Cookie- og Privatlivspolitik

Hvad med Kevin?

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
12.04.2012
| |
1 time 52 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
We Need to Talk About Kevin
|

I dramaet 'Hvad med Kevin?' bliver Eva (Tilda Swinton) gravid.

Eva sætter sine egne karriereambitioner til side og fokuserer på sit nye familieliv. Hun føder sønnen Kevin, men forholdet mellem mor og søn er problematisk fra starten.

Da Kevin bliver 15 år gammel, gør han noget, som er så irrationelt og utilgiveligt, at hele samfundet vender sig imod ham, imens Eva prøver at tackle sin sorg og skyldfølelse. Har hun nogensinde elsket sin søn? Og bærer hun en del af ansvaret for Kevins forfærdelige handlinger?

'Hvad med Kevin?' er baseret på Lionel Shrivers roman og har Tilda Swinton (Oscarvinder for sin rolle i Michael Clayton) og John C. Reilly (Carnage) i rollerne som Kevins forældre.

Kevin spilles af den unge Erza Miller (Another Happy Day), og filmen er instrueret af Lynne Ramsey ('Ratcatcher', 'Morvern Callar').

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (379 votes)
4.4
5

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Hvad med Kevin?' er en stærk oplevelse, holdt oppe af frygtløse skuespilspræstationer fra ikke mindst altid fremragende Tilda Swinton, men også Jasper Newell og Ezra Miller, der spiller Kevin som henholdsvis lille dreng og teenager, er - i bogstaveligste forstand - uhyggeligt overbevisende." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... en modbydelig, skræmmende og foruroligende film." (Steffen Jungersen)

 • Børsen

  "... mesterligt spil og fremragende instruktion af art house-filmmageren Lynne Ramsay... Her er en film, der hypnotiserer sit publikum og bliver siddende i kroppen længe efter, man har forladt biografsalen." (Morten Dürr)

 • Ekstra Bladet

  "... balancerer hele tiden på mesterlig vis mellem det socialrealistiske og det surrealistiske... Og så er skuespillet blændende godt hele vejen rundt." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... bæres fornemt af den altid brillante Tilda Swinton som Eva. Hun giver den martrede kvinde troværdighed og en harsk skrøbelighed. Men det er særligt over for stjernefrøet Ezra Miller, der spiller teenage-Kevin, at Swinton slår gnister. Deres samspil er elegant..." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... storslået særegen, skræmmende og fascinerende..." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "I 'Kevin' trænger hun (Lynne Ramsey, red.) helt ind til benet i en historie, som hun ikke selv har levet, men skildrer med fuld empati." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Solveig Egelund

Det var svært at rejse sig fra stolen og gå ud i "virkeligheden" igen. En ond film om et uhyggeligt barn. Men fantastisk spændende og utrolige skuespilpræstationer - især af moderen og den unge Kevin.Har man tendens til depressioner, skal man nok ikke gå ind og se den. Det er en film, man tager med sig hjem. En film, man må tale om. Vil helt sikkert også læse bogen.Kom til at tænke på det uhyggelige massemord på Utøya.Somme tider overgår virkeligheden fantasien.

Bonnie

Filmen underholdt mig hele vejen igennem. Jeg blev både forfærdet og chokeret, men på en eller anden måde formåede den også at skildre de sider af livet mange af os ikke bliver konfronteret med i virkeligheden - andet end på afstand i form af aviser og internetnyheder.

Filmen går virkelig tæt på, og skuespillerne leverer optimalt, så man nærmest sidder tilbage med en følelse af, at det var en dokumentar.

Filmen er ikke autentisk, men det kunne den lige så godt have været.

Stor anbefaling herfra.

marianne

Skræmmende, tankevækkende, nærværende og utrolig godt spillet af alle medvirkende.

Hvilke kampe, hver især kæmper for at finde hinanden, hvilket ikke er muligt.

Kan kun anbefales til alle der elsker film.

Ullauser/887466

Absolut i særklasse årets film. Den var så afsindig god og gav masser af relationer til mange af de daglige grufulde ting der sker bare i lille Danmark. Og kan børn fødes og udvise en adfærd som Kevin? Og ja det kan de, men hvorfor? Gav så meget stof til eftertanke at der stadig analyseres på filmen. Og fedt at begyndelsen var et meget åbent spørgsmål, halloooooo hvad sker lige her, supert! Den skal ses igen

rikke

Denne film havde jeg lidt svært ved at finde ud af i starten men det blev bedre jo længere man kom ind i den, det er en meget tragisk fortælling ikke en film man bliver i godt humør af at se. Men alligevel spændende :-)

Jeff

This very thoughtful and deeply disturbing story grips you from the start and holds you there with a sense of foreboding all the way through. You know something horrible is going to happen, but never know what. The performances are outstanding. Swinton is brilliant as always, but both Newell and Miller are perfectly cast as Kevin. Newell has a Damien vibe about him, manipulating and torturing his mother. Pretending to adore his father, just to increase his mother’s pain, it’s a frightening performance. Miller is just plain scary. Cold and calm, you worry constantly about what he’s capable of doing.
The movie’s title is ironic, as there is never a discussion about Kevin, as his father brushes away his mother’s concerns and the families problems are not really addressed.

Helle

Sjældent har jeg set en film med så megen fortvivlelse, had og ondskab.
Handlingen var totalt anspædt, og katastrofen lurede hele tiden lige om hjørnet.
Tænk at være så fyldt af had til sin mor.
Tilda Swinton spiller fantastisk, og man har så ondt af den mor.
Drengen spilles også fantastisk, og man forbløffes over, at et menneske kan rumme så megen ondskab. Ikke nok med at han ER ond. Han SER også ond ud
Det tog lige noget tid at få rejst sig fra biografstolen og vende tilbage til nutiden.
Det er en film, der sidder længe i en bagefter.

Per

En troværdig film der er fascinerende som en psyko-snuf-film blandet med gysere som "Tegnet" og socialkrassere som "Ondskab" og det hele tilsat en strøm af modige spørgsmål om mennesket

Lineuser/498359

En fuldkomen ubærlig film. Træt som et ondt år da den er færdig. Fik ondt i hele kroppen af at se den, og kunne næsten ikke rejse mig fra stolen da den var færdig.
Helt sikkert dygtigt lavet og godt spillet - men ulidelig og ubærlig at se. Hæslig!
Kan kun anbefales til ægte slevplagere, der nyder pinslen.
Lad den komme hurtigt af lærredet igen.....

Lærkeuser/13882

Dette er en meget speciel film, men på den rigtig gode måde. Det er ikke en film man skal tage ind og se, hvis man ønsker en actionfyldt spændingsfilm, hvor plottet bliver lagt på bordet inden for de første 5 minutter af filmen, og hvor slutningen kan forudsiges inden for 10 min. På den ene side er filmen en smule langsom, men på den anden side byder den på et heeelt suverænt skuespil, både fra moderen og børnenes side, som simpelthen må ses. Det er virkelig en film, man skal se - en der giver meget stof til eftertanke. Den kan, for mit vedkommende, godt være en smule forvirrende med alle de forskellige tidsspring, men har man tålmodighed og viljen til at være koncentreret, skal det nok 'pay off'.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.