Cookie- og Privatlivspolitik

Dumb & Dumber (1994)

|
1 time 47 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Dumb & Dumber
|

'Dumb & Dumber' (Dum og dummere) er en komedie af Farrelly-brødrene med Jim Carrey og Jeff Daniels. I filmen vil de to dumme fyre give en mappe fuld af penge til den retmæssige ejer - en smuk kvinde.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (52 votes)
4.8
0

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jacob

En kultfilm som alle bør se for tingene bliver ikke mere rablende sindssygt end når to bedste venner med en latterlig lav IQ får penge mellem hænderne, en lækker pige at slås om og bad guys på nakken.

CINEMANDRUP

Nu hiver jeg fat i kultklassikeren af en anden verden. Filmen der gør at hjernecellerne står i kø som en flok Lemins der kaster sig i døden fra højeste bjergtop.

Filmen der givet flere latterkramper og decideret maveonde af ren morsomhed. En helt igennem fantastisk dum film, som du ikke kan andet end forgude. Slip Jeff Daniels og Jim Carrey løs på slap line og bliv overvældet over hvor dum og morsom en film kan være.

Jeff Daniels og Jim Carrey. To gæve gutter som har et utal af film på cv'et har givet os to karakterer som vi holder så meget af: Harry og Lloyd. En umage makkerpar der overgårhinanden i diverse dumheder og det er ikke så lidt sagt. Jim Carrey der for at give os rollen lod noget af sin tand slå af for at være karakteren tro. Han bærer filmen til hyldest, idet han er i sit rette element. Han er en komisk guru og enhver instruktørs drøm.

Filmens handling er i al sin kækhed simpel, men det fungerer til fulde for en film som denne. Hovedattraktionen er at overvære Harry og Lloyd og så er det næsten ligegyldigt hvad de foretager sig. Der er så mange uforglemmelige og klassiske scener som mange film fremover har forsøgt at genskabe på samme måde. Magien opstod i Dum Dummere og brødrene Farrelly har skabt en kultfilm.

Første gang, anden gang og tredje gang jeg så filmen grinte jeg så meget, at jeg at jeg ikke kunne bevæge mig af ren maveonde, men hold da op hvor var det bare det hele værd. Farrelly brødrene er ikke bange for at servere et stykke for os som går lige på og hårdt under bæltestedet og tilføjer masser af tabuer som lidt drys på filmen.

Etteren vil for altid være en kultfilm, og hvilken glæde er det så ikke at skulle se frem til Dum & Dummere 2, der om kort tid har premiere. Samme ikoniske skuespillere vender tilbage til deres roller og sikket en gensynsglæde det bliver. Det tror jeg bestemt at vi er mange der har ventet længe på. Bliver toeren kultdyrkelse som etteren - næppe, nu hvor så mange har kastet sig over denne specielle genre - men det bliver stadigt et morsomt gensyn.

Jeg opfordrer på det kraftigste at alle fans af etteren og folk der ikke har set denne endnu om at få det gjort inden toeren kommer i biffen, som en optakt. Gensyn med det dummeste makkerpar i historien er ikke uden et smil på læben. En komedie der fortjener hver eneste stjerne for at skille sig ud i den grad.

Wayne

Jim Carrey tand er godt nok knækket i Dum og Dummere - men han har bare fået fjernet en del af sin tand, der var limet på. Tanden var allerede skadet nogle år inden.

Frank

Fremragende farce

Emilfu

Med afstand den bedste Jim Carrey film der nogensinde er lavet.

AufVideoSehen

Helt igennem vanvittig sjov film. Det er lavkomik på højt plan. Specielt hvis man ikke er for fisefornem og synes prutter er sjove. Endvidere en af de bedste slutninger på en film i idiot-lang-tid!

S. Rico

Far out farce som man umuligt kan undlade at falde for. Den er ubetalelig sjov visse steder.

Wayne

Der er så mange uforglemmelig scener, at selvom den er plattere end plat - så er det præcist det den skilter med. Man skriger af grin, igen - og igen.

mikkel knudsen

den er god og lidt latterlig men den er sjov og morsom og den er sjov med jim carrey han er helt vild sjov.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.