Cookie- og Privatlivspolitik

True Grit

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
17.02.2011
| |
1 time 50 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
True Grit
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|
I 'True Grit' har den 14-årige Mattie Ross (debutanten Hailee Steinfeld) brug for hjælp til at finde sin fars morder og tage god gammeldags hævn, for hvis hun vil se retfærdigheden ske fyldest, må hun selv betale for det.

Mattie hyrer to hårde, frygtløse mænd - Reuben J. "Rooster" Cogburn (Jeff Bridges), en fordrukken U.S. Marshal, og LaBoeuf (Matt Damon), en pralende Texas Ranger der af andre årsager er ude efter den samme mand.

De tre begiver sig ud i indianerterritoriet i jagten på en rejse, som vil ændre Matties liv. Hun omgiver sig med mænd, der viser hende, om de har det, der skal til.
 
Filmen er en genindspilning af westernklassikeren ’De frygtløse’ (1969), der oprindeligt bygger på en roman om hævn og moral af Charles Portis (1968).

'True Grit' er nomineret til 10 Oscars, inklusiv Bedste film, Coen-brødrene som Bedste instruktører samt Bedste mandlige hovedrolle og Bedste kvindelige birolle til hhv. Bridges og Steinfeld.
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (835 votes)
4.9
5.3

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "filmens vigtigste kvalitet (er) derimod, at her har et par originale instruktører, en blændende dygtig filmfotograf (Roger Deakins) og et hold af begavede skuespillere arbejdet entusiastisk sammen for at skabe en flot, sjov og spændende western. Resultatet er den rene fryd." (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  "Med 'True Grit' har de (Coen-brødrene) begået en stilren western af typen, som gik af mode for 50 år siden. (...) 'True Grit' rammer en perfekt balance mellem komedie og spændingsmættet, atmosfærefyldt western, og er en af de mest veloplagte Coen-film i årevis." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "Selv om filmens hastighed aldrig overstiger "medium", så holder Coen-brødrene tøjlerne sammen. Og man sidder som tryllebundet i samtlige 110 minutter." (Henning Høeg) ()

 • Ekstra Bladet

  "Blottet for de dekonstruktive elementer og skæve indfald, der ellers er Coen-parrets kendetegn, fremstår den som en klassisk western uden dikkedarer. Og som sådan er den intet mindre end sublim. Men man skal nok som undertegnede have en vis forkærlighed for genren for at få det fulde udbytte." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "Modsigelserne, omkostningerne og lidelserne får lov at stå i deres tragiske renhed, hvad der netop gør denne i øvrigt kulørte og spændende og mesterligt visuelt designede historie så besættende og betagende." (Johs H. Christensen) ()

 • Politiken

  "Som altid i en Coen-film er volden pludselig og den absurde komik hele tiden en medspiller. Men i kraft af Matties karakterstyrke har filmen også en anden stemning end flertallet af Coen-filmene. (...) Hvis man betragter vellykkede ’True Grit’ som brødrenes anden remake efter den mislykkede ’The Ladykillers’ (’Plyds og papegøjer’), så står det nu 1-1." (Kim Skotte) ()

 • Weekendavisen

  "Jeff Bridges’ Rooster Cogburn er forbløffende drankerfigur. Bestemt en skikkelse på niveau med The Dude i 'The Big Lebowski', men måske mere karikeret end countrysangeren i 'Crazy Heart' (2009), som han fik en Oscar for i fjor. Brødrene Coens 'True Grit' er nomineret til 10 Oscars. Isoleret set kunne den fortjene dem alle. Det er en bedre og langt mere menneskelig film end den kolde og skræmmende onde 'No Country For Old Men' (2007)." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Jeff Bridges spiller sin bedste rolle .
Men jeg har aldrig været helt vild med coen-film men den her var jeg helt vild med,den holder hele vejen godt skuespil,især jeff bridges spille rigtig godt.
En rigtig klassiker

Thomas

Neck and neck med Django Unchained som min yndlings western, kun på grund af hvor forskellige de er fra hinanden. Elsker den her følelsesdybe tone og mørke temaer. Alle performances er perfekte, og selve settet er fantastisk at se på. Slutningens tomme følelse passer perfekt til Matties kyniske attitude hun har under hele filmen. Klart Coen Brødrendes mesterværk som fortjener at blive set og anderkendt!

Frank

Fremragende Western

SMOjr

En af de mest anmelderroste film fra 2011, og med god grund! Genfilmatiseringen af western perlen True Grit fik pustet nyt liv i sig af de to mageløse filmmagigere Joel og Ethan Coen, som med deres unikke visuelle udtryk, fortællerkunst og sans for interessant og medrivende dialogskrivning fik revet alle verdens biografgængere og filmelskere ind i en beundringsværdig og stemningsfyldt verden. Og med et skuespils-ensamble uden lige med Jeff Bridges i spidsen, kunne vi ikke andet at læne os tilbage og nyde dette fantastiske stykke filmkunst spille sig ud foran vores øjne, i mens vi gang på gang lod os falde med hovedet først ned i Coen-brødrenes western fortælling, uden at kunne løsrive os bare et eneste sekund. Fremragende!

jonuser/927757

Denne film er simpelthen bare en fornøjelse at overvære. Det er dejligt endelig at se Coen brødrene blive genforenet med Jeff Bridges, efter hans perfekte præstetion i The big lebowski. Han skuffer ikke i denne film, hvor han igen spiller fantastisk. Ud over Jeff Bridges burde man nævne Hailee Steinfeld, som præstere at spille så overbevisende at man ikke er et sekund i tvivl om, at hun er den bedste skuespiller på hendes alder.Det er ikke Coen brødrenes bedste film, men absolut en film der lever op til forventningerne.

Stephsuser/813820

Har aldrig kunnet lide westerns, men en så moderne udgave, med en god historie bag, kan da kun fange ens opmærksomhed!

Jeff

This is how westerns should be make. One of those rare occasions when the remake is better than the original. But I guess I should have expected nothing less from the Cohen brothers.

Wayne

Jeg havde forventet mig mere af Coen brødrene - de var mindre originale og langt fra så skæve som de plejer. Når den alligevel opnår 4 stjerner, så skyldes det at den tekninsk er i høj klasse, og at den virker meget autentisk.

tranekjer

Snorlige fortællinger, har aldrig været Coen-brødrenes metier. Snarre tvært imod. Og True Grit, som nærmere er en filmatisering af bogen af samme navn, end en genfilmatisering af den koryfære John Wayne klassiker af samme navn, er netop alt andet end snorlige.
14-årrige Mattie Ross' far skydes ned, brutalt og i koldt blod af den svigagtige Tom Chaney. Mattie engagerer den drikfældige Rooster Cougburn til at jage og fange Chaney. De gøres selskab af Texas Ranger, LaBoeuf, som skal vise sig at gemme på mere end han viser.
Skuespilpræstationerne er i verdensklasse, eller en liga derover. Debuterende Hailee Steinfeld er glimrende, som den stålsatte pige, der nok skal hævne sin fars død, når nu moderen er handlingslammet af sorg, og brødrene for små. Og så topper Jeff Bridges næsten sin præstation fra The Big Lebowski. Næsten!

karsten

Men lidt sløv western efter min smag :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.