Cookie- og Privatlivspolitik

Once

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
15.08.2008
| |
1 time 25 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Once
|
I ’Once’ ernærer en irsk gademusiker (Glen Hansard) sig ved at spille de sædvanlige klassikere for tilfældige forbipasserende.

Han tvivler alt for meget på sit eget talent til at turde håbe på, at andre skulle gide høre hans sange, men en aften stopper en tjekkisk immigrant og blomsterpige op og lytter.

Hun charmerer sig hurtigt vej ind i den håbefulde musikers ellers ensomme tilværelse, og sød musik opstår - endda i bogstaveligste forstand.

Opildnet af musikken, af hinanden, samt af drømmen om at slå igennem, beslutter de sig for i fællesskab at skrive og indspille numre til et album, som de efterfølgende indspiller i et lille studie i Dublin – alt imens et helt særligt venskab opstår mellem dem.

’Once’ er på ægte independent-manér indspillet i Dublins gader for mindre end 100.000 euro. Den vandt publikumsprisen på sidste års Sundance-festival og modtog desuden en Oscar for bedste sang med nummeret ’Falling Slowly’.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (61 votes)
4.8
5.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  ... slutningen er en af de mest perfekte set i en kærlighedsfilm. Man må åbne sit hjerte for 'Once'. Denne film er en nydelse fra ende til anden. (Iben Albinus Sabroe) ()

 • BT

  En dejlig film om livskraft, venskab og kreativitet. (Birgitte Grue) ()

 • Ekstra Bladet

  ... en sensation. Intet mindre. (Peter Albrechtsen) ()

 • Politiken

  ... ikke blot uopstyltet og ligefrem i sin skildring af et miljø befolket af emigranter, hjemløse og småfolk, men også i bund og grund en gennemmusikalsk kærlighedserklæring til musikken som det eneste sociale kit, der swinger. (Kim Skotte) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

musikfilm - god på en regnvejrsdag.

Kian

fed film har lige set den

Christineuser/682275

.-.

Christianuser/904445

Smuk utraditionel "musical" fristes man næsten til at kalde den. Men det skal dog siges at den intet har tilfælles med den elers gængse opfattelse af en musical. de spiller fantastisk og det er sødt, sjovt og særdeles seværdigt.

Alexander

Denne film kan jeg stærkt anbefale. Jeg var så heldig at komme med til en snig-præmiere på netop denne film - og jeg må sige at det er noget af en film. Selve historien er stille og rolig, hvilket gør at man bare sidder og nyder de mange fantastiske sange som skuespillerne bl.a. selv har været med til at skrive. Skuespillerne er nemlig nogle musikere fra Irland, hvor filmen også finder sted. Filmen virker rigtig troværdig, som også har den effekt, at man lever sig ind i karakternes fortid, nutid og skam også fremtid. Alt i alt er det her en genial film, som alle bliver nødt til at se.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.