Cookie- og Privatlivspolitik

No Country for Old Men

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
07.03.2008
| |
2 timer 2 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
No Country for Old Men
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

'No Country for Old Men' følger Llewellyn Moss (Josh Brolin) der på grænsen mellem Texas og Mexico nærmest falder over en mislykket narkosmugling: blodige lig og en taske fuld af penge.

Uden at tænke nærmere over konsekvenserne tager Llewellyn og hans naive kone (Kelly MacDonald) pengene. Men når man stjæler penge fra den mexicanske underverden og en korrupt forretningsmand fra Texas, har det nogle livstruende konsekvenser.

Llewellyn befinder sig hurtigt på meget dybt vand og tingene udvikler sig snart i en helt forkert retning, da han opdager en sporingsanordning i tasken.

Han har nu både den lokale sherif (Tommy Lee Jones) og den notoriske lejemorder Chigurh (Javier Bardem) efter sig.

'No Country for Old Men' er baseret på Cormac McCarthys roman af samme navn, og filmen vandt Oscars for Bedste film, Bedste instruktion, Bedste adapterede manuskript og Bedste mandlige birolle (Javier Bardem).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (151 votes)
4.8
4.8

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  Det er på det ydre lag en thriller, der ganske vist leger med genrekonventionerne, men ved første øjekast virker en smule skuffende. Men »No Counry for Old Men« vokser i betydning, når man ser på det, der bliver sagt i sprækkerne af handlingen. Coen-brødrene, der om nogen har den samlede filmhistorie siddende på rygraden, foretrækker den underspillede stil, hvor filmkunsten ligger i detaljerne. ()

 • BT

  ... En meget lang dags rejse ... imod ingenting. ()

 • Ekstra Bladet

  Der er de sjældne film, hvor man blot skal få sekunder ind i forløbet, før man bare instinktivt ved, at det her bliver en oplevelse af de helt store. 'No Country for Old Men' er en af den slags film. ()

 • Jyllands-Posten

  Denne besættende og enestående historie forløses storslået på lærredet, men følelserne - i personerne, i filmen, i tilskueren - forbliver nok skræmte, men især nedkølede. ()

 • Politiken

  Er det en ny pestilens eller go’ gammeldags grådighed i nye cowboystøvler? Eller er det bare sådan, verden ser ud, når Gud har forladt den og overladt sit værk til tilfældighedernes spil? ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Tja min egen titel til filmen, kan jeg næsten bedre lide end den oprindelige. For det er jo decideret en western i den moderne verden, som vidst også kunne have blevet kaldt for The good the bad the ugly, da plottet på mange måder minder om den, bare med meget mere fokus i den realistiske nutidig verden. Det er en flot velinstrueret film, med en simpel men god handling. Den får 5 stjerner herfra!

Thomas

Intet soundtrack, lidt dialog og ekstremt anti-klimatisk, men helt ufatteligt flot filmet, og suverænt spillet. En god historie som efterlader en del stof til fortolkning og eftertanke. Klart værd at se

FoodProcessor

Jeg kan rigtig god lide den her film! Jeg følte ikke at den var langtrukken overhovedet. Skuespillerne er gode og jeg må sige at Javier Bardem's præstation som psykopat/lejemorder var skræmmende god! Jeg fandt ham bogstaveligtalt uhyggelig.

En film som helt klart skal ses!

Frank

Fremragende Thriller

Lars Michael

jeg vil ikke sige at den er lig så høj som True Grit men stadig en ok film, Som allesammen kan være med på, en rigtig aftens film med dine venner.

Mike

FIlmen skal da ses, selvom den kunne ha' været en anelse bedre var det stadig en kanon god film, havde en god historie men nogle få kedelige scener hvor man ventede på noget relevans for filmen :)

Jeff

Superb! Great story, excellently directed and the acting is out of this world. Can’t fault it.

S. Rico

Jeg havde svært ved at holde mig vågen til denne dybt mærkelige film. Man kan selvfølgelig kun forvente mærkelige film fra de to herrer, men denne her er for langt ude til at det giver nogen mening.

Wayne

Er normalt stor fan af Coen brødrerne - men det her er sgu for stort et antiklimaks, selv for dem.

Vi hamrer rundt efter en syg morder, der er en grimmere udgave af Jaws fra James Bond - tilsyneladende usårlig, børster bare støvet af sig. Og hvad laver Tommy Lee Jones i den film?

Ikke en Oscar værd. Men selvfølgelig heller ikke ringe.

Kasper Dahl Nicolajsen

Det er sgu uden tvivl den fedeste western i've ever seen! Kæft den er god for start til slut! Men hvis du har set filmen eller ikke har, så syntes jeg i hvert fald også du skal læse bogen, den er virkelig også god!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.