Cookie- og Privatlivspolitik
Gyser aflyst i de danske biografer

Gyser aflyst i de danske biografer

Turen går (alligevel ikke) til Ukraine

Stem op!
3
Stem ned!
-5
(reset)

Han har instrueret, skrevet og produceret Paranormal Activity, en af de mest succesfulde gysere i nyere tid, men alligevel har Oren Peli svært ved at få succes med andre film end den populære horror-serie.

Først skrev og instruerede han Area 51, der for længst er færdigproduceret, men som konstant får sin biografpremiere udskudt, og det ligner efterhånden en film, der engang debuterer direkte på TV, VOD eller DVD og Blu-ray.

Nu overgår samme skæbne ’Chernobyl Diaries’ - i al fald herhjemme - som Oren Peli har skrevet og produceret.

Gyseren, hvor en gruppe turister tager til det ukrainske område, der har ligget øde siden atomkatastrofen i 1986, er nemlig aflyst i de danske biografer, og det skyldes formentlig en skuffende indtjening på omkring 17 mio. dollars i USA.

Havde du set frem til Chernobyl Diaries, eller har du mere end nok i den Oren Peli-producerede Paranomal Activity-serie? 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Tcauser/922016

Det kan godt være at filmen har et budget på 1 million dollar, men det er kun en brøkdel af hvad de sikkert har kastet efter den til markedsføring.
Derudover kører den sig en trist 21% rating på rottentomatoes og en på ingen måde imponerende 5,5 på imdb - så noget tyder på at den ikke er noget lavbudget mesterværk.
Jeg er ikke i tvivl om at LOL er en dårligere film - men bare forbi at jord smager bedre end lort, er der ingen grund til at spise det..

Tcauser/922016

Ok, må lige trække lidt i land - voldsom generalisering af mig: jeg kan ikke være sikker på andet end min egen holdning, at jeg personligt vil synes LOL er mindre interessant end Chernobyl Diaries...

SSuser/10172

Nu står der "formentlig" mht. omsætningen. Men faktum er, at hvis filmen var rigtig god og hvis filmen var gået rigtig godt i USA, havde den nok også fået dansk biografpremiere.

Gennemsnittet til LOL på IMDb hænger ganske sikkert sammen med, at en masse Miley Cyrus-haters giver filmen en stjerne uden at have set den. Det sker af og til for den slags film.

Hilsen Søren - kino.dk

Robert Johannesuser/912553

Man burde måske have valgt ikke at bruge "formentlig" i denne sammenhæng, da ordvalget indikerer, at man rent faktisk ikke ved, hvorfor den er blevet aflyst. Det er simple gisninger, der i lyset af nedenstående ikke giver mening.

For - som jeg tidligere påpegede - så har "Chernobyl Diaries" klaret sig bedre ved boxoffice end "LOL" - og på et noget mindre budget. "LOL" havde endog amerikansk premiere før "Chernobyl Diaries", hvis jeg ikke husker galt.

Og ja, IMDb kan (og bliver) misbrugt! Men lad mig lege Nostradamus og spå, at "LOL" får en rigtig skidt over all-rating på RottenTomatoes, efterhånden som anmeldelserne begynder at tikke ind.

Igen: Det er ikke et spørgsmål om en given filmens kvalitet, der sikrer den screen time i biografen. Om en film er "god" er irrelevant. Det er, som du selv skriver, et spørgsmål om potentiel omsætning og målgruppe.

SSuser/10172

Der kan være andre årsager til aflysningen, som kun distributøren kender, men tallene fra USA taler for sig selv.

Selvom filmen var billig at producere skuffede den alligevel. Box Office Guru skrev fx følgende:

The new horror pic Chernobyl Diaries opened poorly with $9.4M over the long weekend from 2,433 theaters for a slow $3,845 average over four days. Audiences instantly disliked the Warner Bros. film as Saturday sales tumbled 33% from the opening day with the CinemaScore grade being a horrible D+.

Som du skriver, skal distributøren jo netop give premiere til film de tror, de kan tjene penge på, og "formentlig" derfor har man aflyst den i biograferne.

Hilsen Søren

Robert Johannesuser/912553

Jeg er ikke ude på at tale "CD" op, Søren. Jeg påpeger blot, at filmen klarede sig markant bedre omsætningsmæssigt end "LOL".

HUFF Entertainment skriver:

""LOL" -- Miley Cyrus's long-delayed coming-of-age comedy -- was released into a scant 105 theaters last weekend and earned just $46,500, according to Len Klady of Movie City News. That works out to roughly $440 per theater, or the price of an iPad 2 -- before taxes. "

Og det er ganske fornuftigt, at:

"Lionsgate, the studio that released "LOL," did not report official box office numbers for the film."

Og alligevel køber man filmen hjem til biografdistribution. Det giver ikke mening, når man tænker omsætning. Det giver faktisk slet ikke mening.

SSuser/10172

Jamen, det har du helt ret i. Men den danske distributør af LOL må jo mene, at filmen kan betale sig at sende ud som dansk biografpremiere. Tiden må vise om, om det var en rigtig beslutning eller ej.

Hilsen Søren

SSuser/10172

Det er frustrerende, men i sidste ende er det som regel antallet af biografgæster, som er afgørende. Og her sælger Miley Cyrus nok flere billetter end en gyser med ukendte skuespiller - noget som få danskere går i biografen for at se. Desværre.

Hilsen Søren - kino.dk

Emil

Jeg ved godt, at det ikke er din skyld, men Miley Cyrus sælge flere biletter? godt nok er det nogle ukendte skuespillere, men de skal vel være ukendte før de kan blive kendte? Miley Cyrus laver en film for hendes fans... Jeg havde virkelig glædet mig til Chernobyl Diaries :(

SSuser/10172

Rigtig mange gysere uden kendte skuespillere er gået dårligt i de danske biografer (det modsatte er naturligvis også tilfældet jf. Paranormal Activity). Men film med en indbygget fanbase sælger som regel bedre, og en sådan har fx Miley Cyrus.

Hilsen Søren - kino.dk

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Nannauser/649316
Nannauser/649316

En virkelig god film - omend ikke så coronavenlig idet jeg fik lyst til en lille drink og en dans bagefter :-)

5 timer siden
Samueluser/14193
Samueluser/14193

I MCU er der kun én Tony Stark.

8 timer siden
Camilla

Det er en retig god óg sjov film den kan jeg anbefale at gå ind og se.

12 timer siden
Stine Teglgaard

Den gad jeg godt have været med til. Men desværre, så heldig var jeg ikke.

MVH Stine

16 timer siden
Kennethuser/432225
Kennethuser/432225

Udluftningen er endnu bedre i fly, hvor man ligeledes var ude med at det var sikkert.

16 timer siden

Aktive debatter