Cookie- og Privatlivspolitik

Diktatoren

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
16.05.2012
| |
1 time 24 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Dictator
|

Filmen 'Diktatoren' er en ny komedie med Sacha Baron Cohen, der er kendt fra filmene Borat og Bruno.

Dette er historien om den heltemodige diktator Admiral General Aladeen (Sacha Baron Cohen), som sætter sit liv på spil for at sikre, at hans elskede land Wadiya aldrig får indført demokrati.

Det bringer ham til USA, hvor han bl.a. skal deltage i en parade, bo på luksushotel og have sex med Megan Fox!

Hvis man er til method acting, er der ingen vej uden om Sacha Baron Cohen. Hans indlevelse i komiske roller som Ali G, Borat og Brüno er uovertruffen, og med hans nye diktatorrolle vil han igen udstille den vestlige verdens (navnlig USA's) syn på andre nationaliteter.

Den dokumentariske stil er lagt på hylden til fordel for en stjernebesat rolleliste bestående af bl.a. Anna Faris, John C. Reilly og Ben Kingsley.

Filmen er inspireret af bestselleren 'Zabibah and The King', der er skrevet af den afdøde irakiske diktator Saddam Hussein, og instruktøren Larry Charles er Cohens faste samarbejdspartner fra 'Borat' (2006) og 'Brüno' (2009).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (548 votes)
4.2
3.5

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Overgangen fra mockumentary til fiktionsfilm er lidt af en hård landing for Cohen. 'Diktatoren' er ikke nogen dårlig film, men der må findes temaer, hvor Cohen kan ramme mere plet med sine satiriske søgemissiler." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Det er bestemt ikke alle de pinlige situationer og den (lidt rutineprægede) overskridelse af almindelig god smag, der er lige morsomme. Men Sacha Cohens overblik og tro på egen idé vender alligevel et truende nederlag til lille sejr." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "... der er absolut ikke blødt op på den ramsaltede humor... Højdepunktet er utvivlsomt en stor brandtale til det amerikanske folk, som er samfundssatire af den mest ætsende slags... " (Peter Albrechtsen)

 • Jyllands-Posten

  "Filmen er ret plat, men har sine sjove øjeblikke, selv om grinet har det med at størkne." (Johs. H. Christensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Christopher

Som overskriften indikere, er filmen "Diktatoren" enormt provekerende. Den bevæger sig på grænsen til at blive vulgær, men overtræder dog på intet tidspunkt, efter min mening, denne grænse. Jeg vil dog ikke gå så vidt og kalde det for et mesterværk, men en humoristisk film, med et stramt fast greb omkring hovedemnet, diktatur. Hvilket gør at filmen, på intet tidspunkt bliver latterligjordt til ukendelighed af skuespilleren, Sacha Cohen.

- Den bliver anbefalet mange gange herfra, og sniger sig dog også op på 4,5 stjerner.

Camilla

underholdende!!!
Filmen var alt over forventningerne, og jeg har set starten af Brüno, og syntes virkelig ikke at det var en film for mig!!
Men Sacha har squ gjort et rigtig godt stykke arbejde med denne her, og jeg har sjælent grinet så meget til en film!! :D
Humoren er syg, men har man et åbent sind, og læser lidt mere i filmen ned som så, så har den jo enormt meget at fortælle ;)

Overvejer helt klart at give Brüno en chance til, for at se om den er på samme plan eller bedre!! ;)

Nicki Holmberg

Super sjov film..
Men kender ham jo fra alle de andre, og han er stadig lige så sjov..
Altid dejligt med en godt grin..

S. Rico

Fødescenen var sjov, og det samme var den ekstremt grovkornede humor i flyet, hvor snakken om en Porche 911 blev forvekslet med 9/11 tragedien. Der er dog for langt mellem grinene til at jeg kan give 3 stjerner. Så 2½ stk.

Mo

.... Den var godt nok helt ekstremt pinligt at se den film! Den var godt nok alt for meget! Fødescenen var godt nok også en anelse for lang!
Men det er jo sådan han er - Brüno og Borat er jo lige så pinlige! Og jeg grinte godt nok meget! Så det var en fin film.

Deniz

Anbefaler den kraftigt hvis man har brug for et grin! Selv når alle i salen var færdig med at grine, blev jeg ved. Lå næsten nede på gulvet for at grine færdig! :P

Sacha Baron gør det igen!

V. Vega

Jeg er fan af Sacha Baron Cohens humor og ikke mindst hans evne til, at tage pis på ALT i en sygelig og overdreven grad.

Med hans "stunt" til Oscar showet fik Sacha skabt en masse opmærksomhed omkring filmen og man følte sig på forhånd garanteret underholdning.

Diktatoren er desværre IKKE legendarisk som "Borat". Der er massere af god, diskriminerende humor og det er fantastisk, men syntes desværre Diktatoren bliver lidt for meget en spillefilm med kendte skuespillere og standard manus.

Flinta83

Filmen var god, men det var morsomt, Sasha Baron Cohen er rigtigt sjov mand :)

Mario

Den var sku meget sjov . han er simpelthen så sindsyg haha .. gir den satme 4 stjerner! fordi der mangler nogle ting som ku være meget bedre. men ikke så b film mere! meget mere proff!

Obadia

"Filmen er dedikeret til den afdøde Kim Jong-il", således står der på skærmen lige før filmen går igang, og Sacha Baron Cohen toner frem som den almægtige diktator af Wadiya. Sacha Baron Cohen har igen formået at finde en karakter som er så tilpas provokerende og forargende at man ikke kan lade hver med at tænke "det gør han ikke!", og var det ikke pga. den humoristiske vinkel han har på alt i filmen, så havde han heller ikke fået lov til at lave endnu en outstanding karakter som diktatoren Admiral General Aladeen.

Under hele filmen sidder man med et lille smil på og bare venter på at Sacha kommer med et udbrud, eller bare en lille sidebemærkning omkring et emne som er politisk sprængstof. I de 1,5 time filmen tager er man godt underholdt, og til os som også kunne lide Sachas andre karakterer, så bør man også se denne.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.