge mennesker der hver især passer perfekt direkte til deres spillende rolle.

3. Den har en simple men alligevel stærk handling fordi, på papiret så handler den jo bare om 5 unge mennesker der skal slå nogle timer ihjel med eftersidning i high-school, men kikker man udover det så handler den om så meget andet end det.
Den handler om at finde sig selv og sin rolle i livet, den handler om at skabe venskab på trods af store forskelle og den handler først og fremmest om hvordan det er at være teenager.

4. Den sidste grund til at denne film er en perle er først og fremmest at det er den eneste ( eller i hvert fald en af de få) teen film der føles ægte helt ind til benet. Man føler på ingen måder at det er skuespillere der spiller rollerne, man føler slet og ret at de simpelthen er rollerne i filmen, og det gør at den for mig rammer lige ind tand hårdere end så mange andre teen movies ( de andre der kommer tæt på er Say Anything, Perks on Being a Wallflower og The Last Picture Show).
Og at man valgte den helt rigtige temasang til filmen og det helt rigtige band til at indspille det gør at dette er en film som jeg vender tilbage til en gang hvert år og lever mig fuldt ind i den.

Camilla

Jeg vil lige starte med at meddele at jeg er 14 år – bare så folk forstår mit perspektiv.
Filmen her er ubeskrivelig. Der er bare så mange følelser i den, at man knap nok kan sætte ord på den.
Min opfattelse af mennesker har i hvert fald virkelig ændret sig, og jeg sad og stortudede undervejs da jeg virkelig kunne mærke personerne, som om de var virkelige og ikke skuespillere.
Specielt da Ally Sheed fortalte om hendes problemer, kunne jeg nærmest mærke hendes sorg skære mig i hjertet. Filmen har gjort et kæmpe indtryk på mig, og jeg har aldrig haft så mange forskellige oplevelser af en film før. For den er ikke kun sørgelig, men også humoristisk og hård i handlingen.
Jeg vil godt indrømme, at da jeg i starten hørte om den, ikke havde de største tanker omkring den.
Men mit syn har virkelig ændret sig på den, siden jeg tog mig sammen og så den.
Noget af det jeg prioriterer i filmen er nok at den heller ikke er for uvirkelig, og at den ikke er som et eventyr, men har kant. Selvfølgelig indgår kærlighed også i den, men i sådan en grad jeg aldrig har set i en film før. Det kan godt være at den er vintage, og at mange har fordomme omkring ældre film, men ens syn vil helt klart ændres på det punkt, hvis man ser denne.
En film jeg helt klart kan anbefale.

Line FS

Den er simpelthen så dejlig den her film. Når man hører handlingen, tænker man "hvordan kan en hel film gå med det her?"... Men det fungerer SÅ godt, og det er bare perfekt! Har bare den her fede 80'er atmosfære. Jeg bliver så glad af den her film!

PernilleSolouser/16711

Det her en af mine absolute ynglingsfilm. Jeg elsker den. Det er en sød og charme ungdomsfilm, fra 80'erne, om 5 forskellige unge som får eftersidning.
Personerne er virkelig elskværdige!
Det lyder måske ikke meget. Men bare vent, det er en af de film, man bliver overrasket over, hvor god de egentlig er..

Den kan klart anbefales.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.