Cookie- og Privatlivspolitik

Fortidens skygge

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
15.03.2012
| |
1 time 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Fortidens skygge
|

I den danske thriller 'Fortidens skygge' har psykiateren Thomas Schaeffer (Jakob Cedergren) fundet sammen med sin ekskone og beslutter at fratræde sin stilling som retspsykiater hos politiet for at vende tilbage til sit undervisningsjob på universitetet.

Men som hans sidste arbejdsdag nærmer sig, dukker en voldsom sag op fra hans fortid. Som ung psykiater undlod han at tvangsindlægge en patient med krigstraumer, der manisk tegnede detaljer fra brutale mord, ulykker og andre episoder igen og igen.

Den danske thriller 'Fortidens skygge' er baseret på TV2's serie 'Den som dræber'.

Det er dog ikke nogen forudsætning, at man har set serien, men det er de samme hovedrolleskuespillere, der er med i filmen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (110 votes)
3.8
2.6

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... der er også alt for mange lette løsninger, halve forklaringer og deciderede huller i historiens logik, der er tung af krimiklicheer." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Nogle vil sikkert se krimi-klicheer på stribe, men jeg blev godt underholdt af en godt fortalt film og med rigtig godt skuespil." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "Habil, men uambitiøs samlebåndskrimi..." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Det mest underholdende ved 'Fortidens skygge' bliver derfor bagefter at finde de mest usammenhængende og pjaltede sekvenser, som filmen udgøres af. Det er selvfølgelig også en slags underholdning. Men udfordrende er det ikke." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... præget af en dramatisk logik, der er så simpel, at man føler sig talt ned til som tilskuer." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "... en mørk, ganske spændende thriller... Man har ofte set sagen på amerikansk. Den danske version falder ikke igennem." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anne Film

Jeg har lige været inde at se filmatiseringen af Tv-Thrilleren 'Den som Dræber,' og jeg må indrømme at den var tankevækkende, nervepirrende og aldeles spændende, og med de fremragende skuespillere, er dette en film jeg ikke hurtigt glemmer. Jeg har set frem til denne film ligesiden, den blev offentliggjort til en biografpremiere. Jeg har de fleste af seriens afsnit på dvd, men ville nu mest ønske at de stadigt ville vise serien på TV2.
En meget spændende thriller som jeg uden tvivl kan anbefale!

Movie-fanatic

Elendigt venstrehåndsarbejde!!!!! Hamrende irreterende "heltinde", der KONSTANT får en til at blive distraheret fra en DILITANTISK, tynd og rodet 3. rangs krimi!!

Den KAN sgu ikke have taget lang tid at "flække sammen"!!!! Er den lavet af "left overs" fra resten af denne ynkelige, ufrivilligt komiske TV-serie??????

Et klassisk eksempel på hvodan en film IKKE skal laves!!!!!

Daniel

Jeg syntes det var en meget god film dog med en meget uegnet slutning den er helt klar værd at se

Kurt Rosendahluser/918819

Filmen levede helt op til det vi havde set i TV, det var jo også de samme skuespiller, jeg blev underholdt lige til de sidste.

Lasseuser/523986

Var inde og se den i går aftes. Udemærket historie men totalt dårligt manuskript og en seriøs mangel på detaljer.. Det virker så utroværdigt når der slet ikke er styr på selv de mest basale detaljer. Der er så mange ting som slet ikke fungerer i filmen set i forhold til virkeligheden. Og det gjorde denne film temmelig ringe. Syntes jeg...

Natachauser/650161

Filmen overraskede mig utroligt meget! Mine forventninger var ikke tårnhøje til denne danske film, men jeg blev uendeligt overrasket, og fortrød ikke at jeg havde brugt en aften i biografen på at se denne film! Hold da op.

Der var mange momenter fyldt med spændig, overraskelser og uforusiglighed, at denne film virkelig overraskede mig. Jeg anbefaler klart denne film til andre :-)

Metteuser/635410

Ærgeligt den ikke vises i flere biografer!

Daniel Bentien

Filmen kommer skam i flere biografer. Spilletiderne bliver først fastsat for de øvrige biografer, når vi kommer tættere på premieren. Hold øje med sitet.

Hilsen Daniel - kino.dk

Mads Frederik

når det er samme kæde. Hvor er de så så forskellige til at upload spilletider?

Heleneuser/290451

Jeg er ikke farvet af tidligere serie, som jeg ikke har set. Derfor står denne film alene i sammenligning.

Den er godt spillet, spændende og med gode elementer af overraskelsesmomenter... :)

Simon har ikke de store replikker. En enkel sætning, som blev gentaget et par gange. (Resten var på bånd.) Men attituden var helt perfekt.

Idéen om macho-kvinden tiltaler mig bestemt ikke.. "DET ER POLITIET"!!!!! Pjat..

En god underholdende film...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.