Cookie- og Privatlivspolitik

Finding Neverland

Afventer censur

Se mere på medierådet.dk
25.02.2005
| |
1 time 42 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Finding Neverland
|

Den succesfulde skotske dramatiker, J.M. Barrie, oplever sit seneste stykke få en lunken modtagelse af det pænere borgerskab i datidens edwardianske England.

Barrie er et litterært geni, men det keder ham bravt at skulle skrive om de samme emner igen og igen for at behage publikum. Han mangler kort sagt inspiration. Helt uventet finder han den på sin daglige gåtur, hvor han møder familien Llewelyn Davies – fire fædreløse drenge og deres smukke mor der for nylig er blevet enke.

På trods af drengenes strenge mormor, Emma du Mauriers, misbilligelse og hans egen kones store irritation, bliver Barrie alligevel gode venner med den lille familie og fører drengene ind i en verden fyldt med tricks, udklædninger, lege og spilopper.

Under ledelse af Barrie leger de drabelige ridderkampe, cowboys og indianere, pirater og skibbrudne og efterhånden får Barrie idéen til sin milepæl i litteraturen: Peter Pan!

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (62 votes)
4.8
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

En vidunderlig fortælling om hvordan historien om Peter Pan kom til verden.

Jeg var pænt positiv overraskt over den.
Især Johnny Deep spiller fremragende.

Faktisk fortjent nok at den blev nomineret til 7 oscars

HeleneColor

Elskede hvert øjeblik i filmen, og den skal nydes så mange gange så muligt!

Maggie Smith

Jeg har set filmen i dag 10 år efter, at den fik premiere for første gang. Jeg har længe haft interesse i, at se filmen, da jeg synes den har virket rigtig interessant og så vidste jeg, at den modtog 7 Oscar nomineringer. Jeg skruede min offensiv op for, at få set den, da jeg så Pan forleden. Jeg tænkte, at nu måtte jeg simpelthen for set den.

Jeg er simpelthen målløs. Dette er et af de største mesterværker, som jeg nogensinde har set. Der er en rød tråd i filmen, som er så sammenhængende at jeg cirka 20 minutter før filmens slutning, brød grædende sammen og gjorde det indtil sidste minut af filmen. Jeg kunne mærke, at det kom tættere og tættere på og det var bare et mesterværk uden lige.

Depp er fantastisk, hans Oscar nominering var helt klart velfortjent og feltet var stærkt i 2005. Dog vil jeg mene, at han godt kunne have fortjent den lige så meget som Jamie Foxx fortjente den for Ray. Filmen kan i starten virke en smule langsom, sådan havde jeg det dog ikke rigtigt. Jeg opfattede hurtigt, at det var en anden verden som JM. Barrie levede i, og Freddie Highmore (som vi senere hen har set i Charlie og Chokolade fabrikken m.m) er suveræn som Peter. Han spiller fænomenalt sammen med Depp, og hans blik i filmen er fantastisk.

JM. Barrie var en stor mand, som skabte et af de eventyrer som jeg mener er det bedste nogensinde, nemlig Peter Pans. Neverland er et sted, vi alle vil tænke os til, men efter at have set filmen, kan man efterhånden i filmen føle sig der.

Musikken i filmen er også enormt rørende, og det gør det ikke sværere at holde følelserne tilbage. Jeg synes dette er en af de bedste film, som jeg nogensinde har set. Det er så orginalt, og der er en stor sammenhæng, man skal bare lige knække den. På alle måder et rystende godt mesterværk, som jeg skal bruge tid på at slutte.

Line FS

Filmen har en historien med meget potentiale, tema som bestemt tiltaler mig og Johnny Depp som jeg elsker - Men alligevel fangede den mig bare ikke... Lidt ærgerligt.

Katrine

Fantastisk smuk film selv om den ikke er helt ny, kan helt klart anbefales.

Jeff

Touching and fantasy full.

Wayne

Og historien om hans, og ikke mindst en families skæbne og lidelseshistorie.

S. Rico

Den starter lidt langsomt. Men med lidt tålmodighed får man her et super godt drama. Winslet og Depp er uovertrufne, og man skal være temmelig koldhjertet for ikke at sidde tilbage med en stor klump i halsen ved filmens afslutning.

Kian

):

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.