Cookie- og Privatlivspolitik

It's a Wonderful Life

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 10 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
| |
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

I feel-good filmen ’It’s a Wonderful Life’ (1946) spiller den uforglemmelige James Stewart hovedpersonen George Bailey, en mand der får den bedste julegave af alle… en ny chance.

Den opmuntrende, dog rørende julefortælling er instrueret af Hollywood-veteranen Frank Capra, og er en af filmhistoriens populæreste julefilm elsket af både publikum og anmeldere.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (40 votes)
5.1
0

Instruktør

Instruktører

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Det er herligt at leve, og det er da bestemt også en herlig film. Især den første times tid er virklig god. Det er en af den slags film, som aldrig ville kunne genindspilles, idet et remake uden tvivl ville blive til noget kvalmende sødsuppe. Men i hænderne på Frank Capra, James Stewart og Donna Reed er It’s a Wonderful Life blevet til det rene film-magi.

Når jeg trods de rosende ord kun giver den 4 stjerner, så er det fordi jeg begyndte at kigge mere og mere på uret hen imod slutningen. 2 timer og 10 minutter er lang tid, når man først er kommet dertil i historien, hvor resten totalt giver sig selv. En halv time mindre kunne have gjort underværker.

Nikolaj

Absolut vær at se, selv efter alle de år. Historien minder på mange måder om et juleeventyr, men med anden historie og et andet synspunkt, gør filmen rigtig original, og er en film, som man skal tage et kig på.

Simon

Livet ER herligt. Det har James Stewart, Donna Reed og Frank Capra ihvertfald slået fast. Historien ikke typisk Stewart, som senere indspillede nogle andre typer film. George Bailey er en mand, der har sine depressioner. Det får ham til at overveje selvmord. Men en engel uden vinger, får ham på andre tanker, da han viser ham, hvordan verden ville havde set ud hvis han ikke havde levet. Han havde f.eks. reddet byen fra skurken og millionæren, Potter. James Stewart spiller fantastisk, og han får god opbakning af Donna Reed, og Lionel Barrymore. Men jeg synes stadig der næsten var noget magisk over Stewart præstation. Fantastisk film, hvor Capra slår fast, at livet er noget magisk.

Wayne

Sød historie om manden der får så megen modgang, at han begynder at opfører sig anderledes, end han plejer - og støder alt og alle fra sig. Men så er der lige en engel, der mangler vinger ... Og når klokken ringer...

Knuduser/449159

Lad mig sige det med det samme. Jeg syntes det er en vidunderlig julefilm. God historie og gode skuespillere, så de to timer gik hurtigt skønt jeg har set filmen flere gange.
Når det kommer til den tekniske kvalitet af filmen syntes jeg derimod at den var meget dårlig. Faktisk så dårlig at jeg har mere end svært ved at forstå at der skulle være tale om en nyrestaureret udgave. Slørede billeder med dårlig kontrast, og så havde man trukket billedet ud fra 4:3 til næsten at fylde 16:9 så det så helt forkert ud.
Der var dog, modsat det anoncerede, Danske tekster.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.