Cookie- og Privatlivspolitik

J. Edgar

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
19.01.2012
| |
2 timer 17 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
J. Edgar
|

Portrætfilmen 'J. Edgar' fortæller historien om FBI-chefen J. Edgar Hoover, der som den mest magtfulde mand i USA er fuldstændig nådesløs, når det kommer til at beskytte sit land og bekæmpe både ægte og indbildte trusler mod nationen.

Hoovers metoder er hårde og reglementet bøjes mere end ofte for at indsamle diskriminerende informationer om såvel venner som fjender og ikke mindst holde på egne mørke hemmeligheder.

Hoover sad som chef for FBI i over seks årtier, hvor han overlevede tre krige samt oplevede otte præsidenter komme og gå.

Portrættet af en af USA's mest berygtede ledere
overførestil filmlærredet ved hjælp af rutinerede kræfter.

Clint Eastwood sidder for 32. gang i instruktørstolen, mens Leonardo DiCaprio lægger krop og sjæl til legenden.

Filmen er en del af Biografklub Danmarks program.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (801 votes)
3.9
3.8

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Spørgsmålet om, hvorvidt Eastwood tør nok, melder sig et par gange i løbet af den to og en halv timer lange film... selve præstationen fra DiCaprio kan der ikke sættes en finger på." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... sine steder lige lovlig lang i spyttet. Og havde det ikke været for en regulær kraftpræstation af et karakterstudie fra Leonardo DiCaprio... havde jeg holdt den fjerde stjerne tilbage." (Steffen Jungersen)

 • Børsen

  "... Eastwood bliver på overfladen, og det er en skam. Hoover er en fascinerende skikkelse, men filmen om ham er temmelig kedsommelig." (Morten Dürr)

 • Ekstra Bladet

  "... en film, hvor man aldrig rigtig kommer helt tæt på. ... Stivheden i fortællingen bliver heller ikke hjulpet på vej af kiksede makeup-effekter..." (Peter Albrechtsen)

 • Jyllands-Posten

  "I Leonardo DiCaprios grandiose udførelse er han påfaldende blokeret i sit kropssprog og taler i eruptive staccato-sætninger og med en anelse skinger stemmeføring, en mand, der spejler og bekæmper sine indre dæmoner i omverdenen." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "... på ingen måde helstøbt, hverken som filmisk fortælling, historieskrivning eller personportræt – men bedst som det sidste, især takket være en imponerende præstation af Leonardo DiCaprio." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Det mest interessante ved 'J. Edgar', som ikke er nogen helt vellykket film, er måske at se, hvordan Eastwood vil bruge sin maskuline ideolekt til at skildre en stor kærlighed mellem mænd. Omvendt er det ikke så vildt." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
charlotte1319

Og helt fortjent. Flot film, tung rolle og sørgelig skæbne... Men god dokumentar. Top

Januser/344067

Mine forventninger til filmen var man samme tid så hvordan FBI arbejde på sager spændende opgaver. I stedet for man en film som Leo spiller udemærket. Hvordan personen bag facaden er samt de problemer han måtte havde ved ikke afsløre for sin mor at han er Bøsse.

Kan ikke sige præcis hvad den fejler men da filmen var halvvejs kede jeg mig fyldt.

Wayne

har styr på sine facts. For det er en af USA's vigtigste politifolk han piller ved i denne historie - og han bliver virkelig pillet ved, i en historie hvor man næsten føler at den personlige historie om J. Edgar Hoover er mere vigtig, end den offentlige.

Men som sædvanlig en flot film, som dog ikke er så interessant som andre af Clintens film. DeCaprio spiller overbevisende - giv ham nu den Oscar, han har fortjent.

Hack

Ganske udemærket skuespil, godt plot osv.. Men den burde lige have været 10% kortere

Frank

Okay film

Lars Michael

jeg skulle se den fordi den så god ud og fordi Leonardo DiCaprio er begyndt og spille godt og at jeg er fan af Clint Eastwood.men den holder ikke hele vejen lidt for mange scener der går for langtsom.måske Clint Eastwood dårligste film desværre.

SMOjr

J. Edgar Hoover's liv er et hemlighedsfuldt og interessant et af slagsen, og det bærer filmen skam også præg af. Skuespillet virker overbevisende, men grundet tempoet og den til tider overspillet seriøsitet i hver scene falder det hele ligesom lidt til jorden. Clint Eastwood har altid formået at holde spændingen oppe igennem hans film, uanset længde og tempo, men her formår han desværre ikke at fange interessen på samme måde. Filmen bliver ganske enkelt for langtrukken, og ikke på den gode mere "episke" måde som Godfather filmene, men på den "gab, sker der ikke snart noget?" måde.
Stort potentiale bliver til let forglemmelig. Bliver jeg spurgt hvad jeg synes om filmen, kan jeg kun beskrive den på en måde: den var "okay".

Mia

Da jeg kom ud fra biografen, havde jeg en underlig fornemmelse af at jeg ikke vidste hvor jeg skulle placere denne film, da den er en lidt atypisk film. Men jo mere jeg begyndte at tænke over den jo bedre synes jeg den var.

Jeg synes ikke som sådan at filmen havde nogle vilde højde punkter, som så mange andre. Denne film var mere jævn/lige/middel. Og det er det der gør den anderledes.
Det er en film der skal ses.

Hassel

super god film, både skuespil og historie, en film alle burde se :)

Henriette Storgaard Lauritsen

J. Edgar er en okay film, men desværre bliver den lidt langtrukken. Leonardo DiCaprio spiller rigtig godt hvilket er med til at trække filmen op på et godt niveau, hvor den er værd at se. Historien er god og publikum bliver fænget af den rørende fortælling om forholdet mellem J. Edgar og Clyde Tolson. Desuden beskriver filmen også en rørende fortælling om at være topchef homoseksuel i et samfund hvor homoseksualitet ikke er en positiv ting.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.