Cookie- og Privatlivspolitik

Shaun of the Dead

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
| |
Shaun of the Dead
|

 'Shaun of the Dead' er noget så usædvanligt som en romantisk komedie med zombier!

Filmen handler om Shaun (Simon Pegg), en slacker-type, der trods alt er en smule mere moden end Ed (Nick Frost), som bor på Shauns sofa. Dagligdagen med højdepunkter som Playstation-spil og pubbesøg afbrydes dog, da en zombieepidemi begynder at hærge, og Shaun får nu chancen for at bevise overfor sin kæreste Liz (Kate Ashfield), som han netop har slået op med, at hun bør give ham en chance til.

'Shaun of the Dead' er baseret på et afsnit af den britiske tv-serie 'Spaced', og ligesom forlægget er der tale om kærlige referencer til klassiske film, blandet med den ganske særlige engelske humor.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (42 votes)
4.9
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Den bedste af de tre Cornetto film - bl.a. fordi det er den korteste, og den der bruger mindst tid på tredje akt. Det er nemlig tredje akt der taber mig i alle tre film med de vildt overdrevne actionscener, der hverken er sjove eller spændende.

Den første halvdel af Shaun of the Dead er til gengæld glimrende. Det er en sjov idé at lade Shaun vandre omkring i sit liv som en zombie, der ikke registrerer, at hele verden faktisk er ved at forvandle sig til zombier. Vi bliver flere steder drillet til at tro, at Shaun også har forvandlet sig, når vi ser hans trætte zombie-agtige tømmermænds øjne om morgenen. Eller hans zombie-agtige gang, efter han lige er stået op. Filmens sjoveste scene er uden tvivl den, hvor de opdager en pige i haven og først tror, at hun er fuld og senere kaster vinylplader (og kun dem de kan undvære) efter hende. Desværre holder filmen ikke dette niveau. Efter de ankommer til pubben, er kreativiteten ligesom holdt op, og det går mere op i crazy action.

Nikolaj

Selvfølgelig grotesk, men underholdende, syret og klamt. Men man sidder med en underlig god fornemmelse, når filmen er slut.

Den får 4 stjerner herfra!

Julius

'Shaun of the Dead' fortæller historien om taberen Shaun, som oplever en eksistentialistisk krise under en zombie-epidemi i det centrale London. Shaun har trådt i spinaten hos hans kæreste, hans forældre, og hans venner, og han står nu med sin dovne ven, Ed, og skal overleve zombierne. Præmisset er rimeligt enestående, og det kunne i nærmest alle andre hænder end Edgar Wrights have endt i en katastrofe.

Edgar Wright er én af mine absolutte yndlingsinstruktører, og hans håndværk og talenter er markante allerede i 'Shaun', første del i den famøse Cornetto-trilogi. Billederne er fantastisk velkomponerede, tempoet energisk, skuespillet i topklasse, dialogen knivskarp. Visuel komedie er en genre, der nærmest har været død, og med dominerende amerikanske komedier, der virkelig er frygtelige, er det skønt at se, at en kapabel instruktør kan formå at forbinde komedier med gode film.

Alt i alt er Shaun of the Dead, en zombieKOMEDIE, den bedste og sjoveste zombiefilm, jeg har set, og den får mig stadig til at grine den dag i dag. Kan absolut anbefales, hvis man ikke har set den.

+ Filmteknisk helt unik, pacing er i top, skuespillet glimrende, dialogen er genial

- Slutningen er en smule langtrukken

Frank

Fremragende Gyser Komedie

Jeff

My god I laughed a lot at this film! Who knew a zombie disaster movie could be this funny? A fantastic script and cast, it had me in tears!

Wayne

Med de langsomste, og mest ufarlige zombier, nogensinde. Hysterisk sjov.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.