Cookie- og Privatlivspolitik

Den anden søster

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
22.08.2008
| |
1 time 56 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Other Boleyn Girl
|

'Den anden søster' ('The Other Boleyn Girl') er et ekstravagant historisk drama Natalie Portman, Scarlett Johansson og Eric Bana.

Da rygterne begynder at svirre om at Henrik d. 8. (Eric Bana) ikke længere går i seng med sin kone, som har været ude af stand til at føde en tronfølger, udtænker Sir Thomas Boleyn en plan, der skal bringe hans familie frem i de sociale rækker.

Hans datter Anne (Natalie Portman) skal forføre kongen og føde ham en søn. Men planen går imidlertid skævt, da kongen bliver betaget af den anden Boleyn datter, Annes yngre søster og bedste veninde, Mary (Scarlett Johansson).

'The Other Boleyn Girl' er baseret på Philippa Gregorys roman.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (279 votes)
4.1
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  ... et farverigt drama om sex, magt og intriger, men filmen er også et underligt klodset kostumedrama, der kan ses som kulørt underholdning, men hurtigt er glemt igen. (Iben Albinus Sabroe) ()

 • Børsen

  Nød man film som Shekhar Kapurs to film om Dronning Elizabeth, vil man også finde stor fornøjelse i denne produktion. (Morten Dürr) ()

 • Ekstra Bladet

  ... en lidt gammeldags og gumpetung sag. (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  Den primære årsag til, at filmen fungerer så godt, er den fantastiske historie og et manuskript, der matcher den til fulde. (Katrine Sommer Boysen) ()

 • Politiken

  ... flot, men omstændeligt fortalt uden raffinementer af psykologisk art. (Bettina Heltberg) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Alexandra

Natalie og Scarlet spiller overaskende godt. Faktisk næsten fabelagtigt for sympatien skifter frem og tilbage ligesom gunsten og magten. Frygteligt spil de er fanget i. Eric Bana er dog lidt kedelig, selvom han er pæn at kigge på når gan ikke er i kongens klæder.

Wayne

Glemmebogen. Dramaet beskrives bedre i tv serien om Henrik d. 8.

S. Rico

Mega fængslende historie. Jeg sad med øjnene klistret til skærmen. Og det var ikke (kun) på grund af Scarlett og Nathalie - men på grund af det fantastiske drame der udspiller sig.

silja

Jeg har sjældent siddet i en biograf og vrælet som et lille barn af ren og skær afmagt.
Jeg kan ikke helt sætte ord på hvad det er der gør den så smertefuld, men i min hukommelse var det scenerne hvor henrettelserne fandt sted, som virkelig fik følelsen af total afmagt og ubehag til at slå igennem. Hele biografen sad bogstavelig talt og snøftede da filmen passerede henrettelserne.. skildringen af personerne i filmen er også ganske udemærket og vækker alle menneskelige følelser i en både i form af vrede, glæde og alt det midt i mellem. Flot flot film.

lenehhuser/486818

Historie fra denne periode i England, var meget dramatisk, barbarisk, med mere. Føler til dels den sande tids historie. Men film kan der pyntes lidt på. Dette gjort utrolig flot. Gode skuespillere til at spille Henrik d. 8, samt søstrene Anne & Mary. Flot & storslået film.

bimse

Det er sådanne film, der skal til for at blive interesseret i historien om England. Helt fantastisk præstation af hele holdet og skuespillerne. Det var en super oplevelse, hvor jeg bare var fængslet. Scarlett en af mine store favoritter, så det gør filmen endnu mere seværdig. Jeg er meget glad for endelig at have fået set den lørdag den 29.11.08.

Rieuser/739802

NU fik jeg endelig set filmen og blev absolut ikke skuffet, tværtimod så er det svært at se en film hvor man kender handling...ligesom at læse en bog og derefter se filmatiseringen. Kan stærkt anbefales hvis man er til film af denne tidsalder. Skuespillerne er instrueret godt og filmen skruet fantastisk sammen så man kan føle det drama som ligger bag og alle følelser mm. Så skynd jer :)

Melissauser/532877

En rigtig god film. Jeg kunne nu ikke lade være med at sammenligne den med Elizabeth, og jeg må indrømme at filmen ikke levede op til mine forventninger. I stedet for til slut at proppe en masse historie ind (der var ikke ligefrem fokuseret på den faktiske historie i england den første halvdel af filmen), burde man måske bare have holdt sig til hvad der foregik mellem de to søstre, da jeg PERSONLIGT føler det kunne have været mere spændende. Men Natalie Portman er jo altid fantastisk at overvære! :D

Mikael

det var ellers noget af et drama mellem søstre.
Pigerne spiller super godt og meget troværdige. er en fornøjelse at se på og godt fortalt

Emerentia

Jeg blev meget overrasket over filmen. Den er utrolig velspillet; og især Natalie Portman i rollen som Anne Boleyn gør det særdeles fremragende. Hun er jo både manipulerende, charmerende, magtsyg og angst. (!) Bogen er jo som oftest bedre end filmen - men på trods af en par undtagelser, syntes jeg personligt at man er godt underholdt. Man må sige at fortsætteren til "Elizabeth", nemlig "The Golden Age" var en skuffelse og som "Elizabeth" gjorde i sin tid (1999), forstår denne historiske filmatisering at levere varen - den er lækker: kostumerne er fantastiske (Hvem ville ikke gi' sin højre arm for lige at prøve den grønne silkekjole?) og den indeholder det siden-tidernes-morgen-velkendte trekants-drama. Ville gi' den fire stjerner - men den gode slutning kan kun skubbe den op på fem.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.