Cookie- og Privatlivspolitik

Winter's Bone

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
06.01.2011
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Winter's Bone
|
'Winter's Bone' er et amerikansk krimi-drama.

Ree Dolly er 17 år, og hendes far er sporløst forsvundet. Før hans forsvinden har han stillet deres hus i kaution, og nu nærmer regnskabets time sig med hastige skridt.

I angst for at miste huset, hvor hun tager sig af sine yngre søskende og psykisk uligevægtige mor, må den unge kvinde tage ud og lede efter sin far.

Det bringer hende på kant med den mørke side af dagliglivet i Ozarks vildmark, hvor de mægtige bjerg- og skovområder har sat deres præg på befolkningen i et lukket, isoleret samfund.

Ikke mindst nogle af Rees egne slægtninge viser sig at være i besiddelse af en flig af nøglen til mysteriet. Ree kastes ud i et dødsensfarligt spil, hvor løgne dækker over en fortiet sandhed og en uhyggelig hemmelighed.

'Winter's Bone' vandt hovedprisen på Sundance-festivalen og er nomineret til 4 Oscars: Bedste Film, Bedste kvindelige hovedrolle (Jennifer Lawrence), Bedste mandlige birolle (John Hawkes) og Bedste manuskript over forlæg.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (309 votes)
4.5
5.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... [Jennifer Lawrence] ligner en oplagt kandidat til en Oscar-nominering... Stilistisk er 'Winter's Bone' en spartansk film og har netop sin styrke i det upolerede, som giver dens handling et præg af autentisk liv og lidelse." (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  "... et lille mesterværk. ... indbegrebet af en vellykket amerikansk independent film... filmen [er] en af de mest helstøbte, vi kommer til at se denne sæson. ... Gå ikke glip af denne fine film, et suverænt kunstnerisk gennembrud for instruktør Debra Granik og unge Jennifer Lawrence." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "... voldsomt vedkommende... en stjerne er født. ... Jennifer Lawrence i hovedrollen [er] et fund af dimensioner. ... et formfuldendt drama." (Jacob Wendt Jensen) ()

 • Ekstra Bladet

  "... nøgternt registrerende miljøbeskrivelser og fuldstændig suverænt skuespil. Ikke mindst af stortalentet Jennifer Lawrence ... og John Hawkes..." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "Glemmer man handlingen med tiden, der lidt vel langsomt foldes ud, glemmer man ikke hovedrollerindehaveren, Jennifer Lawrence." (Frederikke Lett) ()

 • Politiken

  "... højst bemærkelsesværdig autenticitet i miljøskildringen. ... Det er et bemærkelsesværdigt ungpigeportræt, instruktør Granik udmaler i sin blot anden spillefilm." (Kim Skotte) ()

 • Weekendavisen

  "Granik vil dokumentere miljøet uden at angle eller sentimentalisere. Dét lykkes. Winter’s Bone bliver en lille fortælling om nåde og en moderne myte af første karat." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Selvfølgelig skal man da se en film der er blevet så godt anmeldt.
Men dog er det ikke lige en film der ville gå over i historie som noget mesterværk, mange scener er slet ikke noget værd, og selve handling for slap.
Dog skal den ha 3 stjerner for et godt forsøg på manuskript og fordi man prøver at lave en spændingsfilm.
Måske bare mig men havde troet og håber på meget mere med denne her film.

Nikolaj

Jennifer Lawrence stråler i sin rolle! Hun leverer en gennemført præstation og er sikker på at denne film vil huske som hendes store gennembrud!

Selve handlingen er barsk og viser en uhyggelig hverdag for en 17-årig pige, der kæmper for sin familie og for at finde ud af sandheden om sin far. Absolut et kig værd

Frank

God film

Line FS

Vild film, på mange måder ret mærkelig, og lidt tom og på nogle punkter kedelig og langsom. Men barsk og hård. Jennifer Lawrence er fantastisk!

Maria

Handlingen var måske til tider lidt langsom i tempo, men ellers var jeg godt underholdt og Jennifer gør dælme et godt stykke arbejde, hendes alder og uerfarenhed taget i betragtning! :)

Signe_B

Købte film her for noget tid siden, og jeg satte mig til at se den, sammen med med min familie. Det er en meget stille film, som går lige ind under huden! Jeniffer Lawrence spiller rollen ekstremt godt! hvilket de andre skuespillere i filmen også gør. Det er en meget barsk film, som virkelig kan anbefales at se :-) man bliver godt nok ikke i specielt godt humør af at se den, men den viser meget godt hvordan livet er nogen steder..

Antaeus

Jeg kan se, at hos mange anmeldere og brugere er det et mesterværk.

Det er rørende, at pigen tager sig af familien, begærder sig i et hårdt indspist realistisk miljø, hvor alle kender alle, men ikke rigtig taler samme og hver næsten passer sit. Lawrence og de andre skuespillere leverer en god præstation, men den er hverken spændende eller formår på anden måde at fange mig eller snige sig ind på mig og filmen fremstår derfor i mine øjne lidt kedelig. En film behøver ikke være actionfyldt, være fyldt med one-liners eller andet "lir" for at være fremragende, men jeg var ret skuffet over denne film

Dude

Den er mesterlig.

kmkureuser/17120

Virkelig en rørende film. Det er genial skuespil, der er så troværdigt. Det en film der kommer helt ind under huden på en. Kan kun anbefales at se :)

klaususer/444693

Rørende og god. Smal film med en god historie og dejlig anderledes. Ikke en film som får fat i det brede publikum, men det kan også have sin charme - så længe man forstår den. Den henvender sig til et modent publikum og gør det ganske glimrende, med et fantastisk godt spil fra samtlige, for slet ikke tale om hovedrollen. Flot arbejde.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.