Cookie- og Privatlivspolitik

The Big Lebowski (1998)

11.11.1969
| |
1 time 57 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Big Lebowski
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning, Særvisning
|
Billetter

Ve vant ze money, Lebowski!'. Coen-brødrenes kultklassiker 'The Big Lebowski' er en vanvittig historie fuld af sære eksistenser og elskelige idiotiske indfald. Den midaldrende hippie 'The Dude' tilbringer det meste af sin rigelige fritid i en bowlinghal sammen med den småpsykotiske Vietnam-veteran Walter (John Goodman) og den ikke alt for opvakte Donny (Steve Buscemi). 'The Dude' bærer det borgerlige navn Lebowski, og det deler han tilfældigvis med en usympatisk rigmand. På grund af navnefællesskabet bliver han fejlagtigt overfaldet af et par gorillaer, der tilmed tisser på hans gulvtæppe. Opildnet af sine to bowlingkumpaner opsøger han den anden Lebowski for at få erstattet sit højtelskede tæppe. Og så har vi for alvor balladen. Jeff Bridges er fremragende som det overvintrede blomsterbarn, Julianne Moore giver sig fuldt ud som nøgenmaler-furien Maude Lebowski flankeret af Philip Seymour Hoffman, John Turturro og flere andre kendte navne i små glansroller.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (136 votes)
5.4
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Nok en af deres bedste film som de har lavet , godt lavet og super skuespil .

Nikolaj

The big Lebowski er uden tvivl i kamp om, at være min personlige favoritfilm.
Det fantastiske mix af klasse skuespillere, i sindssyg anderledes roller, som kun Coen-brødrene kan finde på og en fuldstændig makaber historie, sørger for en filmhistorien absolutte højdespringere ifølge mig!

Jeg er stor fan af Jeff Bridges, og jeg må indrømme at jeg er en af skeptikerne der ikke forstår hvorfor han ikke fik en OSCAR-nominering for rollen som "The Dude"!

Simpelthen fremragende film! The Dude abides!

Ania

Utroligt morsom og absurd komedie med overdrevende karakterer, syrede scener og vanvittigt sjov dialog.
En rigtig Coen Brothers film!

AufVideoSehen

The Gospel according to the Coen brothers.

Egentlig handler The Big Lebowski ikke om så meget for først og fremmest er der tale om at to Lebowskier bliver forvekslet. Men kernen i historien er en helt eminent Jeff Bridges på den tilbagelænede måde som den ene Lebowski alias The Dude og hans Bowling venner i en pænt syret univers der fremkalder skæve smil og groteske situationer.

Dette er filmen hvor du kan lære at En White Russian ikke nødvendigvis er din fjende.

Og husk aldrig at pisse på en mands tæppe, for man kan ikke altid forudse hvad det afføder af ringe i vandet...

jonuser/927757

Da jeg så den første gang var jeg virkelig imponeret af den. Da jeg så så den anden gang blev jeg endu mere imponeret! Det er simpelthen bare en fantastisk film på alle måde! Når man er færdig med at se den kan man ikke lade være med at smågrine lidt hele tiden, og man kan da slet ikke lade være med at sige sætninger fra filmen. Absolut en af Coen-brødrenes bedste!

S. Rico

Jeg var ikke totalt imponeret over denne pudsige krimi komedie. Men da bestemt underholdende.

Wayne

Absurd, og hamrende morsomt. Et film højdepunkt.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.