Cookie- og Privatlivspolitik

Hvad med Kevin?

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
12.04.2012
| |
1 time 52 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
We Need to Talk About Kevin
|

I dramaet 'Hvad med Kevin?' bliver Eva (Tilda Swinton) gravid.

Eva sætter sine egne karriereambitioner til side og fokuserer på sit nye familieliv. Hun føder sønnen Kevin, men forholdet mellem mor og søn er problematisk fra starten.

Da Kevin bliver 15 år gammel, gør han noget, som er så irrationelt og utilgiveligt, at hele samfundet vender sig imod ham, imens Eva prøver at tackle sin sorg og skyldfølelse. Har hun nogensinde elsket sin søn? Og bærer hun en del af ansvaret for Kevins forfærdelige handlinger?

'Hvad med Kevin?' er baseret på Lionel Shrivers roman og har Tilda Swinton (Oscarvinder for sin rolle i Michael Clayton) og John C. Reilly (Carnage) i rollerne som Kevins forældre.

Kevin spilles af den unge Erza Miller (Another Happy Day), og filmen er instrueret af Lynne Ramsey ('Ratcatcher', 'Morvern Callar').

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (379 votes)
4.4
5

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Hvad med Kevin?' er en stærk oplevelse, holdt oppe af frygtløse skuespilspræstationer fra ikke mindst altid fremragende Tilda Swinton, men også Jasper Newell og Ezra Miller, der spiller Kevin som henholdsvis lille dreng og teenager, er - i bogstaveligste forstand - uhyggeligt overbevisende." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... en modbydelig, skræmmende og foruroligende film." (Steffen Jungersen)

 • Børsen

  "... mesterligt spil og fremragende instruktion af art house-filmmageren Lynne Ramsay... Her er en film, der hypnotiserer sit publikum og bliver siddende i kroppen længe efter, man har forladt biografsalen." (Morten Dürr)

 • Ekstra Bladet

  "... balancerer hele tiden på mesterlig vis mellem det socialrealistiske og det surrealistiske... Og så er skuespillet blændende godt hele vejen rundt." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... bæres fornemt af den altid brillante Tilda Swinton som Eva. Hun giver den martrede kvinde troværdighed og en harsk skrøbelighed. Men det er særligt over for stjernefrøet Ezra Miller, der spiller teenage-Kevin, at Swinton slår gnister. Deres samspil er elegant..." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... storslået særegen, skræmmende og fascinerende..." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "I 'Kevin' trænger hun (Lynne Ramsey, red.) helt ind til benet i en historie, som hun ikke selv har levet, men skildrer med fuld empati." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Natascha

Jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst kom ud af biografen med så stærke følelser i mig.

Jeg ville ønske at jeg kunne sætte en finger på et eller andet, men den var bare så udspekuleret som en film overhovedet kan være.
Et Sandt Mesterværk.

Et foreslag til hvorfor denne film er så fantastisk på mange måder, er, at stort set alting i denne film siges INDIREKTE!

han gør, eller siger noget, men ikke det hele, og det behøves egentlig heller ikke, for publikum har allerede gættet sig til hvad det er han har gjort/tænkt sig at gøre.
Eller har vi?

"We need to talk about Kevin" kaster bolden videre til publikummet. Vi tvinges til selv at tage en beslutning om hvad vi synes, hvad vi tror - og bestemt debaterer med os selv hvad hele vores forhold er til skole'skyderier', og ikke mindst de efterladte som denne film jo specielt opererer med.

Skuespillerenes præstationer er i top, intet at sætte en finger på heller..

De følelser man kommer ud med efter at have siddet 'trygt' i mørket med popkornene foran sig er fuldstændig ubeskrivelige. Er det et 'wooow' eller er det et 'aaad'?
(Måske i sandheden begge dele)

henrikuser/8408

Kan huske at jeg sad med blanke øjne ved sidste scene. En rigtig rigtig fin film, der stiller nogle relevante spørgsmål i forhold til den tid vi lever i.

Per

"Hvis man kun ser en film om året, så skal man se den her", er en kliche, der næsten holder her. Må man hade og frygte sin søn, spørger filmen. filmen viser en god grund til det. Skal man elske film? "Hvad med Kevin" giver en god grund til det. Både skuespillere, billederne historien og temaet udstråler så meget "det-her-er-ubehageligt", at man rystes.

Lisette Melgaard

Absolut i særklasse årets film.
Filmen var tankevækkende og nærværende.
Men utrolig fedt at starten, starter med et åbent spørgsmål :)
En film der klart kan anbefales, og en film der klart skal ses igen :)

Anette

Tilda Swinton Spiller super godt.
Tomheden i filmen virker rigtig godt.

Marianne Lykkeuser/561483

En overdrevet film om det drama der sker, når et barn får det ansvar, at være skyldig i mors usikkerhed og sårbarhed og også skal leve op til fars ambitioner. Mor er bange for sin egen lille 4-årig og han får lagt frøet til at blive en skidt knægt, da han kan manipulere med mor og give hende endnu mere skyld. Puha, hvor er det synd for sådan et barn.

Line

KEVIN, IS THAT YOU?! Haha :P

Asta

Fantastisk skuespil og interesant tematik. En film man skal se hvis, man har overskud til at blive provokeret psykisk.

Henrik

Det var så slet ikke mig, måske jeg ikke helt fangede hvad den gik ud på.... Meget forvirrende film...

Poppé

Da jeg kom ud af biografen, efter at have overværet denne ubehagelige film, følte jeg intet. Kun tomhed. En smule utilpas.
Og det tror jeg også er filmens budskab. Der findes kun tomhed efter en sådan handling, som Kevin udfører. Ingen glæde eller eftertænksomhed overhovedet. Kun tomhed.

Allerede fra starten indvarsles det foruroligende. Vi aner utrygheden, selv i de gladere scener. Skiftet mellem fortid og nutid forstærker kun denne følelse. Og det er rigtig godt lavet. Rigtig godt.
Skuespillet er genialt fra begge hovedpersoner, og man forbløffes over, at man stadig kan forfærdes gang på gang.

Pointen i historien er heller ikke entydig. Vi er ikke kun 100 % på morens side. Deres forhold mor og søn i mellem er komplekst, og vi bliver da også konfronteret med morens mangler. Det er ikke kun en sort/hvid opfattelse af forholdene.

Filmen giver selvfølgelig associationer til de high school-mord der har fundet sted i USA, og ikke mindst til Breivik i Norge. Hvordan kunne det ske? Hvad skyldes det? Findes der rendyrkede onde mennesker?
Filmen giver et bud på det, selvom det ikke er entydigt. Det er sådan noget vel íkke. Det er langt mere komplekst end som så.
Men den handler i lige så høj grad om efterlivet. Vi er forfærdede og efterladt til den kolde tomhed, når vi går ud af biografen. Akkurat som moren er det hver dag.
Dét er godt lavet.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.