Cookie- og Privatlivspolitik

Harry Potter og Halvblodsprinsen

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
17.07.2009
| |
2 timer 33 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Harry Potter and the Half-Blood Prince
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

I ’Harry Potter and the Half-Blood Prince’ (Harry Potter og Halvblodsprinsen) har Voldemort strammet sit greb om både Mugglerne og troldmandsverdenen. 

Hogwarts er ikke længere et sikkert sted at opholde sig, og Harry Potter har mistanke om, at faren ligger indenfor skolens mure. 

Dumbledore er dog mere opsat på at forberede ham på den endelige kamp, som han ved nærmer sig, og sammen forsøger de at finde den nøgle, der kan afsløre Voldemorts forsvar. For at gøre dette rekrutterer Dumbledore sin gamle ven og kollega, levemanden Professor Horace Schnobbevom, som menes at have vitale informationer, der kan bruges mod Voldemort.

'Harry Potter and the Half-Blood Prince', den sjette film i serien, solgte 597.000 billetter i de danske biografer.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (9646 votes)
4.7
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... har for meget karakter af at være »mellemstation« til at sætte dybe spor i hukommelsen, men er tilforladelig, sød og ganske underholdende." (Ann Lind Andersen) ()

 • Børsen

  "... uforløst og frustrerende. Alligevel kan man dårligt kalde 'Halvblodsprinsen' for en mislykket film. Den er blot ikke lige så forrygende vellykket, som mange af de andre film i serien." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "Den omhyggelige Potter-læser vil savne meget, men pyt, Yates sammendrager og koncentrerer på en effektiv måde, som også respekterer Rowlings roman." (Birgitte Grue) ()

 • Jyllands-Posten

  "Hvis filmen som helhed ikke er rigtig helstøbt, stemmer den i hvert fald forventningerne til seriens finale ganske højt." (Jakob Levinsen) ()

 • Politiken

  "Det er ikke så lidt imponerende, at Yates med ’Halvblodsprinsen’ har lavet den foreløbig bedste Harry Potter-film, simpelthen ved at lade universet og stilen modnes med personerne." (Sophie Engberg Sonne) ()

 • Weekendavisen

  "... særdeles godt skåret. ... Dramatisk set udgør filmen et hængsel, der uden at skabe uro skal forlænge spændingen..." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Maria

Halvblodsprinsen var rigtig god, men at de tilføjede scener som IKKE foregår i bogen, for at gøre filmen mere spændende, er IKKE i orden!

Attack of the Burrow ødelagde alt for mig, og er årsagen til at jeg ikke længere læser eller genlæser en bog, kort tid før filmen baseret på den skal ses, fordi jeg ikke vil huske den for tydeligt og dermed være mere kritisk over filmens små detaljer. ;)

Der var desuden ALT for meget Harry/Ginny kærlighed.

Thor

Luxus film! Elsker harry Potter. er vokset op med ham!

The Other Account

Hold da op! Hvad er der sket med Harry Potter universet. Hvor er de blødsøde trylletriks, og den finurlige stemning? Filmserien er åbenbart blev lige så gammel som karakteren Harry er. Og det er ikke bare på filmens ydre. Det ser samtidigt ud til (og oven i købet fra trailerens synsvinkel), at historien i ’Halvblodsprinsen’ nok er det mørkeste kapitel i serien, og den titel oparbejder stemningen, kvaliteten og stilen i filmen, tydeligt, men samtidigt på en så fascinerende, troværdig og næsten helt fantastisk måde, at det næsten bliver en hyldest til det andet sidste kapitel. Det er dog ret deprimerende at tænke på, at det hele snart slutter, men forfriskende med nyheden om, at det syvende kapitel bliver delt op i 2, så serien ikke bare går hen og dør, lige med det samme. Men lad os nu se, om det faktisk vil kunne lykkedes manusforfatterne, og Yates, at dele den sidste bog i 2, uden at fans vil miste tålmodigheden, og syndtes at den første del, vil blive et et forfærdeligt tyndt smørlag, fordi de har valgt at putte det bedste og mest værdifulde ind i den anden del. Kun tiden kan komme frem med resultatet. Imens må vi holde os tæt knyttet til det sjette, kapitel, der er vellykket på mange planer! Først og fremmest, er det skønt at se, at Daniel Radcliffe, Emma Watson og Rupert Grint, er faldet godt til deres roller. Nu virker de mere livlige, så det vil ikke undrer mig, hvis de selv er vilde med deres figurer, for jeg er vild med dem! Effekterne, er også blevet en hel del bedre, ligeledes er handlingen.

Fan af enten serien, eller af adventure genren, bør ikke overse det sjette kapitel! Det er mesterligt udført hele vejen igennem, og overgår alle de forrige filmatiseringer! Glæder mig til den episke slutning!

Camilla BK

Super super god film!
Jeg synes der er så mange ting man finder ud af, og især det med Voldemort's barndom er noget der gør filmen virkeligt spændende... endelig får man nogle ting af vide som giver mening i de andre film også!
Elsker de effekter der er når man ser tilbage på hans barndom og synes det adder et eller andet specielt at det er lavet på den måde.

Det er også her filmene begynder at blive mere og mere mørk og der bliver virkeligt lagt spænding op til de sidste film!

Mikkel

kan ikke sige så meget anden at jeg var skuffet og film den gang den blev vist og er stadig

Anonymuser/0

Bogen var fantastisk, og filmen lige saa. Der er ikke meget daarligt at sige om nogen af filmene i Harry Potter universet, andet end at i de nye har man til tider savnet det uskyldige og hyggelige Hogwarts der var foer Lord Voldemorts tilbage venden.

Maria Holmen

Det er ligesom her der rigtigt bliver lagt op til finalen, man kan mærke at enden er nær, og det giver filmen en nervepirrende følelse.

Emmauser/917805

Hvis man tænker på at bøgerne og filmene altid bliver anderledes, må jeg sige at de klare det godt i den her film. Den er fantastisk!
Fillmen lever så meget op til bogen, de ligner hinanden så utroligt meget.
Hvad man da ikke kan sige om Twilight Sagaen

Dude

Den er mesterlig

Jeff

This stuff’s not for kids anymore.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.