Cookie- og Privatlivspolitik

Wild at Heart (1990)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 5 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Wild at Heart
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

'Wild at Heart' er David Lynchs film med Nicolas Cage og Laura Dern.

Sailor Ripley bærer en slangeskinsjakke, fordi den symboliserer hans tro på individualitet og personlig frihed, og så elsker han sin smukke, blonde kæreste Lula Fortune. Han elsker hende så meget, at han vil slå ihjel for hende... hvilket han endte med at gøre til en fest, for derefter at ryge i fængsel.

Sammen med Oliver Stones ’Natural Born Killers’ (1994) kom ’Wild at Heart’ til at stå som en postmoderne kulmination på road movie-genren. I et rent eventyrunivers – bygget over ’Troldmanden fra Oz’ – lader Lynch sine protagonister, Lula og Sailor, mødes om Brandos gamle slangeskindsjakke.

Kitsch møder kunst i David Lynchs excentriske ’couple-on-the-run’-film, der vandt Guldpalmen i Cannes i 1990.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (18 votes)
4.5
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Dialogen er tåkrummende, skuespillet helt vildt overgearet, og karakterene er parodier. Det var derfor helt umuligt for mig at leve mig ind i historien og engagere mig i Sailor og Lula. Sådan føles det i hvert fald for undertegnede, der aldrig havde fornøjelsen af at se filmen, da den kom frem. Måske var det også ment som en parodi i 1990, eller måske blev den taget seriøst dengang. Jeg ved det ikke. Uanset hvad, så er filmen stadig et festfyrværkeri, og jeg nød de vilde billeder og lydsiden. Man kan altid være sikker på en visuel oplevelse af de helt store med David Lynch.

Det er også sjovt at se de mange skuespillere, der kort efter gentog deres samarbejde med David Lynch i Twin Peaks som hhv. Laura Palmer, Sarah Palmer, Audrey Horne, Jerry Horne, Pete Martell og trailerpark Carl. Sidstnævnte er gode gamle Harry Dean Stanton (bedre kendt som Brett fra den første Alien film), der er den eneste i Wild at Heart, som spiller troværdigt neddæmpet.

Frank

God film

Wayne

Cage med gangsterne i hælene. Svigermor kan ikke lide Sailor - faktisk hyrer hun nogen til at dræbe ham, og det er bestemt ikke kedeligt.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.